[Innbydelse] [Resultater 00/01] [Resultater 99/00] [Påmelding] [Påmeldte]

Nybegynnerfeil felte nattkongen

NATTCUP 2000/2001, KNAPPENFJELLET: Etter å ha vunnet fjorårets nattcup klart, og å ha gjort rent bord i langløypen hittil i sesongen, var presset på Per Arne Aadland (Gular) stort foran sesongens 3. nattløp på Knappenfjellet. Løypelegger på Knappenfjellet, Bjarte Eikanger, hadde satt seg som mål å legge en såpass krevende nattløype at alle skulle kunne bomme - til og med nattkongen Per Arne Aadland. Og det lyktes han med! Hele 4 minutter bom ble det på Per Arne Aadland, som dermed måtte ta til takke med 6. plassen, over 3 minutter bak dagens vinner, Rune Nygård (Gular). I dameklassen deltok ikke den suverene vinner av de tidligere nattcup løpene, Annemarie Madsen, og dermed gikk seieren til Karianne Strømme (Viking), som forøvrig gjorde et sterkt løp som også Annemarie Madsen kunne fått problemer med å matche.

Av JAN KOCBACH

Løypelegger Bjarte Eikanger hadde lagt en meget krevende langløype på Knappenfjellet denne desemberkvelden. Kartutsnittet til høyre viser den mest krevende delen av løypen på 2.6 kilometer, strekkene 5-11. Både dagens vinner Rune Nygård (28.27) og Per Arne Aadland (31.11) fikk seg en liten bomtur på 7. posten, der de begge løp litt for langt til høyre (se forøvrig strekktider for de beste herrene og damene i langløypen her). I jakten på å ta igjen det tapte, og løperne foran seg, var det en nybegynnerfeil på 9. posten som felte Per Arne Aadland. "Jeg løp først opp til den runde ruinen, fortsatte så ut på stien og fulgte denne nordover opp til hjelpekollen på høyre hånd. Deretter dro jeg nedover til høyre, og gikk rett i steinen." Men posten lå på høydepunktet like bak steinen, og Per Arne Aadland leste ikke postbeskrivelsen. Etter å ha vært bortom stien sør for posten og kontrollert at han var riktig sted, ble postbeskrivelsen kontrollert, og feilen oppdaget. Men da var allerede to minutter gått, og seieren i sesongens 3. nattløp hang i en tynn tråd. Ivrig etter å rette opp igjen feilen, gikk Per Arne Aadland på en ny 2 minutters bom på 11. post. Og da var løpet kjørt for nattkongen!

Finlesning måtte til
Dagens vinner, Rune Nygård, fikk seg også et par minutters bom i det knudrete terrenget på Knappenfjellet. Her måtte det virkelig finlesning til for å unngå bom! Etter Rune Nygård fulgte Jan Kocbach (Fana) 19 sekunder bak, deretter Karl Even Rygh (Heming-Njård) på 30.30, Tom Eikanger (Gular, og oppvokst på kveldens samlingsplass) på 30.56 og Jan Fjærestad (Askøy) på 31.07. Løypelegger på neste nattcup-løp på Sandsli, Jan Steineger (Gneist) endte på 7. plass, bare 5 sekunder bak Per Arne Aadland. "Samlingsplassen neste gang blir en garasje som er 100 ganger større en dagens samlingsplass," skryter Steineger foran neste nattløp. "Og løypene blir varierte, med krevende og enklere partier, og store krav til tempoveksling." Så der har Bergens o-løperne noe å se frem til! Forrige løps utfordrer, Kenneth Westerheim, måtte ta til takke med 10. plassen på 32.28.

Stord-jentene er med
I dameklassen var det to Stord-jenter som kom nærmest dagens vinner, Karianne Strømme (40.35). På 2. plass fulgte Helen Martinsen med 42.11 og på 3. plass fulgte Mari Bergsvåg med 45.51. I kortløypen ble det nok en gang vinnertid godt i underkant av 20 minutter. Vinner i herreklassen ble Håkon Woldsdal (Gneist) på 14.56, og i dameklassen Grete Lind (Bergens RF) på 21.56.

Ufyselig vær
Til tross for et ufyselig vær møtte 64 løpere opp midt i julestria. Neste gang møtes vi på Sandsli i en svær innendørsgarasje - så da kan det regne så mye det bare vil! Vel møtt på Sandsli i januar!