Reportasje fra Nattcup vinteren 2001/2002

[Innbydelse] [Resultater 01/02] [Resultater 00/01] [Resultater 99/00] [Påmelding] [Påmeldte]

"Grådig gøy" på Ytrebygda

NATTCUP 2001/2002, YTREBYGDA: Onsdag 13. februar er det klart for sesongens nest siste nattcup-løp - så dette er siste sjanse til å forbedre sitt start-tidspunkt foran den avsluttende jaktstarten. Løpet går av stabelen i et av Bergens aller flotteste og flateste o-terreng - Ytrebygda - med Gneist som arrangør og Jan Steineger og Bjørn Inge Skare som løypeleggere. I langløypen leder Rune Nygaard herreklassen sammenlagt, med Per Arne Aadland 1 minutt bak, Jan Fjærestad 2 minutter bak og Bjarte Eikanger 3 minutter bak, mens Annemarie Madsen er i tet blant damene. I kortløypen er Sturla Stenshaug og Bjørg Kocbach på topp.

Av JAN KOCBACH


Raskt terreng - fartsfylte løyper
Områdene som brukes nå er områder som ikke kan brukes om sommeren fordi dette er jordbruksområder. Mens Bjarthe Westerheim (se bilde) kom seg ned på 5.30 på kilometeren på tilsvarende løp i fjor, mener løypeleggeren at det kommer til å gå noe langsommere i år. "Kun veldig, veldig gode løpere vil komme under 30 minutter på onsdag," hevder løypeleggeren - og grunnen til det er at den vel 4 kilometer lange løypen har så mange som 17-18 poster med svært variert terreng - med overvekt av dyrket mark, beiter og veldig fine skogs-flekker, men også noen få grøntfelt. "Dette blir grådig gøy" fortsetter løypeleggeren engasjert, "og husk at KM kort går i nesten samme område i mai," avslutter han.

Kortløypen er på ca. 2.5 kilometer med 9 poster. Løypen er litt lang, men relativt enkel. Allikevel vil nok vinnertiden ligge i overkant av 20 minutter, i følge løypeleggeren.

Spredning i toppen blant herrene
Etter 4 løp av årets nattcup er det atskillig større avstander i teten i herreklassen enn det som har vært vanlig de siste årene. Litt av årsaken til dette er nok Rune Nygaard sin jevne, sterke løping gjennom hele vinteren - og da spesielt utklassings-seieren på Hjortland i desember. Uansett utfall på det femte løpet vil Rune Nygaard gå ut med en ledelse på minimum 30 sekunder på den avsluttende jaktstarten. Løperen på 2. plass, Per Arne Aadland, ser ut til å være relativt sikker på sin posisjon foran jaktstarten. Etter Per Arne Aadland følger Jan Fjærestad, Bjarte Eikanger, Sigurd Eikner, Jan Kocbach og Jan Harald Bakkejord - alle innenfor 3.30 bak Rune Nygaard. Fra Jan Harald Bakkejord på 7. plass og ned til Thierry Matthey på 8. plass er det hele 2 minutter - men med seier i det 5. løpet vil Thierry Matthey kunne komme seg helt opp på 2. plass - siden han kun har to tellende løp etter en høst med mye reising. Andre løpere som kun har to tellende løp, og som vil ha mulighet til å løpe seg kraftig oppover er Trygve Buanes, Yngve Nymark og Trygve Hermansen.

Fortsatt spenning blant damene?
Blant damene er det fortsatt muligheter for Helen Martinsen på 2. plass til å knappe inn litt av forspranget til Annemarie Madsen i tet - med seier i det 5. løpet vil Helen Martinsen kun være 1 minutt bak den suverene vinneren av det 4. nattcup-løpet ut på den avsluttende jaktstarten. Og da kan det bli spennende, for Helen Martinsen er svært løpssterk! Etter Helen Martinsen følger Ingjerd Sognnæs, Anne Karin Vikingstad og Mari Bergsvåg.

Klare ledere i kortløypen
I kortløypen kan det se ut som om det blir en relativt uspennende jaktstart - dersom ikke noen gjør noen kjempeløp i det 5. løpet. Blant damene er Bjørg Kocbach i tet - nesten 4 minutter foran Ingelin Sognnæs, med Siri Sjødin Drange på 4. plass som den som ligger best an til å komme ut tett bak leder-kvinnen. Blant herrene er det Sturla Stenshaug som har opparbeidet seg en sikker ledelse på over 2 minutter.

Påmelding og sammenlagtliste på nettet
Meld deg på til neste natt-cup løp her, og se på sammenlagtresultatene etter 4 løp her. Gi beskjed dersom du finner feil på sammenlagtlisten!

Resultater

Påmelding til neste nattcup løp
Meld deg på til neste natt-cup løp her.

Linker