[Innbydelse] [Resultater 04/05] [Resultater 03/04] [Resultater 02/03] [Påmelding] [Påmeldte]

Jan Fjærestad på topp på Søråshøgda

NATTCUP 2004/2005, SØRÅSHØGDA: Det ble noe overraskende veteranen Jan Fjærestad sin kveld på Søråshøgda. Det som på forhånd var forventet å bli mye løping og ganske lett orientering, ble istedenfor tildels krevende orientering med mange små veivalgsnøtter der løperne aldri fikk helt ro til å planlegge fremover i løypen. Dermed ble det rutinerte veteraner i teten - med Jan Fjærestad først. Blant damene ble det seier til en ny Bulgarsk Gular løper, Iliana Shandurkova. Ellers var det virkelig folksomt på Søråshøgda denne flotte stjerneklare onsdagskvelden - godt over 80 løpere møtte til start - og togene av lykter som strømmet gjennom skogen fikk en til å tenke litt på vårens store natt-stafetter...

Av JAN KOCBACH

Spennende løyper
Søråshøgda-kartet har etterhvert blitt ganske mye brukt til o-løp - men allikevel klarte løypeleggeren her å legge en krevende og variert løype - der man hele tiden måtte tenke seg om og orientere nøyaktig.

Til høyre ser du for eksempel strekket til 2. post. Her var det en rekke veivalgsmuligheter. Jan Fjærestad tok et høyreveivalg (noenlunde slik den grønne streken er tegnet), Per Arne Aadland et venstreveivalg (noenlunde som den blå streken), mens undertegnete nok valgte den dårligste varianten (rett på - med S-svinger - tegnet i rødt).

Hele løypen med undertegnedes veivalg finner du her.

Gamle og unge i teten blant herrene
Veteranen Jan Fjærestad tok teten i herreklassen - etter å ha løpt mye sammen med Per Arne Aadland som til slutt ble nummer 3, 40 sekunder bak. Mellom disse to havnet Rune Nygård - bare 27 sekunder bak Fjærestad. På 4. plass havnet Bjarte Eikanger - etter å ha løpt uten lys i store deler av løypen - mens unge Morten Westergård tok en sterk 5. plass, under ett og et halvt minutt bak vinneren. Like bak ham fulgte Fana-junioren Kristian Wollen Steen.

Bomming i dameklassen?
I dameklassen ble det seier til en ny Gular-løper - Iliana Shandurkova. To minutter bak henne kom Ingjerd Sognnæs - og ikke før på 3. og 4. plass fulgte de to som har dominert nattcupen de siste årene - Annemarie Madsen og Helen Martinsen - ned til Helen var det hele 5 minutter. Og ettersom vinnertiden i dameklassen bare hadde gitt en 29. plass i herreklassen denne onsdagskvelden - tyder mye på at det har vært en del bomming blant damene...

Helge Haugland og Liv Sylvi Meyer i kortløypen
I C-løypen var det bare totalt 17 løpere som startet. Best av disse var Helge Haugland blant herrene, som kom seg gjennom løypen på 23 minutter, 4 minutter foran Stein Dagfinn Olsen og Kjetil Damm. Blant damene ble det seier til Liv Sylvi Meyer på tiden 29.13.

Resultater
Resultatene finner du her.

Bilder

Påmelding til neste løp
Start på nattcupen er mellom klokken 1830 og 1900. Meld deg på til årets nattcup her! Husk at du må melde deg på innen mandagen før løpet for å få ferdigtegnet kart. Din påmelding er bare et museklikk unna. Sjekk her hvem som er påmeldt.