[Innbydelse 2006] [Resultater 2006] [Resultater 2005] [Resultater 2004] [Påmelding] [Påmeldte]

Ble nesten sluppet frem til seier


Thierry Matthey (til venstre) vant H19-klassen i sprintcupen ca. 20 centimeter foran junioren Per Harald Havnen Johansen.
SPRINTCUP 2006, SLÅTTHAUG: - "Jeg slapp nesten forbi Per Harald i spurten, siden jeg trodde han ikke løp i H19", kunne en svært fornøyd Thierry Matthey fortelle etter seier med minst mulig margin i dagens meget tette og spennende jaktstart i sprintcupen for Bergensområdet. Sprintcup-finalen ble akkurat så spennende som en jaktstart skal være. Selv om ikke de o-tekniske utfordringene var alt for store ved første øyekast, var det allikevel mange som ble lurt av for høy løpshastighet. I dameklassen hadde førstemann i mål en feilstempling - dermed ble det seier til Randi Hole foran Christiane Trösse. De to første i mål i klasse H16-18 - Morten Westergård og Sverre Grevskott - hoppet over hver sin post, og dermed måtte de overlate seieren til Stian Solheim. I D16-18 ble det seier til Torill Sjødin Drange, mens yngste dameklasse ble vunnet av Heidi Bjørndal. Håkon Westergård var best i H13-15, mens Ørjan Rykkje og Maria Haukaas var raskest i nybegynnerklassene som ikke hadde jaktstart.
Av JAN KOCBACH
Øverst: Torill Sjødin Drange vant D16-18 foran storesøster Siri.
Midten: Morten Westergård løp fortest, men glemte en post.
Nederst: Løypelegger Vidar Steen var fornøyd tilskuer til en spennende jaktstart.

Rask opphenting
Taktikken til Thierry Matthey var den samme i år som i fjor - komme seg opp i teten med minimalt med kartlesning, og ikke dra opp i tet og lese kart før det var helt nødvendig. Og taktikken fungerte i år som i fjor. - Jeg så ikke på kartet før til 4. post, kunne Thierry fortelle etter løpet. Og aktiv kartlesning satte jeg ikke i gang med før til 9. post, fortsetter sveitseren som har bodd i Bergen i en årrekke. På dette tidspunktet var det fem løpere samlet i tetklyngen - Thierry Matthey, Per Harald Havnen Johansen, Jan Kocbach, Sverre Grevskott, og Anders Daltveit. Morten Westergård hadde gått ut først som leder av klasse H16-18, og var fortsatt alene i tet. Rune Nygård som skulle gått ut først i H19 stilte ikke til start.

Prøvde å rykke ifra
Fra 9. post bar det opp i tet for Thierry, og han prøvde så godt han kunne å stikke av fra forfølgerne. En etter en slapp de taket - og til slutt hadde Thierry bare Per Harald igjen i ryggen. - Jeg hadde nesten sluppet forbi Per Harald siden jeg trodde han ikke løp i H19, fortalte Thierry med et smil etter løpet. Per Harald er ellers kjent som kretsens beste i innspurt fra sistepost til mål - så Thierry kan kanskje være glad for at innløpet bare var 20 meter langt... Etter Per Harald fulgte Jan Kocbach og Anders Daltveit.Randi Hole (øv.) vant sprintcupen sammenlagt i D19-klassen foran Christiane Trösse (ned.).
Dame på feil post
I dameklassen så det ut til at det virkelig skulle være veteranen Marit Nipen sin dag. Men, dessverre for Marit, lå ikke alle postene akkurat der hvor hun trodde... Marit løp ut 24 sekunder etter Randi Hole, og midtveis i løypen hadde hun opparbeidet seg et forsprang. På 11. post skjedde det fatale - istedenfor sin egen post på steinen, klippet Marit på nybegynnerposten som lå under skrenten på andre siden av veien. En litt forfjamset Randi var vitne til hendelsen på god avstand. - Jeg var så langt bak at jeg ikke kunne rope på henne," fortalte Randi etter å ha blitt spurtslått av veteranløperen fra Gneist.

På de neste plassene i dameklassen fulgte Christiane Trösse, Selma Tonjer og Lise Roll.

Disk etter disk i H16-18
En fortsatt smilende Morten Westergård kunne etter målgang konstatere at han hadde hoppet over 19. post - tilfeldigvis også en av de postene med mest stigning. Jaja, det var ikke så farlig i dag, sa Morten etter løpet. Litt mer synd var det kanskje på Sverre Grevskott, som endelig hadde sjansen til å slå klubbkameraten sin - men den gang ei! Sverre valgte å hoppe over 9. post - og dermed lå veien åpen for Stian Solheim, som tok hjem seieren i H16-18 foran Øyvind Macody Lund (NB! Manglet på første resultatliste - var påmeldt med feil brikke) og Magnus Rogne Halland.

Andre klassevinnere
Andre klassevinnere ble Torill Sjødin Drange i D16-18, litt over minuttet foran Siri Sjødin Drange. I D13-15 vant Heidi Bjørndal med over 3 minutters margin til Linn Kristine Gjesdal. I H13-15 ble det nok en seier til Håkon Westergård - halvannet minutt foran Martin Claussen. Nybegynnerklassene ble vunnet av Ørjan Rykkje foran Bjarte Fossedal og Maria Haukaas foran Vibeke Rykkje.

Dagens løype
Nedenfor finner du dagens løype. Selv om løypelegger Vidar Steen (bildet nederst til høyre) mente det var veivalgsalternativer med opp til 20 sekunders forskjell mellom alternativene, var det ikke mange veivalgsforskjeller å spore i tetgruppen iallefall.

Linker