[Innbydelse] [Resultater 00/01] [Resultater 99/00] [Påmelding] [Påmeldte]

Sammenlagtlisten etter 5 løp

NATTCUP 2000/2001: Nå er sammenlagtlisten etter de 5 første nattcupløpene for vinteren 2000/2001 klar. I langløypen har teten skiftet både hos herrene og hos damene. Hos herrene har Gulars Rune Nygård overtatt teten - etter at Per Arne Aadland har vært i ledelsen siden det første løpet i midten av oktober. Men Per Arne Aadland starter bare 1 (ett) sekund bak på den avsluttende jaktstarten - så her er det duket for spenning! I dameklassen har Stord-løperen Helen Martinsen overtatt tetposisjonen fra klubbvenninnen Mari Bergsvåg, som har falt ned til 3. plass på listen. På 2. plass ligger Annemarie Madsen fra Fana, bare 12 sekunder bak Helen Martinsen. I kortløypen er Jens Kristian Eriksson (HB) og May Linga (DB) i tet. Se også en rekke stemningsbilder fra 5. nattcupløp.

Av JAN KOCBACH

Etter at Gulars Per Arne Aadland vant de to første løpene var det ikke mange som trodde noen skulle klare å fravriste natt-veteranen tet-posisjonen foran den avsluttende jaktstarten. Til og med undertegnede var så sikker i sin sak at han utropte Per Arne Aadland til sammenlagtleder etter 5 løp i artikkelen som ble skrevet etter det 5. nattcupløpet. Men Rune Nygaard klarte altså å gå forbi Per Arne Aadland med et fattig sekund, og får dermed gleden av å gå først ut på jaktstarten i Langeskogen.

22 løpere innenfor 5 minutter
Men bak Rune Nygaard er det veldig tett på sammenlagtlisten. 1 sekund bak ligger altså Per Arne Aadland, 14 sekunder bak Jan Kocbach (løypelegger på siste løp og starter derfor ikke), 16 sekunder bak Jan Fjærestad, 20 sekunder bak kretssekretær Bjarte Eikanger og 55 sekunder bak Tom Eikanger. Deretter følger Memund Daltveit, Trygve Hermansen, Kenneth Westerheim, Thierry Matthey, Trygve Buanes og Rune Torgersen - alle innenfor 2 minutter. Alle disse 11 løperne har sjansen til å ta hjem sammenlagtseieren med et godt løp på den avsluttende jaktstarten - så her blir det spennende! Og med mye veivalgsmuligheter og en del småvanskelig fin-orientering på det avsluttende løpet kan et øyeblikks uoppmerksomhet føre til en strøm med lys forbi. Her blir det ekte TIO-stemning - og med publikumspost kan det bli spennende for de som ikke ønsker å begi seg ut i Bergens-natten også.

4 dameløpere med vinnersjanser i DA
I DA er det fire dameløpere som kan ha muligheten til å ta hjem seieren - selv om undertegnede har juniorlandslagsløper og fjorårsvinner Annemarie Madsen, som starter bare 12 sekunder bak den løpssterke lederjenten Helen Martinsen fra Stord, som favoritt. Mari Bergsvåg som har 1.44 å ta igjen på Helen Martinsen og Kristin Høydalsvik som har 2.41 å ta igjen på Helen Martinsen må nemlig også regnes med blant outsiderne. Etter disse fire følger Karianne Strømme som bare har to tellende løp, Liv Ormberg og Birgitte B. Madsen.

Jaktstart også i kortløypen
Det blir jaktstart også i kortløypen - og her er det bedriftsløperne som er i teten blant herrene. HSI sin Jens-Christian Eriksson ligger i tet, 30 sekunder foran Petter D. Hjellvik (NOVITBIL) og ytterligere 1.08 foran Stein Ove Dyngeland (Statoil). Disse tre har god margin ned til Harald Haugan (BT), Tom Pedersen (Viking) og Håkon Woldsdal (Gneist).

I den korte dameløypen er May Linga i tet etter seire i 2. og 5. løp. 29 sekunder bak May Linga ligger Kirsten Grevskott med seier i det 1. løpet og på 3. plass, ytterligere 43 sekunder bak, ligger Liv Sylvi Meyer som har seier i det 4. løpet. På 4. plass ligger Grete Lind som vant det 3. løpet. Alle disse 4 ligger innenfor 2.22 - så her kan det også bli spennende i teten.

Bilder
Ved å følge denne linken kan du se på en rekke bilder fra det 5. nattcupløpet på Ytrebygda.

Sammenlagtlisten
Og til slutt linken som dere alle sikkert venter spent på - nemlig linken til sammenlagtlisten som danner grunnlaget for den avsluttende jaktstarten ved Bueskytterbanen:

Klikk her for å se på sammenlagtlisten for nattcupen 2000/2001 etter 5 løp.

Veivalgsanalyse
En rekke løpere har lagt inn sine veivalg på en del av strekkene fra forrige løp - men det er fortsatt rom for flere: