[Innbydelse 2005] [Resultater 2005] [Resultater 2004] [Resultater 2003] [Påmelding] [Påmeldte]

Internasjonalt på Varden!

SPRINTCUP 2005, VARDEN: Det ble sveitsisk og bulgarsk i teten i langløypen på årets tredje sprintcup-løp. Mens Thierry Matthey sin seier var relativt knapp i en tett herreklasse, sikret Iliana Shandurkova seg en klar seier i dameklassen - og viser dermed nok en gang at hun har klart å bli stabilt god i vestlandsk terreng. Gular med karttegner og løypelegger Jon Tvedt i spissen bød på nærmest jomfruelig o-terreng på nytt kart - og bortsett fra noen kommentarer om mye gjørme i starten av løypen var det stort sett bare godord å høre om løypene.

Av JAN KOCBACH

Klar dameseier
I fravær av løpsleder Helen Martinsen stakk Iliana Shandurkova av med en usedvanlig klar seier i dameklassen - med tiden 18.45 var hun over minuttet bak Aasne Hoksrud på 2. plass. Men når man ser på strekktidene ser man at Iliana hadde en dårlig start - og tapte over 40 sekunder til Anne Katrine Aubert på de første 8 postene. Seieren sikret Iliana ved hjelp av knallsterk løping i siste del av løypen! På plassene bak Iliana fulgte Anne Katrine Aubert og Ingjerd Sognnæs. For en strekktid-analyse se figuren nederst på siden som er tatt fra split-browseren. Blant de yngre jentene imponerte både Siri Sjødin Drange og Inga Hovde med sterke tider i henholdsvis D16-18 og D13-15 - særlig Inga Hovde sin tid på 23.23 var bra!

"Som en veps"
En veldig fornøyd Thierry Matthey uttalte etter løpet at han hadde løpt et jevnt bra løp med jevne strekktider - til sammen ga dette ham en tid på 15.12 som var 16 sekunder raskere enn 2. plasserte Bjarte Eikanger. "Mens jeg hadde jevne strekktider hele veien, løp Bjarte veldig fort på noen strekk og bommet på andre strekk," smilte Thierry etter løpet. Utifra strekktidene er det iallefall klart at Bjarte er i form, og virkelig kan gjøre det bra på fredagens sprint-testløp til World Cup i Sandnes dersom han får på plass detaljene i orienteringen og ro på nervene. Det ble over 20 sekunder tap allerede til 1. post, men totalt 5 beste-tider. Og hadde Bjarte fått til en like sterk spurt som Helge Nysæter sine 16 sekunder hadde han havnet bare noen små sekunder bak Thierry Matthey på dagens løp...

Rundt Bjarte var det veldig tett, her var det 3 løpere innenfor 7 sekunder. Trygve Buanes viste igjen gryende vårform med tiden 15.29 - midtveis var han også oppe i ledelsen før han tapte en del til 12. post. Espen Kristiansen var bare noen sekunder bak. Morten Westergård viser stabil bra løping og vant H16-18 med tiden 16.05, mens Knut Valen var raskest i H13-15 med tiden 18.46.

Dagens raskeste
Igjen slo Mikkel Birkeland til med et sterkt løp i nybegynnerklassen - denne gangen var han såvidt over 10 minutter i skogen - og kom seg gjennom løypen på bare 10.10. Andre sterke nybegynner-gutter var Robin Vaglstad, Scott Macody Lund, Carl Christian Hansen, Ørjan Rykkje og Håkon Rykkje. Dagens raskeste nybegynner i innspurten var Martin Damm - som med 22 sekunder bare var et sekund bak dagens vinner i langløypen - Thierry Matthey.

Blant jentene var Vibeke Rykkje raskeste nybegynner med en tid litt over 13 minutter, foran Ina Skage og Vibecke Clausen.

Flott og variert sprintløype
Løypelegger denne tirsdagskvelden var Jon Tvedt, som også har tegnet kartet. Kartet som ble brukt på dette sprintløpet er en del av Gular sitt nye kart som skal dekke hele Fyllingsdalen, med mange fine små skogsområder og parkområder spredt utover dalen. Dette kartet kommer vi nok til å få mye glede av til sprintløp i årene som kommer.

Langløypen som er vist nedenfor bød først på en del finorientering i terreng, der man måtte lese kartet raskt og holde tungen bent i munnen. Resten av løypen var mer gatepreget - der de løpssterke virkelig kunne lange ut. Alt i alt en spennende og variert løype.

Veivalgsanalyse
Det er igjen lagt opp til veivalgsanalyse - du kan se på veivalg her, og legge til veivalget ditt her. Du også se en animasjon av hvordan løpet utviklet seg.

Strekktidsanalyse som forteller deg hvor du tapte mest kan du enkelt gjøre i split-browseren her.

PS! Etter å ha fått en e-post fra "en stolt far" angående strekktider fra siste post til mål, må jeg nevne to andre gode spurtere - Kasper Valestrand på 17 sekunder og Carl Eilert Macody Lund på 16 sekunder.

Sprintcupen 2005
Sprintcupen 2005 består som vanlig av 5 løp. Alle løpene går i flotte sprint-terreng. Nytt av året er løp på Festningen (åpningsløpet) og Fyllingsdalen. Ellers byr årets sprintcup på løp på Krohnegården, i Leaparken og på Skansemyren.

Start for første løp er klokken 1700-1830. For de neste 3 løpene er det start mellom kl.17.30-18.30. Jaktstarten går kl. 18.00 for finalløpet tirsdag 19. april. Jaktstarten er basert på de beste 3 løp av 4. Avstanden til vinneren for de tre beste løpene blir summert, og dividert med 5. Dersom avstanden frem til vinneren på et løp er større enn 25 minutter, blir avstanden frem til vinneren på dette løpet satt til 25. Har man ikke deltatt eller har ikke et gyldig løp, blir avstanden frem til vinneren på dette løpet satt til 30 minutter. Dermed kan man maksimalt være 18 minutter bak på den avsluttende jaktstarten - og alle får muligheten til å løpe jaktstart. Samtidig fører denne startordningen til at vi garantert får en meget spennende jaktstart i år!

Løype 1: Kartet utleveres i startøyeblikket. Løype 2: Kartet utleveres ved registrering / påmelding på samlingsplass. Startintervall: 30 sekunder for å unngå lang kø ved start.