[Innbydelse] [Resultater 2002] [Resultater 2003] [Påmelding] [Påmeldte]

Sprintcup-finale på Eidsvåg

SPRINTCUP 2003, EIDSVÅG: På førstkommende tirsdag - den 29. april - avsluttes årets sprintcup med jaktstart på Eidsvåg. Med en flott samlingsplass i vannkanten og en variert løype i park/skogs-terreng er alt klart for en spennende jaktstart. For de som har færre enn 3 tellende løp vil det bli startordning som på et vanlig sprintcup-løp, og det vil også bli laget vanlige resultatlister for dette løpet i tillegg til sammenlagtlisten basert på jaktstarten - så her er det bare å møte opp! Det er også mulig å få med seg den spennende jaktstarten som tilskuer før du løper ut selv.
Av JAN KOCBACH

Tempoveksling
Langløypen er på ca. 2 kilometer med 18 poster. Terrenget er stirikt - og det er mye innslag av parkløping. Løypen er forsøkt lagt slik at man løper mest mulig inne i skogen. Det er så å si ingen asfaltløping - og o-sko er nok å anbefale. Det er mye retningsforandring, og i enkelte partier kan det være fornuftig å roe ned tempoet, mens man andre steder kan lange ut for fullt.

Kortløypen er på ca. 1 kilometer med 8 poster. Alle posten ligger i nærheten av gode holdepunkter.

Terrenget er delvis det samme som ble benyttet på vinterens 3. nattcup-løp på Eidsvågsneset. Det er 5 minutter å gå fra parkering til samlingsplass.

Tett i herreklassen
Mest spennende ser det ut til å bli i klassen H19, der Trygve Buanes løper ut bare 4 sekunder foran Jan Kocbach. Trygve har løpt svært jevnt i årets sprintcup - på sitt dårligste løp var han 34 sekunder bak vinneren. Etter disse to er det et hopp på 2.30 ned til Trygve Hermansen på 3. plass og ytterligere halvminuttet ned til Bjarte Eikanger på 4. plass.

I D19 har Annemarie Madsen er klar ledelse på nesten 2 og et halvt minutt til Helen Martinsen, og det er ytterligere 3 minutter ned til Anne Kari Vikingstad på 3.plass.

Spennende blant de yngre
I de yngre klassene kan det komme til å bli atskillig mer spennende - mye på grunn av utregningsformelen som er benyttet. I de yngre klassene er nemlig avstanden frem til vinneren delt på 3.

Mest spennende ser det ut til å bli i klassen H16-18, der 3 løpere skal ut innenfor 40 sekunder. De tre er Dag Brochmann, Kristian W Steen og Espen Rognsvåg. Disse løperne har skiftet på å være best gjennom hele sprintcupen, og har alle muligheten til å ta hjem seieren på Eidsvågsneset denne tirsdagsettermiddagen.

I klassen D13-15 løper Siri Sjødin Drange ut bare 31 sekunder foran Torill Sjødin Drange - så her kan det bli kamp! I klassen H13-15 er det Morten Westergård som skal først ut - og han starter først av alle etter 3 seire. Etter ham er det 1.25 ned til Knut Valen og 2.25 ned til Sverre Grevskott. I D16-18 løper Hilde Bottolfsen først ut - 1 minutt før Line Sjødin Drange.

Startordningen
På startlisten er de som ikke har 3 tellende løp og de som er mer enn 15:00 bak ført opp med tiden 15:00. Disse kan starte fortløpende når de ønsker det, som på de vanlige sprintcup-løpene. Alle med minst 3 tellende løp blir med på sammenlagtlisten med hensyn til den reelle tiden de er etter.

Du finner startlisten for jaktstarten her. Dersom du oppdager noen feil i startlisten må disse meldes til Thierry Matthey (matthey@ii.uib.no) innen mandag ettermiddag kl. 1600 for at disse skal få innvirkning på startlisten!

Generell informasjon om sprintcupen 2003
I årets utgave av sprintcupen er det hele 5 løp - alle i raske park-pregete terreng. Det blir 3 løp før påske og 2 løp etter påske. På årets siste sprintcup-løp den 29. april blir det jaktstart basert på 3 av 4 løp der avstanden til vinneren for de 3 beste løpene blir summert, uten deling. I klassene H/D 13-15 og H/D 16-18 deles tiden på 3.

I sprintcupen er det kun to løyper - en løype for de mer erfarne på rundt 2 kilometer, og en nybegynnerløype. I langløypen blir kartet delt ut i startøyeblikket mens det i nybegynnerløypen blir kartutdeling ved registrering. Startintervallet blir 30 sekunder.