[Innbydelse] [Resultater 02/03] [Resultater 01/02] [Påmelding] [Påmeldte]

Stor fart og mange veivalg på Ytrebygda

NATTCUP 2002/2003, YTREBYGDA: Denne onsdagskvelden viste Gneist igjen at de kan arrangere flotte nattløp. Løypene var akkurat som de skal være på nattcup'en - høy fart, veivalgsstrekk og ispedd en passelig dose med krevende orientering. Mange fikk seg nok et ekstra lite kick når en lokal helt hoppet opp fra under en kvisthaug og skremte dem på en av de siste postene i langløypen... Nok en gang krøp kilometertiden til vinneren i langløypen ned på rundt 7.30. I langløypen ble det seire til Jan Kocbach og Annemarie Madsen, mens Kirsti Lysaker og Kjetil Damm var best i kortløypen.
Av JAN KOCBACH

Klare seire i langløypen
Det ble en klar seier til Jan Kocbach (30.33) i herreklassen i vinterens 5. nattcup-løp - takket være stødig orientering med minimalt med tidstap. På plassene 2 til 5 fulgte Per Arne Aadland, Rune Nygaard, Bjarthe Westerheim og Vidar Schei - alle innenfor et minutt på mellom 33 og 34 minutter. Det er spesielt gledelig å se at Rune Nygaard igjen er med i o-løypen etter et langt skadeavbrekk! Videre fulgte Øivin Aarnes, Thierry Matthey og Jan Fjærestad innenfor 37 minutter - alle løpere som vil kunne være med og sette sitt preg på den avsluttende jaktstarten.

Enda mer suveren var Annemarie Madsen i dameklassen. Med tiden 39.17 var hun hele 9 minutter foran nr. 2, Anne Kari Vikingstad med Kristin Høydalsvik like bak på 3. plass. Igjen var det bare 10 herreløpere som var raskere enn Annemarie!

Fine veivalgs-strekk i langløypen
Etter et enkelt og kort strekk til 1. post bød løypeleggerne Jan Steineger og Bjørn Inge Skage på et langt veivalgs-strekk til 2. post der det var en rekke forskjellige alternativer (se kart til høyre). I følge løypeleggernes prøveløping var det raskeste veivalget å dra svakt til venstre ut fra posten (langs rød strek), så dra bratt ned bakken til jordet (rosa strek) og fortsette langs jordene og videre langs den røde streken inn i posten. Jan Kocbach (JK - 8.10 - rød strek) fulgte nesten dette veivalget, men dro en liten ekstra sving fordi han var redd for at det var ulendt ned den bratte bakken. I tillegg ble det noe tidstap rundt husene mot slutten av strekket. Rune Nygaard (RN - 7.59 - ca. etter gul strek i starten) dro rett til høyre ut fra posten, og kom seg raskt ned på jordene og var med dette 10 sekunder raskere enn JK. Per Arne Aadland (PAA - ca. 8.50 - lyseblå) kom skeivt ut fra posten og fikk derfor noe tidstap i starten av strekket. I tillegg ble det bom mot slutten av strekket. Det kan altså se ut som om høyreveivalget var noe raskere. Det var også mulig å løpe langt til venstre, men dette ble sannsynligvis for langt. Legg inn ditt veivalg fra post 1 til 2 her. (dersom du ikke har strekktidene foran deg kan du sende dem på e-post til undertegnede når/hvis du finner dem).

Neste interessante strekk var fra 3. til 4. post (se kart nederst på siden). Her mente løypeleggeren at beste veivalg var til venstre ut fra posten ned mot vannet, og fortsette på sti rundt til venstre inn i posten (ca. blå strek). RN og Bjarthe Westerheim (BW) løp dette veivalget på tidene 5.24 og 5.28. JK løp høyreveivalget (rød strek) på sti hele veien men noe lenger enn venstreveivalget på 5.01, og var med det over 20 sekunder raskere enn venstreveivalget. PAA hadde også ned mot 5 minutter på høyreveivalget. Et annet alternativ ville være å løpe rett på (Øivin Aarnes - 5.24 - grønn strek). Legg inn ditt veivalg fra post 3 til 4 her.

Fra 4. til 5. post var det også flere mulige veivalg. 3 muligheter er tegnet inn på kartet. JK løp venstresving på 3.59 (rød strek). RN (4.35 - blå strek) holdt litt mer til høyre ut fra posten og sparte høyde på dette - men ødela for en god strekktid ved å løpe gjennom grøntfeltet inn mot posten. BW løp langt rundt til høyre (ikke tegnet inn på kartet) og tok posten bakfra fra jordet (4.33). Legg inn ditt veivalg fra post 4 til 5 her.

Raske tider i kortløypen
I kortløypen var Kjetil Damm raskest med kun 17.30 på de 2 kilometerne - en meget sterk tid. Deretter fulgte Øistein Stemme på 18.54 og Kjetil Døskeland på 19.23. Blant damene var Kirsti Lysaker raskest med 22.12, rundt 2 minutter foran Birgitte Torbjørnsen.

Veivalgsanalyse
Her kan du legge inn dine egne veivalg og se på andre sine veivalg:

Strekktider
Strekktidene dine kan du registrere her (velg nattcup 2002 løp 5). Andre løpere sine strekktider kan du studere her. Resultater finner du her.

Ranking etter 4 løp
Rankingen etter 4 løp finner du her. Rankingen etter 5 løp og startlisten for jaktstarten vil bli offentliggjort i god tid før det siste løpet.

Påmelding
Meld deg på til årets nattcup her! Husk at du må melde deg på innen mandagen før løpet for å få ferdigtegnet kart. Din påmelding er bare et museklikk unna. Sjekk her hvem som er påmeldt.Linker


Omtaler fra tidligere løp

2002/2003:


2001/2002:

2000/2001: