[Innbydelse 2005] [Resultater 2005] [Resultater 2004] [Resultater 2003] [Påmelding] [Påmeldte]

(For)virring på kryss og tvers i Leaparken

SPRINTCUP 2005, LEAPARKEN: Det vrimlet av o-løpere på kryss og tvers i Leaparken på sprintcup i ettermiddag. Løypeleggeren hadde fått plass til 25 poster og et kartbytte på 2 kilometer - så her måtte de 180 løperne holde tungen beint i munnen for å få med seg alle postene i riktig rekkefølge. En del løpere glemte noen poster på veien - andre slet veldig med å finne veien etter kartbytte. Aasne Hoksrud tok til slutt seieren i dameklassen, mens Espen Kristiansen var best av herrene. I nybegynnerklassen ble det seire til Vibeke Rykkje og Martin Damm.


Av JAN KOCBACH

Aasne raskest blant damene
I damenes langløype var det Aasne Hoksrud (bildet til høyre) som var raskest denne gangen. Med tiden 15.24 var Nydalen-løperen 19 sekunder foran Randi Salomonsen og ytterligere sekundet foran veteranen Marit Nipen. "Her måtte man være i god form for å løpe bra på den siste delen," sa Randi etter målpassering. Men selv om det går saktere enn i de dagene hun trente 10 timer i uken, viste hun iallefall at hun fortsatt behersker finorienteringen - for etter de 14 første postene i parken hadde hun en klar ledelse på Aasne (se strekktid-graf nederst på siden).

Fra disse tre var det nesten minuttet ned til Annemarie Madsen og Ingjerd Sognnæs på de neste plassene.

Nesten fjerde strake for Iliana
Iliana Shandurkova imponerte nok en gang med stor fart - tiden 14:05 var godt over minuttet foran Aasne, og bare to minutter bak beste herreløper. Men med en manglende post (16. posten) ble det bare nesten for Iliana denne gangen. Denne 16. posten lå forøvrig feilplassert slik at man ikke kunne se den fra den detaljen den var tegnet inn på - og undertegnede løp først videre mot neste post og bråsnudde på veien da han så posten...

Inga Hovde imponerte igjen
Inga Hovde fra Varegg i D13-15 imponerte med nok et bra sprintløp denne tirsdagen. Med tiden 17.48 - bare litt over 2 minutter bak vinneren i D19 - tok hun sin 3. strake seier - og er dermed best i sammendraget etter 4 løp. I D16-18 ble det seier til Siri Sjødin Drange på 18.11, to sekunder foran søsteren Torill Sjødin Drange.

Seieren glapp på kartbytte
"Seieren glapp nok der du så meg etter kartbytte," sa en mellomfornøyd Bjarte Eikanger etter løpet. Bare 7 sekunder var differansen opp til en formsterk Espen Kristiansen (bildet til venstre) til slutt. Espen fikk slutt-tiden 12.00 på den 2 kilometer lange løypen. Bildet nedenfor viser Bjarte sitt løp rundt kartbytte - og ganske riktig - hele 19 sekunder gikk det fra han klippet på posten til han forsto hvor han skulle.

Bjarte var ikke alene om å ha problemer med å lese hvilken post han skulle til etter kartbytte - nesten 1/4 av løperne rotet det til for seg her - og mange tapte enda mer enn Bjarte - så løypetegneren må nok ta på seg litt av skylden for bommene her (se forøvrig kartutnitt nederst på siden)...

Raske juniorer!
Nestemann etter Bjarte i H19-klassen var Jan Kocbach, ytterligere 46 sekunder langsommere, med Per Arne Aadland og Trygve Buanes på de neste plassene. Men raskere enn alle disse tre var 2 av våre sterke juniorløpere - Per Harald Havnen Johansen og Morten Westergaard - på henholdsvis 12.38 og 12.46. Virkelig sterkt av disse to - som bare blir bedre og bedre! Snart må også Espen og Bjarte passe seg for disse... Forøvrig ble H13-15 klassen vunnet klart av Knut Valen på den sterke tiden 13.58.

Martin Damm dagens raskeste
Dagens raskeste uansett klasse ble Martin Damm fra Ulriken sportsgruppe. Med tiden 11.29 i en ganske teknisk nybegynnerløype var han over minuttet foran Vetle Bjørnson Ruud fra Varegg. På de neste plassene i guttenes nybegynnerklasse fulgte Ole-Kristian Nese fra Askøy, Simen Stuhr fra Fana og Christoffer Meyer fra Fana.

Blant jentene i nybegynnerklassen var Vibeke Rykkje (Fana) raskest, foran Kristiane Ottesen, Helene Meyer og Annabeth Ramstad.

Først finorientering - deretter full fart!
Dagens langløype bestod av to deler med kartbytte imellom. Den første delen var preget av mange veldig korte strekk med stadig retningsforandring (se øvre del av kartutsnitt til høyre). Dette var noe for teknikerne - med stadige retningsforandringer der man hele tiden måtte følge med på kartet i stor fart - selv om ikke orienteringen i seg selv var så vanskelig.

Den andre delen var preget av løpestrekk - der de løpssterke virkelig kunne få langet ut og tatt igjen det tapte (kun første og siste delen er vist i kartutsnittet). På kartutsnittet kan man også se hvorfor så mange løp i feil retning ut fra posten etter kartbyttet...

Sprintcupen 2005
Sprintcupen 2005 består som vanlig av 5 løp. Alle løpene går i flotte sprint-terreng. Nytt av året er løp på Festningen (åpningsløpet) og Fyllingsdalen. Ellers byr årets sprintcup på løp på Krohnegården, i Leaparken og på Skansemyren.

Start for første løp er klokken 1700-1830. For de neste 3 løpene er det start mellom kl.17.30-18.30. Jaktstarten går kl. 18.00 for finalløpet tirsdag 19. april. Jaktstarten er basert på de beste 3 løp av 4. Avstanden til vinneren for de tre beste løpene blir summert, og dividert med 5. Dersom avstanden frem til vinneren på et løp er større enn 25 minutter, blir avstanden frem til vinneren på dette løpet satt til 25. Har man ikke deltatt eller har ikke et gyldig løp, blir avstanden frem til vinneren på dette løpet satt til 30 minutter. Dermed kan man maksimalt være 18 minutter bak på den avsluttende jaktstarten - og alle får muligheten til å løpe jaktstart. Samtidig fører denne startordningen til at vi garantert får en meget spennende jaktstart i år!

Løype 1: Kartet utleveres i startøyeblikket. Løype 2: Kartet utleveres ved registrering / påmelding på samlingsplass. Startintervall: 30 sekunder for å unngå lang kø ved start.

Strekktidanalyse og resultater
Vet hjelp av Splitbrowser kan man analysere strekktider på løpet - strekktidsanalyse for dagens løp for alle klasser finner du i splitbrowseren. Resultater finner du på Gular-siden ved å følge linken øverst (Resultater 2005).

Nedenfor ser du utviklingen i teten i herreklassen og dameklassen tatt fra splitbrowser. Legg merke til at Morten Westergaard faktisk var foran Bjarte Eikanger på kartbytte-posten. Man ser også at de to friidrettsløperne Bjarte Eikanger og Espen Kristiansen virkelig får utnyttet løpskapasiteten sin på løpestrekkene i siste halvdel av løypen.