[Innbydelse 2005] [Resultater 2005] [Resultater 2004] [Resultater 2003] [Påmelding] [Påmeldte]

For full fart inn i våren!

SPRINTCUP 2005, KROHNEGÅRDEN: Årstad kunne by på sol, varme og flott terreng for nesten 200 våryre o-løpere. Ikke rart folk var glade! Folk kastet super'en, og stormet gjennom skogen med smil om munnen. Løypene var riktignok litt i lengste laget for å kalles sprint - men akkurat det var det ikke så mange som brydde seg om - for terrenget er noe av det finere man finner for formålet her i Bergensområdet.

Av JAN KOCBACH
(Obs! Denne artikkelen er basert på uoffisielle resultater)

Iliana raskest blant damene
Dameklassene ble denne tirsdagen vunnet av Iliana Shandurkova på 20.30 - minuttet foran en reise-sliten Helen Martinsen, og med Christiane Trösse på 3. plass, ytterligere halvminuttet bak. I de yngre jenteklassene var Silje Rognsvåg eneste deltager i D16-18 (hvor er de andre løperne?) med tiden 32.44, mens Inga Hovde vant D13-15 på sterke 25.14 - som hadde holdt til en 8. plass i D19-klassen! Bra!

Vidar har funnet vårformen
Vidar Schei ble dagens vinner i herrenes langløype etter et jevnt bra løp på 16.29 - kun på 7. posten fikk han seg en liten sløyfe. Halvminuttet bak Vidar kom Jan Kocbach, med Trygve Buanes ytterligere noen sekunder bak. I de yngre gutteklassene var det også sterke vinnertider. Stian Solheim kom seg inn på 19.10 i H16-18 - mens Knut Valen tok seieren i H13-15 klassen på 20.03.

Rett fra Spania til bestetid i egen hage
Raskest av alle denne tirsdagen var Rune Nygård - som med en tid nede på 15-tallet var over halvminuttet foran Vidar Schei. Rune, som kom nesten direkte fra flyplassen og treningsleir i Spania/Portugal, avgjorde løpet på noe høyere løpshastighet. Dessuten er Rune nærmeste nabo til terrenget, og valgte derfor å stille utenfor konkurranse.. Han fikk uansett vist at det ikke er noe i veien med formen!

Kjempefart i nybegynnerløypen
Bare 7 minutter og 41 sekunder brukte den raskeste nybegynneren på sin tur i skogen. Tore Eirik Havnen Johansen var med det 15 sekunder raskere enn Scott Macody Lund, og ytterligere 9 sekunder raskere enn Mikkel Birkeland og Håvard Jåstad. Også veldig positivt å se at det er løpere fra 3 forskjellige klubber (Bergens TF, Varegg og Fana) blant de 4 første i nybegynnerløypen!

Også i jentenes nybegynnerløype ble det seier til Bergens TF, her med Kristine Klepsland på tiden 8.19 - minuttet foran Marie Svardal og Maria Elise Brattetveit.

Totalt møtte hele 14 jenter og 36 gutter til start i nybegynnerløypen på en tirsdag rett etter påske! Veldig bra - neste gang blir det nok enda flere!

Resultater
Flere resultater finner du etterhvert på sprintcup-siden.

Sprintcupen 2005
Sprintcupen 2005 består som vanlig av 5 løp. Alle løpene går i flotte sprint-terreng. Nytt av året er løp på Festningen (åpningsløpet) og Fyllingsdalen. Ellers byr årets sprintcup på løp på Krohnegården, i Leaparken og på Skansemyren.

Start for første løp er klokken 1700-1830. For de neste 3 løpene er det start mellom kl.17.30-18.30. Jaktstarten går kl. 18.00 for finalløpet tirsdag 19. april. Jaktstarten er basert på de beste 3 løp av 4. Avstanden til vinneren for de tre beste løpene blir summert, og dividert med 5. Dersom avstanden frem til vinneren på et løp er større enn 25 minutter, blir avstanden frem til vinneren på dette løpet satt til 25. Har man ikke deltatt eller har ikke et gyldig løp, blir avstanden frem til vinneren på dette løpet satt til 30 minutter. Dermed kan man maksimalt være 18 minutter bak på den avsluttende jaktstarten - og alle får muligheten til å løpe jaktstart. Samtidig fører denne startordningen til at vi garantert får en meget spennende jaktstart i år!

Løype 1: Kartet utleveres i startøyeblikket. Løype 2: Kartet utleveres ved registrering / påmelding på samlingsplass. Startintervall: 30 sekunder for å unngå lang kø ved start.