[Innbydelse 2005] [Resultater 2005] [Resultater 2004] [Resultater 2003] [Påmelding] [Påmeldte]

"Nesten fellesstart" i sprintcup-avslutningen

SPRINTCUP 2005, SKANSEMYREN: Tirsdag kveld er det klart for en tett og spennende jaktstart i sprintcupen. I herreklassen skal hele 6 løpere ut innenfor under et halvt minutt - med løpssterke Bjarte Eikanger og Espen Kristiansen først. Blant damene er Iliana Shandurkova "ensom i tet" - med nesten ett minutts forsprang på Christiane Trösse. Morten Westergaard, Knut Valen, Inga Hovde og Siri Sjødin Drange skal først ut i ungdomsklassene. Arena er Skansemyren, og arrangøren Varegg lover at løypene er lagt slik at unødvendige høydemeter unngås. Nybegynnerne har ikke jaktstart - og får lov til å starte fra klokken 1730 - mens jaktstarten starter 1800.
Av JAN KOCBACH

Kart og løyper
Kartet har målestokk 1:4000 med 5 m ekvidistanse, er utgitt i 2001 og er synfart og tegnet av o-løpere fra Gular. Vær oppmerksom på at målestokken er angitt til 1:3000 på kartet, men ifølge en av karttegnerne skal det korrekte altså være 1:4000. Kartet dekker et svært skrånende terreng med "mulighet" for løyper med mange høydemeter. Det er forsøkt å legge løypene slik at unødvendige høydemeter unngås, selv om dette har redusert antall poster med retningsforandringer. Langløypen er på 2.250 meter, mens nybegynnerløypen er på 1.490 meter. Vinnertiden i langløypen er grovt anslått til 13 - 15 minutter, mens kortløypen bør kunne løpes på rundt 10 minutter.

Den "endrede" målestokken ga løypeleggeren noen ekstra utfordringer i sluttspurten med løypeleggingsarbeidet - derfor er opprinnelige løyper kortet noe ned, og langløypen er nå noe mer lettløpt (færre poster i vanskelig terreng).

Fremmøte
Fremmøte er på Skansemyren idrettsplass - en ypperlig arena for innspurten på en jaktstart. Merk at det ikke er noen form for organisert parkering, dvs. parkering på eget ansvar (bruk helst sykkel eller Fløibanen). Jaktstarten går kl. 18, mens nybegynnerne får lov til å starte fra kl. 17.30.

Startliste
Startlisten finner du her.

Vær vennlig å sjekke nøye at du har fått riktige resultater på alle løpene! Det kan være en del løpere som er ført opp med to forskjellige navn. Det vil ikke bli anledning til å foreta rettinger etter mandag ettermiddag kl. 16.00! Send omgående en e-post til Thierry Matthey med så mye informasjon som mulig dersom du finner feil (ditt navn, dine tider på de forskjellige løpene, evt. hvilke navn du er oppført med hvis det er duplikater i listen, og hvilke(n) klasse(r) du har løpt i).

Det vil i tillegg til sammenlagtresultatliste også bli laget vanlig resultatliste fra det siste løpet, slik at også de som ikke går ut på jaktstarten vil ha forhold som på et vanlig sprintcup-løp.

Påmelding
Påmelding må gjøres innen (mandag kveld) 18/04/2005 kl 20.00, da er du garantert ferdigtegnet kart. Siste frist for endringer og påmelding godtas t.o.m. 19/04/2005 kl 13.00. Arrangøren oppfordrer til at flest mulig benytter seg av muligheten til forhåndspåmelding. De som har meldt seg på før siste fristen slipper å fylle ut påmeldingslapp på samlingsplass og stå i kø for ikke forhåndspåmeldte - melder seg kun til arrangøren for kontroll av brikkenummer, fast line. Påmeldingen gjør du her.

For siste løp er det forhåndspåmelding for alle som vil løpe jaktstart/fellesstart. Andre kan måtte risikere å tegne løype etter fellesstart.