[Innbydelse] [Resultater 2002] [Resultater 2003] [Påmelding] [Påmeldte]

Folksomt på Stemmemyren

SPRINTCUP 2003, STEMMEMYREN: Bortimot 240 løpere stilte til start på vårens åpningsløp i Sprint-cup'en i Bergen. Det var mange våryre o-løpere å se i det jomfruelige terrenget rundt NHH og opp mot Sandviken Sykehus. Godordene var mange om terreng og løyper og de fleste ble nok overrasket over at det gikk an å løpe o-løp i dette området. Best av alle var Trygve Buanes fra Viking som var 1 sekund foran Jan Harald Bakkejord fra Gular. Blant damene var Helen Martinsen raskest med Annemarie Madsen som nummer 2. Andre klassevinnere var Siri Sjødin Drange (D15), Ingelin Sognnæs (D18), Henriette Opheim (DN), Morten Westergård (H15), Dag Brochmann (H18) og Ole P. Steen (HN).
Av JAN KOCBACH

(Vær oppmerksom på at denne artikkelen er basert på uoffisielle resultater)

Tett oppgjør blant herrene
Det ble et svært tett oppgjør om seieren i herreklassen i vårens første sprint-cup løp i Bergen. Best til slutt ble Trygve Buanes, bare 1 sekund foran Jan Harald Bakkejord. Trygve Buanes, som har trent målrettet sprint på forsesongen i år for å vinne sprint-cupen i år som i fjor var naturlig nok svært fornøyd med å ha fått overtaket på konkurrentene allerede etter det første løpet. Med tiden 15.39 på den 2.5 kilometer lange løypen med 17 poster sier det seg selv at her må det ha gått virkelig unna - dette tilsvarer en kilometertid ned mot 6 minutter.

Det var en fin sprintløype løypelegger Sverre Ottesen hadde laget - der mange ble lurt allerede på det korte strekket til 1. post. Terrenget var svært godt løpbart nå før løvet kommer på trærne, og rekord-deltagelsen på nærmere 240 løpere viser virkelig at sprintcupen er populær. De helt store o-tekniske utfordringene fant man ikke denne tirsdags-ettermiddagen i Sandviken, men med høy fart er det allikevel lett for å få seg noen små-bommer.

Det var løpere fra 4 klubber blant de 4 først herrene - Viking og Gular på topp, og Samnanger med Per Arne Aadland og Fana med Jan Kocbach på de neste plassene. Deretter ble det mye Gular - med et helt Jukola lag inne blant de 11 beste...

Klar seier til Helen
Etter en del bomming på nattløpene i vinter var det nå endelig Helen Martinsen sin tur til å stå øverst på resultatlisten. Med tiden 20.49 ble hun slått med rundt 5 minutter av beste herreløper - og hun var hele 1.30 foran nummer 2 Annemarie Madsen - noe som må sies å være utklassing på en sprint som denne. I dameklassen var det også 4 forskjellige klubber blant de fire beste - med Gular og Fana på toppen, og deretter Varegg representert ved Atanaske Bedeleva og Bergens Turnforening ved Ingjerd Sognnæs.

Sterk løping i de yngre klassene
I den yngste herreklassen leverte Morten Westergård som vanlig sterk løping - med tiden 20.33 var han 1.30 foran Lasse Solheim med Knut Valen på 3. plass. Disse tre var i en klasse for i denne klassen - og alle tre bedre enn nest-beste dameløper.

I H18 ble det seier til Dag Brochmann på 19.20 foran Kristian W. Steen på 20.04 og Espen Rognsvåg på 21.22 - også her meget sterk løping altså!

I D15 ble det seier til Siri Sjødin Drange (27.32) foran Torill Sjøding Drange, mens Ingelin Sognnæs var best i D18 (26.50) foran Line Sjødin Drange.

Raske nybegynnere Dagens absolutt raskeste løper fant vi i nybegynnerløypen, der Ole P. Steen kom seg gjennom løypen på bare 6.51 - tett fulgt av Chris Isak B. Fosen på 6.55 og Lars K. Steen på 7.03 - så her gikk det virkelig unna! Blant jentene var Henriette Opheim raskest foran Marianne Mogstad, Ragnhild Lund-Johansen og Gunhild R. Halland - alle på rundt 10 minutter!

Feil i resultatlisten
Det er et par feil i "førstutgaven" av resultatlisten som først ble lagt ut på nettet:

• Ingelin Sognæs vant D15-18 på tiden 26.50 (og ikke 16.??) som det står på resultatlisten.
  • Svanhild Helland som står oppført som vinner av D13-15 har løpt nybegynner-løypen, og ikke D13-15.
  • Ellers har 7 løpere løpt med andre brikker enn de har oppgitt til arrangøren. Disse står oppført med "it" på resultalisten. Dersom de oppgir rett brikkenummer til undertegnede (sve-ot@online.no) så skal vi få rettet dette.
Generell informasjon om sprintcupen
I årets utgave av sprintcupen er det hele 5 løp - alle i raske park-pregete terreng. Det blir 3 løp før påske og 2 løp etter påske. På årets siste sprintcup-løp den 29. april blir det jaktstart basert på 3 av 4 løp der avstanden til vinneren for de 3 beste løpene blir summert, uten deling. I klassene H/D 13-15 og H/D 16-18 deles tiden på 3.

I sprintcupen er det kun to løyper - en løype for de mer erfarne på rundt 2 kilometer, og en nybegynnerløype. I langløypen blir kartet delt ut i startøyeblikket mens det i nybegynnerløypen blir kartutdeling ved registrering. Startintervallet blir 30 sekunder.