[Innbydelse 2005] [Resultater 2005] [Resultater 2004] [Resultater 2003] [Påmelding] [Påmeldte]

Thierry lurte seg forbi på slutten

SPRINTCUPFINALE 2005, SKANSEMYREN: "Det føles bra! " utbrøt en usedvanlig fornøyd Thierry Matthey etter å ha avgjort årets sprintcup i herreklassen til sin fordel. "Det var en deilig følelse å ligge bak og lure hele løypen, og så stikke av da de andre bommet på siste post," fortsatte den fornøyde vinneren - som bare så ryggen til konkurrentene helt til de gjorde den fatale feilen på vei til sandkassen på 17. og siste post. Blant damene ble det mindre spennende - her økte Iliana Shandurkova sin ledelse hele veien - og var til slutt over 2.30 foran nestemann i mål. Nesten 160 løpere fant veien til Skansemyren denne tirsdagen - der Varegg vartet opp med et kjempearrangement med flott speakertjeneste og raske løyper på en fin arena for o-løp.
Av JAN KOCBACH

Holdt nesten følge med herrene
I dameklassen viste Iliana Shandurkova nok en gang sin styrke - og tok hjem en soleklar seier etter å ha ledet fra start til mål. Iliana løp fort i starten - de første fire postene var hun med i tetklyngen sammen med herrene. Men så kom bratt nedoverbakke i ulendt terreng - og da måtte hun slippe taket... Sammenlagt kom Annemarie Madsen på 2. plass i jaktstarten, over 2 og et halvt minutt bak Iliana - etter å ha avgjort en jevn kamp mot Christiane Trösse på slutten.

Dagens nest raskeste tid i dameklassen sto Aasne Hoksrud for - bare 25 sekunder bak Iliana - og det etter å ha ledet på Iliana frem til 11. av 17 poster.

Tett i teten
Alt var duket for en tett og spennende jaktstart i herreklassen. Årets jaktstart ble på grunn av en noe spesiell utregningsformel for startlisten svært jevn - med hele 6 løpere innenfor 25 sekunder. "Slik som startlisten ble regnet ut her tapte man bare på å løpe bra på de tidligere løpene i sprintcupen," uttalte en av de involverte litt snurt etter å ha kommet til kort på det avgjørende løpet. Men uansett - spennende ble det - og alle de 6 første hadde sjansen til å ta seieren hjem. Først ut var Bjarte Eikanger - deretter fulgte Espen Kristiansen, Trygve Buanes, Vidar Schei, Jan Kocbach og Thierry Mattey.

Seieren i lommen
Mesteparten av spenningen skulle vise seg å stå mellom de to "friidrettsløperne" Bjarte Eikanger og Espen Kristiansen og Thierry "dark horse" Matthey. Thierry åpnet som en kanon - og vant 4 av de 5 første strekkene og fikk på den måten kontakt med løperne foran seg. Farten i tetklyngen var stor hele veien - men orienteringen var såpass enkel at det ikke ble store bommer selv om det nok var nerver å spore blant alle de involverte. "Jeg så ikke på kartet før på vei til 11. post," innrømmet Espen etter løpet - og dermed var det nok Bjarte som gjorde mesteparten av orientering denne gangen. Espen hadde tydeligvis spart litt krefter mens han lå bak uten å lese kart, for i bakken opp mot 12. post fikk han seg en liten luke som han klarte å holde helt inn mot siste post - men så var det brått slutt! Først bommet Espen, og deretter gjorde Bjarte samme tabben. "Jeg hadde til og med sett posten på forhånd," forklarte Bjarte etterpå. "Jeg løp halvveis rundt stolpen posten lå bak, men snudde for tidlig," fortsatte han. Med nesten 20 sekunders tidstap på de to i teten var bordet dekket for Thierry Matthey, som etter eget utsagn lå og koste seg bak der og bare ventet på at de to foran skulle bomme (hvorfor tettet du ikke luken hvis du koste deg sånn, Thierry?). Rett i posten - og seieren var i boks!


Fra venstre: Morten Westergård (vinner H16-18), Vidar Schei (nr. 5 H19), Trygve Buanes (dagens nest beste tid), Thierry Matthey (vinner H19).

Seieren til Thierry ble på 10 sekunder - med Espen Kristiansen, Bjarte Eikanger og Trygve Buanes på de neste plassene. Deretter var det en luke på nesten 20 sekunder ned til Vidar Schei på 5. plass, og ytterligere 20 sekunder ned til Jan Kocbach på 6. plass. Thierry hadde forøvrig også dagens raskest tid - 12.56 - nesten 20 sekunder foran nestemann, Trygve Buanes.

Bra rekrutteringsarrangement
Over 40 nybegynnere stilte til start på Skansemyren denne tirsdagen. Det var synd det ikke kom enda flere - for her viste Varegg frem orientering fra sin aller flotteste side - med nybegynnere og veteraner side om side med den Bergenske o-elite. Vi kan godt få flere slike arrangement Varegg!

Nybegynnerne hadde ikke jaktstart - men kunne som vanlig starte når de ville. Raskest av alle var Varegg's Håvard Jåstad - som kom seg gjennom nybegynnerløypen på den sterke tiden 11.19 - nesten 2 minutter foran nestemann Martin Damm. Deretter fulgte Ørjan Rykkje, Simon Otterå og Ole-Kristian Nese på de neste plassene. Blant jentene var Anne Askeland fra Fana raskest, foran Martine Pettersen, Vibecke Claussen og Anniken Minde Nese.

Klare seire i ungdomsklassene
Det var også jaktstart i ungdomsklassene - men her ble det ikke tette dueller i teten. Morten Westergård tok (som vanlig) en klar seier i H16-18 - til slutt nesten 2.30 foran Per Harald Havnen Johansen - etter å ha løpt i tetklyngen med H19 mesteparten av løpet. Knut Valen i H13-15 var også med de beste i H19 rundt løypen - og fikk tiden 14.06 - som holdt til en sammenlagt-seier på nesten 4 minutter.

I jentenes D13-15 klasse var Varegg som vanlig nesten enerådende - og la her beslag på de 6 første plassene. Som vanlig var Inga Hovde raskest - deretter fulgte Gunhild Rogne Halland og Heidi Bjørndal. I D16-18 klassen var Siri Sjødin Drange best etter å ha spurtbeseired vinneren i D13-15 med 2 sekunder.


Sprintcupen er for alle! Her forsøker en ung Varegg-løper å beseire Fana's Astrid Ormberg i innspurten på Skansemyren.