Innbydelse   Resultater 04/05   Resultater 03/04   Resultater 02/03   Påmelding   Påmeldte

Gjørmete møte med bøkeskogen på Fantoft

NATTCUP 2004/2005, STORETVEIT: Etter mye regn den siste tiden ble det et gjørmete møte med området rundt Storetveit og Fantoft denne onsdagskvelden. Takket være mye sti- og veiløping på strekkene ble det allikevel fartsfull orientering - og utifra strekktidene kan man se at det var mange som ikke klarte å senke farten tilstrekkelig inn i postene - her ble det mye bom! Minst bom og høyest fart var det på Annemarie Madsen og Jan Kocbach i langløypen og Nina Soligard og Kjetil Damm i kortløypen. Ellers må Morten Westergaard sin 3. plass i langløypen fremheves - sterk løping av 16-åringen som sikter seg inn mot en topp-plassering på hovedløpet på hjemmebane senere i år.

Av JAN KOCBACH

(Denne artikkelen er basert på uoffisielle resultater fra onsdag kveld - uten disksjekk - det kan av den grunn være feil i artikkelen)

Over 70 løpere til start
Igjen stilte over 70 løpere til start på et nattcup-løp i Bergen. Imponerende! Og som vanlig så folk ut til å kose seg - til tross for regn og vind. Det hjalp selvfølgelig at Gular hadde funnet en fin samlingsplass under tak på Storetveit skole.

Annemarie raskest blant damene
I fravær av Helen Martinsen var det Annemarie Madsen som var raskest av jentene i langløypen i en uvanlig tynt besatt dameklasse. Vinnertiden hennes ble på 49.42, litt over 2 minutter foran Christiane Trösse på 2. plass, og med Kirsti Lysaker på 3. plass. Annemarie festet grepet på konkurrentene på 7. post - og vant tilsammen 12 av 20 strekk.

Stor spredning blant herrene
Blant herrene var det mer spredning enn vanlig denne gangen - og det til tross for at ingen av løperne hadde perfekte løp. En Rune Nygaard i form (Rune deltok ikke på dette løpet) hadde nok hatt muligheten til å slå vinnertiden med både 2 og 3 minutter.... Vinner denne gangen ble Jan Kocbach på 36.52, med veteranen Per Arne Aadland (bilde) på 2. plass 1.20 bak, og unge Morten Westergård på 3. - nesten 3 minutter bak vinneren. En meget sterk plassering av den lovende Varegg-gutten som fortsatt løper i H15-16 klassen. Bak Morten var det tett - med Trygve Buanes 2 sekunder bak, Jan Fjærestad ytterligere 5 sekunder bak og Bjørn Hølleland nye 12 sekunder bak.

Veivalgsmuligheter
Som vanlig i områder der det varierer mellom terreng og bebyggelse var det en del veivalgsmuligheter. Nedenfor ser du langløypen med vinnerveivalget tegnet inn med rødt, og en del andre veivalgsalternativer tegnet inn med blått. Det første veivalgs-strekket var strekket til 5. post. Her var det ganske opplagt at man skulle holde noe til høyre på begynnelsen av strekket - noe undertegnede ikke så før han sto til lårene i en kvisthaug i et grøntfelt ca. 1/4 utpå strekket..

Det neste strekket med gode veivalgsmuligheter var strekket fra 11. til 12. post. Her var det nok fordelaktig å dra til venstre om stavkirken, og få en fin inngang i posten og lite stigning - noe hverken undertegnede eller Per Arne Aadland gjorde.

Til 17. post var det et nytt veivalgs-strekk. Her skilte det lite på å løpe rett på på småstiene og å løpe ned på veien.

Nina Soligard og Kjetil Damm
I kortløypen var Nina Soligard raskest blant damene. Tiden ble 25.23 - og med det var hun hele 7 minutter foran Liv Syliv Meyer som ble nummer to blant damene. Dermed var rekkefølgen på de to første byttet om i forhold til det forrige løpet.

Blant herrene ble situasjonen den samme - også her byttet de to første fra sist løp plass. Kjetil Damm i tet fikk tiden 19.49, med Helge Haugland på 21.17. Etter Helge var det tett denne gangen - i en omfangsrik klasse med hele 21 deltakere.

Påmelding til løpet innen mandag kveld
Start på nattcupen er mellom klokken 1830 og 1900. Meld deg på til årets nattcup her! Husk at du må melde deg på innen mandagen før løpet for å få ferdigtegnet kart. Din påmelding er bare et museklikk unna. Sjekk her hvem som er påmeldt.