Reportasje fra Nattcup vinteren 2001/2002

[Innbydelse] [Resultater 01/02] [Resultater 00/01] [Resultater 99/00] [Påmelding] [Påmeldte]

Bjarte Eikanger på topp

NATTCUP 2001/2002, YTREBYGDA: "Kun svært gode løpere vil komme under 30 minutter i dag," sa løypelegger Jan Steineger i forkant av sesongens nest siste nattcup-løp på Ytrebygda onsdag. I fravær av sammenlagtleder Rune Nygaard var det ingen som klarte å presse seg under 30 minutter. Vinner ble Bjarte Eikanger (Gular) på 30.29, som var hele 1.35 foran nummer 2, Per Arne Aadland (Samnanger) - og deretter var det tett med løpere. Med dette løp Bjarte Eikanger seg opp til 2. plassen i sammendraget - kun 39 sekunder bak Rune Nygaard. I dameklassen vant Helen Martinsen på i underkant av 38 minutter, mens Ingelin Songnnæs og Espen Rognsvåg var best i kortløypen.

Av JAN KOCBACH

NB! Etter at denne artikkelen ble skrevet ble det oppdaget at det er registrert feil tid på Per Arne Aadland. Tiden skal være 32.54 istedenfor 32.04. Dermed blir det endringer på resultatlisten for dette løpet og på sammenlagtlisten. Dette er rettet opp i resultatlistene.

Flate jorder
Til tross for at man ikke kom ned på fjorårets lave kilometertider, var det et fartsfylt terrent som møtte løperne denne onsdagskvelden. Store deler av løypene gikk på forholdsvis flate jorder, mens postene var plassert på små koller med tildels tett skog og vanskelig orientering innimellom de åpne områdene. Med så store krav til løping var det ikke overraskende at dette ble Bjarte Eikanger sin dag - Bjarte som har vunnet en rekke gateløp de siste årene. Med Per Arne Aadland (Samnanger) og Trygve Buanes (Viking - 32.14) ble det løpere fra tre forskjellige klubber på pallen på sesongens 5. nattcup-løp - og det skjer ikke hver gang! Etter disse tre fulgte Jan Harald Bakkejord, Thierry Matthey og Øyvin Aarnes - alle Gular - og alle innenfor et halvt minutt fra 3. plassen.

Tettere i sammendraget
I sammendraget er det nå blitt atskillig tettere ettersom folk har kunnet stryke sine to sårligste løp. Fra Rune Nygaard er det nå bare 39 sekunder ned til Bjarte Eikanger på 2. plass, 56 sekunder til Thierry Matthey, 57 sekunder til Per Arne Aadland, 59 sekunder til Jan Harald Bakkejord, 1.05 til Trygve Buanes og 1.11 til Jan Fjærestad. Så dette blir litt av et rotterace på jaktstarten midt i mars! Fra Jan Fjærestad er det over 1.30 ned til Trygve Hermansen på 8. plassen - så det er nok blant de første 7 kampen om seieren vil stå.

Helen Martinsen knappet innpå
Med sin seier på Ytrebygda knappet Helen Martinsen inn på forspranget til Annemarie Madsen foran den avsluttende jaktstarten. Det er nå bare i overkant av et minutt mellom de to i sammendraget - så her kan det bli tett! Etter Helen Martinsen følger Ingjerd Sognnæs, Anne Karin Vikingstad og Mari Bergsvåg.

Tettere også i kortløypen
I kortløypen har det også tettet seg til etter det 5. løpet. Blant damene er Bjørg Kocbach sitt forsprang knappet ned til 1 minutt ledelse etter Ingelin Sognnæs sin seier på det 5. løpet - med Ruth Helen Bøe og Siri Sjødin Drange på de neste plassene. Blant herrene er ledelsen til Sturla Stenshaug nå nede i under 1 minutt, etter at Geir Atle Kristiansen kunne stryke et av sine dårligste løp. Videre i kortløypen følger Per Harald Havnen Johansen, Kjetil Damm og Tom Pedersen, alle innenfor 1.40 bak ledermannen.

Spennende jaktstart i alle løyper
Dermed ser det ut som om det blir spennende jaktstarter i alle løyper! Det siste løpet vil etter planen gå i Langeskogen med start fra Kråkenes, men det er en liten mulighet for at løpet vil bli flyttet. Det vil i tilfellet bli offentliggjort i god tid.

Se på sammenlagtresultatene etter 5 løp her, og registrer strekktidene dine her.

Påmelding og sammenlagtliste på nettet
Meld deg på til neste natt-cup løp her, og se på sammenlagtresultatene etter 5 løp her. Gi beskjed dersom du finner feil på sammenlagtlisten!