[Innbydelse 2006] [Resultater 2006] [Resultater 2005] [Resultater 2004] [Påmelding] [Påmeldte]

3 x Westergård på Nordnes

SPRINTCUP 2006, NORDNES: - "Jeg har løpt fortere enn forrige gang da Thierry var 3 sekunder raskere," sa Morten Westergård etter sprintcup-løpet på Nordnes. - "Men det kan jo hende Bjarte har løpt bra, så jeg vet ikke om jeg vinner," fortsatte Morten. Og Morten kjenner tydeligvis konkurrentene sine godt - for Thierry var et lite sekund bak, mens Bjarte Eikanger løp 15 sekunder raskere. Men de 15 sekundene hjalp lite når han hadde vært innom feil 4. post. Så etter en liten down på første sprintcup-løp er Morten tilbake der han sluttet i nattcup'en. Resten av brødrene Westergård imponerte også - det ble tre klasseseire til Westergård-brødrene av seks mulige! I dameklassen var Helen Martinsen først - mens Heidi Bjørndal i D13-15 overrasket med å være bare 20 sekunder bak.
Av JAN KOCBACH

Video fra det andre sprintcup-løpet. Trykk 'play' ovenfor for å starte videoen. Trykk her for å se den i et eget vindu. Det vil også komme en Google Video variant etterhvert som du kan se dersom du har problemer med å se denne. Video fra 1. sprintcupløp finner du her.

Ikke mye å bomme på
"Det var ikke mye å bomme på her," sa Morten Westergård etter endt løp denne tirsdagettermiddagen - og det hadde han nok rett i. Det var heller ikke de store veivalgsutfordringene (se kart og løype nederst på siden), så her var det nok de som løp fortest som kom høyest på resultatlisten. Og siden Bjarte Eikanger hoppet over en post, var det ingen som klarte å slå Morten. "På rankingløpet på Stord i helgen skal jeg løpe H21, så da skal jeg konkurrere med de store gutta," sa en svært så optimistisk Morten Westergård etter løpet. Etter Morten, Thierry og Bjarte fulgte junioren Per Harald Havnen Johansen, som virkelig har blitt bedre og mer stabil i år. Det er tydelig at den storstilte satsingen på juniorkretslaget i HOK begynner å bære frukter!

Heidi imponerte
Heidi Bjørndal har imponert med sterke løpstider på 5 kilometer vei på Vinterkarusellen i vinter, og i dag viste hun at hun klarer å orientere i samme farten som hun løper. Med tiden 15.37 var hun bare 20 sekunder etter vinneren Helen Martinsen og 2 sekunder bak Valentina Dimitrova på 2. plass. Anne Kari Vikingstad ble henvist til plassen bak på tiden 15.44.

3 x Westergård
Andre klassevinnere denne dagen ble Torill Sjødin Drange, Malin Tveit Husefest, Håkon Westergård og Vegard Westergård. Dermed ble det 3 av 6 klasseseire til brødrene Westergård. Det er bra de bare er gutter i den søskenflokken - ellers kunne det virkelig blitt storeslem...

Video fra Sprintcup løp 2
Ovenfor ser du en video fra det andre sprintcup-løpet (trykk play for å starte den). Dersom du har problemer med å få den til å starte, eller vil vite mer om den, så gå hit. Og ikke bli for vant til dette - nå blir det nok ikke noen flere videoer på en stund;) Video fra 1. sprintcupløp finner du forøvrig her.