[Innbydelse] [Resultater 00/01] [Resultater 99/00] [Påmelding] [Påmeldte]

Nytt kart over krem-terreng

NATTCUP 2000/2001, YTREBYGDA: Onsdag 14. februar er det klart for vinterens 5. nattcupløp. Løpet går av stabelen i et av Bergens flateste og flotteste o-terreng - Ytrebygda - med Gneist som arrangør og Magne Knudsen som løypelegger. Mye av løypene går på åpne beiter - noe som åpner for god løpbarhet og stor fart - noe sikkert deltagerne fra høstens flotte sprint-cup løp på samme kartet vil kunne skrive under på. Det 5. nattcupløpet er siste løpet før den avsluttende jaktstarten, så her gjelder det å forbedre starttidspunktet sitt ved hjelp av et godt løp!

Av JAN KOCBACH

Jan Steineger Kartet som benyttes er i målestokk 1:7500 (Ytrebygda, IL Gneist), og deler av kartet er resynfart i løpet av høsten 2000. På de åpne beiteområdene i området rundt Ytrebygda skole kommer det til å gå fort - og selv om løypeleggerens assistent, Arne Knudsen, mener langløypen ikke er spesielt vanskelig, er det nok lite tvil om at det for enkelte vil gå så fort at de ikke tar seg tid til å lese kartet skikkelig, og derfor vil få seg noen bomturer. Særlig i overgangen fra åpne beiteområder til skog er det lett å få seg en liten runde dersom man ikke har kontroll på kartet.

Langløypen er på 3.8 kilometer, med en antatt vinnertid på rundt 30 minutter, mens kortløypen er på ca. 2 kilometer. Kortløypen går forøvrig nesten utelukkende på åpne beiteområder.

På vinterens 4. nattcup-løp var det langveisfarende fra Stord som tok seiren hjem i både herre- og dameklassen i langløypen. Klarer bergenserne å ta tilbake tetplasseringene på Ytrebygda på onsdag? Jan Steineger (bildet) er en av dem som er best kjent i Ytrebygda-terrenget, og som også trenger en bra plassering for å få et godt utgangspunkt foran den avsluttende jaktstarten.

Per Arne Aadland fortsatt i tet
Sammenlagt er fortsatt Per Arne Aadland i tet i herreklassen, selv om han ikke deltok på det 4. nattcup-løpet. Bak Per Arne Aadland tetter det seg til. Rune Nygaard rykket med sin 3. plass opp til 2. plass sammenlagt. Bjarte Eikanger, Tom Eikanger og Kenneth Westerheim gjorde også kraftige byks oppover sammenlagtlisten med sine løp. Med dette er det foreøpig 6 løpere innenfor 1 minutt før den avsluttende jaktstarten - og enda tettere kan det bli etter onsdagens løp!

I DB leder Mari Bergsvåg foran Annemarie Madsen - fortsatt med bare 2 tellende løp - og Helen Martinsen er nummer 3. I HB leder Petter D. Hjellevik klart, over 2 minutter foran Stein Ove Dyngeland, og med Harald Haugan på 3. plass. I DB leder Liv Sylvi Meyer sammenlagt, foran Grete Lind og Bjørg Kocbach.