[Innbydelse] [Resultater 2002] [Resultater 2003] [Påmelding] [Påmeldte]

Hodeløs løping på Eidsvåg

SPRINTCUP 2003, EIDSVÅG: Det ble mye hodeløs løping i flotte og tildels krevende sprintløyper i årets sprintcup-finale på Eidsvåg. Annemarie Madsen tok igjen og løp forbi herrene da de bommet i starten - og det måtte nesten halve løypen til før senior-herrene igjen var forbi. Best til slutt ble Annemarie Madsen (D19), Jan Kocbach (H19), Morten Westergaard (H15), Espen Rognsvåg (H18), Siri Sjødin Drange (D15) og Inglin Sognnæs (D18). I nybegynnerklassen var Lilli Barthel (DN) og Kjell Arne Askeland (HN) raskest.
Av JAN KOCBACH

(Vær oppmerksom på at denne artikkelen er basert på uoffisielle resultater)

Spent stemning - flotte løyper
Det var en flott sprint-løype løypelegger Øivin Aarnes hadde lagt denne tirsdagskvelden. Mange retningsforandringer og veksling mellom enkel og vanskelig orientering gjorde det lett å få seg noen småbommer. Og med det ekstra presset jaktstarten gir ble det også mye bomming til sprint-løp å være. 8 lettere spente løpere fordelt på forskjellige klasser dro ut i skogen innenfor litt over et halvt minutt - Siri og Torill Sjødin Drange i D15, Annemarie Madsen i D19, Morten Westergaard i H15, Dag Brochmann og Espen Rognsvåg i H18 og Trygve Buanes og Jan Kocbach i H19. Alle løp ut i et forrykende tempo - og de fleste var nok mer opptatt av å se på ryggen til løperen foran seg enn på kartet sitt... De to første postene var greie - ingen store utfordringer her. Men det var til den tilsynelatende enkle 3. posten av den første grove bommen kom. Morten Westergaard ledet an med kurs alt for langt mot høyre, med Siri Sjødin Drange, Dag Brochmann Trygve Buanes og Jan Kocbach i hælene. Da de fire forvirrete løperne passerte stien og ikke fant posten - dreide de til høyre nedover stien - og vekk fra posten - istedenfor å dra oppover mot jordet og posten. Her la de nok igjen over 40 sekunder - og imens løp Annemarie Madsen og Espen Rognsvåg elegant forbi. "Jeg fulgte etter Annemarie i starten, og det var nok det lureste," mente Espen Rognsvåg etter løpet.

Kontakt på 6. post
Først på vei mot 6. post fikk bom-gjengen kontakt med Annemarie og Espen Rognsvåg igjen - og da dro de like godt alle sammen med seg rett ned i nybegynnerposten - og en gjeng med løpere sto igjen og så seg forvirret rundt. På vei mot 7. posten kom senior-herrene seg opp i teten, og feltet ble delt opp i det Jan Kocbach dro til høyre gjennom inngjerdingen mens Trygve Buanes valgte en svak høyresving. Jan dro rett i posten, mens Trygve fikk seg en bom på 20 sekunder, og dermed ble det en luke som Trygve aldri klarte å tette igjen - til tross for ytterligere bomming på 10. og 12. post av Jan. "Jeg var rett og slett for sliten i dag," sa Trygve etter løpet. Avstanden ble til slutt på 17 sekunder. Etter disse to i sammendraget fulgte Trygve Hermansen, Bjarte Eikanger og Thierry Matthey. Dagens bestetid hadde Jan Kocbach på 11.35, foran Trygve Buanes på 11.56, Trygve Hermansen på 11.58, Per Arne Aadland på 12.09 og Thierry Matthey på 12.13.

Aldri spennende blant damene
I dameklassen ble det aldri spennende på jaktstarten - til det var avstanden fra Annemarie Madsen som startet først til Helen Martinsen som løp ut som nummer 2 for stor. Annemarie kom seg gjennom på tiden 13.54 - bare litt over 2 minutter bak beste herreløper - og med det hadde hun også en løpstid som var bare noen få sekunder dårligere enn Morten Westergård sin tid.

Sammenlagt ble Helen Martinsen nummer 2 - nesten 5 minutter bak, foran Anne Kari Vikingstad, Atanaske Bedelva og Valentina Dimitrova. Annemarie Madsen hadde også dagens beste dametid på 13.54 - like foran junioren Henriette Sognnæs på 14.16, Anne Kari Vikingstad på 14.42 og Kari Espolin Fladmark på 15.23.

Kjempeløp av Espen Rognsvåg

I H18 vant Espen Rognsvåg den spennende jaktstarten - etter å ha løpt ut over halvminuttet bak Dag Brochmann. På dagens løp var Espen bare minuttet dårligere enn bestetiden i seniorklassen med tiden 12.43. Sammenlagt ble Dag Brochmann nummer 2 - 46 sekunder bak Espen, og Per Harald Havnen Johansen nummer 3 ytterligere 22 sekunder bak. Espen Rognsvåg hadde også dagens bestetid i klassen, foran Per Harald Havnen Johansen og Dag Brochmann.

Morten Westergaard var suveren i klasse H15 til tross for en del bomming på dagens løp - til slutt vant han med nesten 3 minutter. Han hadde også klart dagens bestetid i klassen. Nummer 2 og 3 sammenlagt ble Knut Valen og Sverre Grevskott.

I D15 ble det svært spennende mot slutten - her klarte til slutt Siri Sjødin Drange å forsvare ledelsen sin til Torill Sjødin Drange - men den skrumpet inn fra over halvminuttet til et lite sekund. Bestetid i klassen denne dagen hadde Torill Sjødin Drange med 19.43.

I D18 var Inglin Sognnæs raskest med 18.11 - og det var også hun som vant sammenlagt.

Nybegynnere uten jaktstart
Dagens raskeste løper fant vi som vanlig i nybegynnerløypen - som denne gangen målte 890 meter. I nybegynnerklassen var det ingen jaktstart. Aller raskest var Kjell Arne Askeland på imponerende 6.28 - foran Tord Hanevik, Kenth Opheim og Stephan Bennewitz. Blant jentene var Lilli Barthel raskest med 8.09, foran Linn Kristine Gjesdal, Kristine Klepsland, Anne Askeland og Elise Gundersen.

Strekktider og Resultater
Sammenlagtresultater finner du her Strekktider finner du her Resultater for kun dette løpet finner du her.

Feil i resultatlisten
Det er mulig det er noen feil i "førstutgaven" av resultatlisten som dette er basert på. I tilfelle bes de det gjelder om å gi beskjed om dette til Thierry Matthey (matthey@ii.uib.no).

Generell informasjon om sprintcupen
I årets utgave av sprintcupen er det hele 5 løp - alle i raske park-pregete terreng. Det blir 3 løp før påske og 2 løp etter påske. På årets siste sprintcup-løp den 29. april blir det jaktstart basert på 3 av 4 løp der avstanden til vinneren for de 3 beste løpene blir summert, uten deling. I klassene H/D 13-15 og H/D 16-18 deles tiden på 3.

I sprintcupen er det kun to løyper - en løype for de mer erfarne på rundt 2 kilometer, og en nybegynnerløype. I langløypen blir kartet delt ut i startøyeblikket mens det i nybegynnerløypen blir kartutdeling ved registrering. Startintervallet blir 30 sekunder.