[Innbydelse 2006] [Resultater 2006] [Resultater 2005] [Resultater 2004] [Påmelding] [Påmeldte]

Klart for spennende jaktstart


Utsnitt fra deler av Slåtthaug-kartet som blir benyttet i finalen i sprintcup'en på tirsdag.
SPRINTCUP 2006, SLÅTTHAUG: Det femte og siste løpet i årets sprintcup i Bergen arrangeres på Slåtthaug - det samme terrenget som ble benyttet til stafetten under O-landsleiren i fjor høst. Løypelegger Vidar Steen lover spennende og fartsfylte løyper med mange veivalgsalternativer - altså et perfekt opplegg for en tett jaktstart! Dersom du skal starte utenfor jaktstarten, så anbefales det absolutt å ta turen til Slåtthaug litt tidligere, for her kan det bli tett og spennende for tilskuerne også. På fjorårets jaktstart ble det hele avgjort gjennom bomming på sistepost - og med tilsammen hele 13 løpere ut innenfor det første minuttet i langløypen i de forskjellige klassene blir det nok kniving om seieren hele veien i år også. Jaktstarten går klokken 18.00 presis, og alle må registrere seg før de får starte - så møt opp i god tid så du rekker starten din!
Av JAN KOCBACH

Kart og terreng
Terrenget på Slåtthaug er tredelt - deler av terrenget består av mye hus og veier, en annen del er mer skogspreget, mens den siste delen består av gressplener. På kartutsnittet til høyre ser du den delen av terrenget som er nærmest Slåtthaughallen, og som består av mye gressplener og litt skog. Løypelegger Vidar Steen vil ikke ut med for mange detaljer om hvor tirsdagens løype skal gå - men sier at det iallefall blir lite vei-løping, slik at o-sko garantert er det beste skovalget.

Langløypen er på ca. 1.9 km med mange poster, og Vidar stipulerer vinnertiden blant herrene til 12-13 minutter. Kortløypen er på rundt en kilometer, og vil være enkel. Som vanlig er løping i hager (alt som er merket med det grønne hagetegnet) strengt forbudt!

Fremmøte
Fremmøte blir på Slåtthaug, like sørøst for Nesttun. Jaktstarten går klokken 18.00 presis, og alle må registrere seg før de får starte - så møt opp i god tid så du rekker starten din!


Rune Nygård går først ut i jaktstarten i klasse H19-.
Tett i mange klasser
I de fleste klassene er det svært tett i teten. Den hardeste kampen om seieren har vanligvis stått i H19- klassen. Her går Rune Nygård først ut, bare 11 sekunder foran Jan Kocbach, og med Per Harald Havnen Johansen ytterligere 13 sekunder bak. Se også opp for fjorårsvinner Thierry Matthey, som går ut 10 sekunder bak Per Harald, og dermed under 40 sekunder bak Rune - han kjører nok kartet-i-lommen-og-bit-tennenne-sammen taktikken som fungerte så bra i starten på fjorårets jaktstart.

I D19- er det tre løpere innenfor 40 sekunder. Først ut er Randi Hole, 24 sekunder foran Marit Nipen, og med Anne Kari Vikingstad på 3. plass. Deretter er det et lite stykke ned til Selma Tonjer, Lise Roll og Christiane Trösse på de neste plassene.

I D16-18 blir det som vanlig søsken-kamp - her er det bare 18 sekunder fra ledende Torill Sjødin Drange ned til storesøster Siri. I D13-15 har Heidi Bjørnal nesten seieren i lommen - men må stå på litt for ikke å slippe Linn Kristine Gjesdal helt opp i ryggen. I H16-18 og H13-15 er det brødrene Westergård som regjerer. Morten har en ledelse på 41 sekunder til Sverre Grevskott i H16-18, mens Håkon sin ledelse til Martin Claussen er på 32 sekunder i H13-15.

Detaljer rundt jaktstarten
Det er kun jaktstart i langløypen. Vær vennlig og sjekk nøye at du har fått riktige resultater på alle løpene! Det kan være en del løpere som er ført opp med to forskjellige navn. Det vil ikke bli anledning til å foreta rettinger etter mandag ettermiddag kl. 16.00! Send omgående en e-post til Thierry Matthey med så mye informasjon som mulig dersom du finner feil (ditt navn, dine tider på de forskjellige løpene, evt. hvilke navn du er oppført med hvis det er duplikater i listen, og hvilke(n) klasse(r) du har løpt i).

På startlisten er de som ikke har 3 tellende løp og de som er mer enn 15:00 bak ført opp med tiden 15:00. Disse kan starte fortløpende når de ønsker det, som på de vanlige sprintcup-løpene. Alle med minst 3 tellende løp blir med på sammenlagtlisten med hensyn til den reelle tiden de er etter.

Det vil i tillegg til sammenlagtresultatliste også bli laget vanlig resultatliste fra det siste løpet, slik at også de som ikke går ut på jaktstarten vil ha forhold som på et vanlig sprintcup-løp.

Startliste
Start-tidspunktet for de ulike løperne på jaktstarten finner du direkte utifra sammenlagtlisten her.

Registrering/påmelding
Selv om du er forhåndspåmeldt skal du innom registrering for sjekk av brikke og klasse. De som ikke er forhåndspåmeldt fyller ut påmeldingskjema og leverer det ved registrering. Dersom du ikke registrerer deg, får du heller ikke registrert tid. Det er ikke tillatt å løpe med samme brikke om igjen (to løpere kan ikke bruke samme brikke) - i tilfelle blir begge løperne diskvalifisert. Og husk å registrere deg selv om du ikke er sikker på om du skal løpe - det gjør arrangementet mye enklere. Dersom du ikke møter opp slipper du å betale startkontigent selv om du har meldt deg på..

Løype 1: Kartet utleveres i startøyeblikket. Løype 2: Kartet utleveres ved registrering / påmelding på samlingsplass. Startintervall: 30 sekunder for å unngå lang kø ved start. Vær vennlig å hold passe avstand (60-90 sekunder) til dine nærmeste konkurrenter.

Linker