Varegg på topp i 3 av 4 klasser i Trimtex ungdomscup

POKALKAMP 2005, YTREBYGDA: Årets Pokalkamp startet i flotte omgivelser med krevende og varierte løyper på Ytrebygda på tirsdag. Som tidligere annonsert vil vi følge ungdomsløperne spesielt på Pokalkampen. Dette gjør vi ved å innføre "Trimtex ungdomscup" - en cup for klassene D/H 13-14 og D/H 15-16, der den som leder cup'en i hver klasse løper med en ledertrøye sponset av Trimtex. I de store 13-14 års-klassene var to av Vareggs 13-åringer raskest - Gunhild Rogne Halland blant jentene og Håkon Westergård blant guttene. I D/H 15-16 var Askøy-jenten Torill Sjødin Drange og Morten Westergård fra Varegg raskest - og særlig Morten imponerte med et sterkt løp. For stillingen i cupen etter det første løpet, og mer om regler og poengutregning, se nedenfor.
Av JAN KOCBACH

Varegg et hode foran
Varegg-løperne viste virkelig veien i ungdomsklassene på årets første Pokalkamp-løp. Varegg slo til med seire ved både Gunhild Rogne Halland i D13-14, Håkon Westergård i H13-14 og Morten Westergård i H15-16 - mens Askøy's Torill Sjødin Drange snøt Varegg for full pott ved å vinne D15-16 klassen foran Varegg's Helene Lund-Johansen.

Langstrekk krevde omtanke
"Det gikk veldig bra - men jeg brukte litt lang tid på langstrekket," fortalte D13-14 vinner Gunhild Rogne Halland etter løpet. Nesten 4 minutter var det ned til Linn Kristine Gjesdal i D13-14, også hun fra Varegg. Og gledelig nok var det hele 9 løpere med i D13-14.

Krevende orientering
Både langstrekket og flere av de andre teknisk krevende strekkene voldte også de beste i H13-14 problemer. Vinneren i H13-14, Håkon Westergård, kunne etter løpet fortelle om en rekke bommer - og det var nok svært få av guttene i 13-14 årsklassen som kunne fortelle om bomfrie løp denne tirsdagskvelden. Normalt o-teknisk sikre Lasse Solheim fra Fana ble henvist til 3. plassen etter mye bom - 3 minutter bak Håkon, og noen sekunder bak klubbkollega Olav Ersland som ble nummer 2.

Dette var helt klart en krevende løype, med flere lange strekk og poster i diffus, tett skog. Hele fire løpere over timen i H13-14 forteller nok at løypeleggeren har tatt litt vel godt i denne gangen...

Morten imponerte - som vanlig
Som vanlig imponerer Morten Westergård i H15-16. Uten Knut Valen til start var Morten helt suveren - og vant H15-16 klassen med klar margin. I H17-klassen hadde han faktisk plassert seg på 2. plass med dette løpet...

Askøy-seier i D15-16
Torill Sjødin Drange var eneste Askøy-deltaker i ungdomsklassene. Med en klar seier forsvarte hun klubben sin på en god måte - hele 9 minutter var det ned til nestemann, Helene Lund-Johansen.

Regler

• Trimtex ungdomscup gjelder for klassene D13-14, H13-14, D15-16 og H15-16.
  • Løpene som inngår i cup'en er de 6 pokalkampløpene - de 4 beste poengsummene teller i sammendraget.
  • Det gis 20 poeng til seier, 18 poeng til 2. plass, 16 poeng til 3. plass, 14 poeng til 4. plass, og deretter 13, 12, 11, 10 osv. ned til 1 poeng for 17. plass. Kun løpere fra klubber i HOK gis poeng.
  • På pokalkampfinalen gis det doble poeng - dvs. 40 poeng til seier, 36 poeng til 2. plass, osv.
  • Ved poenglikhet vil utregning etter pokalkampens vanlige poengutregning avgjøre hvem som ligger først (andre plasseringer er delte).
  • Den som leder hver av klassene løper med ledertrøye (sponset av Trimtex).
Dersom det er uklarheter rundt reglene, eller dersom noen mener det er behov for modifikasjoner, kan dette meldes til undertegnede.