Reportasje fra Nattcup vinteren 2001/2002

[Innbydelse] [Resultater 01/02] [Resultater 00/01] [Resultater 99/00] [Påmelding] [Påmeldte]

Tidenes vanskeligste nattcup-løp

NATTCUP 2001/2002, HJORTLAND: Rune Nygaard var helt suveren med 10 minutters vinnermargin på et løp som går inn i historien som det vanskeligste i nattcupens historie. Klokken 1945, 1 time og 45 miutter etter første start, hadde fortsatt ingen klart å komme seg gjennom noen av de to løypene, mens den ene etter den andre kom ruslende til mål fra feil retning. Resultatlisten taler for seg: Kun 3 løpere i langløypen under 1 time er sjelden kost. Men ikke la deg skremme bort fra nattcupen på grunn av dette! Neste løp går på Kokstad - og der blir det mye, mye snillere løyper!
Av JAN KOCBACH


Glitrende julestemning
Løypelegger Tore Juvik hadde funnet en av de mørkeste krokene i Bergensområdet for sitt arrangement denne måneløse desemberkvelden. De som tok seg tid til å skru av lyset (og de mange som gikk tom for lys fordi de var for lenge ute i skogen) fikk med seg et vakkert skue. I tillegg til stjernene på himmelen glitret det fra rim-krystallene på trærne og i gresset. Så til tross for lange tider hadde nok o-løperne en fin tur ute på Hjortland.

Varegg-løper mest utholdende
Kveldens desidert mest utholdne løper var Vareggs Ivar Hostad, som med sine 176 minutter så vidt kom under den magiske 3-timers grensen. Sammen med Rune Nygård sine imponerende 42 minutter på samme løypen var nok dette kveldens sterkeste prestasjon! Etter suverene Rune Nygård var dete hele 10 minutter ned til Jan Kocbach på 2. plass, og nye 13 minutter ned til Øystein Strømme på 4. plass. To av kretsens aller mest rutinerte løpere, Per Arne Aadland og Jan Fjærestad, fikk virkelig tatt seg ut med tider på henholdsvis 1.23 og 1.29 på den 4 kilometer lange løypen! "Det begynte med over 10 minutter bom på 2. post," sa Per Arne Aadland etter målgang. "Men der lette vi iallefall i nærheten av posten. Til slutt gikk vi manngard for å prøve å finne den," fortsatte han. "Verre var det på 5. post. Der lette vi på feil Ås. Og Jan Fjærestad kom bak uten å oppdage feilen han heller," avsluttet Per Arne Aadland før han gikk hoderystende mot bilen sin.

Mange brøt
Av 75 løpere var det over 30 stykker som ga seg på årets siste nattcup-løp. Dette burde være et klart signal til senere nattcup-arrangører om å tenke seg litt om før de sender byens løpere ut i skogen. For på nattcup skal det heller være litt for lett enn litt for vanskelig! "Jeg synes det var lett på dagen," sa løypeleggeren mens vi sto i målområdet og ventet på kveldens første gjennomgørende løper klokken 1945 denne onsdagskvelden.... På Kokstad er det stirikt og flatt - så der blir det nok en atskillig kortere natt-opplevelse for de fleste!

Imponerende av Annemarie Madsen
Bare 3 herreløpere klarte å slå Fanas Annemare Madsen denne onsdagen i Åsane. Med 64 minutter var Annemarie godt foran sterke løpere som Jan Harald Bakkejord, Vidar Schei, Per Arne Aadland og Jan Fjærestad! Så her er det mange som må skjerpe seg til neste år!

Altfor vanskelig i kortløypen også
Kostløypen var også virkelig krevende, med de siste 5 postene felles med langløypen i den mest krevende delen av terrenget. Så all honør til de 10 løperne som kom seg gjennom B-løypen denne onsdagen! Best blant herrene var Jørn Woldsdal på 45 minutter, mens dameløypen ble vunnet av Turid Rognsvåg på 48 minutter.

Et lite apropos fra Atle Alvheim
Jeg tror at kulde må være hovedårsaken til at halve lista står uten tid. Jeg gjennomførte f.eks. på 94.23, men tiden fikk jeg først da jeg leste av hjemme. Jørn Torgersen og Ingjerd Sognnes må ha kommet igjennom raskere enn meg, for de tok meg igjen på slutten. Virket for meg som om det tekniske opplegget ikke helt tålte temperaturen.
Hilsen Atle Alvheim

Resultater
Resultatene finner du her.

Påmelding til neste nattcup løp
Meld deg på til neste natt-cup løp her.

Linker