[Innbydelse 2005] [Resultater 2005] [Resultater 2004] [Resultater 2003] [Påmelding] [Påmeldte]

Bjarte og Iliana raskest i snøen

SPRINTCUP 2005, FESTNINGEN: Nesten 100 løpere trosset snø og is - og møtte opp på årets første løp i sprintcupen på området rundt Bergenhus festning. Løperne i langløypen ble møtt av en relativt enkel o-teknisk løype - noe løpssterke Bjarte Eikanger klarte å utnytte til fulle. Langløypen vant han komfortabelt med nesten halvminuttet til neste løper - unge Morten Westergård som vant juniorklassen. Dameklassen ble vunnet av Iliana Shandurkova. Andre klassevinnere i følge den foreløpige resultatlisten ble Siri Sjødin Drange, Lasse Solheim, Gunhild Rogne Halland, Kristine Klepsland og Ole Martin Maalen.
Av JAN KOCBACH

Lett seier uten oppladning
"Det føltes ikke akkurat lett i oppover bakkene etter 12 ganger 1000 meters intervalltrening i går," sa den suverene vinneren av langløypen, Bjarte Eikanger, like etter målgang. Men utifra strekktidene er det lite som tyder på at han var sterkt preget av tunge bein - for det er i oppoverbakkene han har dratt mest ifra konkurrentene. Etter en noe forsiktig start tok han ledelsen på langstrekket til 5. post - og ga den aldri fra seg siden. Sluttiden hans, 11.35, var nesten halvminuttet foran den meget sterke 16-åringen Morten Westergård. Nummer to i H19-klassen ble Espen Kristiansen på 12.09, med ytterligere 12 og 21 sekunder ned til Thierry Matthey og Jan Kocbach på 3. og 4. plass.

Sprintcup som oppladning til VM i ski-orientering
Dameklassen ble vunnet av Gulars foreløpig siste Bulgaria-import, Iliana Shandurkova på 15.01. For henne var dagens sprintcup siste gjennomkjøring før VM i ski-orientering i Finland neste uke. Iliana kunne fortelle om noe småbom underveis, men hadde allikevel nesten halvminuttet ned til Christiane Trösse på 2. plass, og minuttet ned til en forkjølet Helen Martinsen på 3. plass.

Få avgjørende veivalg - grei orientering
Siden dagens sprintcupløp markerte starten på årets o-sesong for mange av deltakerne, var det nok få som klaget på at løypen bød på få store utfordringer. Når farten blir stor er det uansett viktig å følge godt med - så man ikke løper forbi postene! Nedenfor ser du løypen med undertegnedes veivalg inntegnet. For å tegne inn ditt eget veivalg (NB! Kun for langløypen) og for å se på andre løpere sine veivalg samt veivalgsanalyse kan du gå hit.

Andre klassevinnere
Andre klassevinnere i langløypen i følge den foreløpige resultatlisten ble Siri Sjødin Drange i D16-18 på 17.08, Lasse Solheim i H13-15 på 16.05, Gunhild Rogne Halland i D13-15 på 19.55. Først på resultatlisten i nybegynnerklassene som løp en kortere løype står Kristine Klepsland med 9.36 og Ole Martin Maalen med 7.24. Sistnevnte forøvrig bare 3 sekunder foran Mikkel Birkeland fra Fana.

Sprintcupen 2005
Sprintcupen 2005 består som vanlig av 5 løp. Alle løpene går i flotte sprint-terreng. Nytt av året er løp på Festningen (åpningsløpet) og Fyllingsdalen. Ellers byr årets sprintcup på løp på Krohnegården, i Leaparken og på Skansemyren.

Start for første løp er klokken 1700-1830. For de neste 3 løpene er det start mellom kl.17.30-18.30. Jaktstarten går kl. 18.00 for finalløpet tirsdag 19. april. Jaktstarten er basert på de beste 3 løp av 4. Avstanden til vinneren for de tre beste løpene blir summert, og dividert med 5. Dersom avstanden frem til vinneren på et løp er større enn 25 minutter, blir avstanden frem til vinneren på dette løpet satt til 25. Har man ikke deltatt eller har ikke et gyldig løp, blir avstanden frem til vinneren på dette løpet satt til 30 minutter. Dermed kan man maksimalt være 18 minutter bak på den avsluttende jaktstarten - og alle får muligheten til å løpe jaktstart. Samtidig fører denne startordningen til at vi garantert får en meget spennende jaktstart i år!

Løype 1: Kartet utleveres i startøyeblikket. Løype 2: Kartet utleveres ved registrering / påmelding på samlingsplass. Startintervall: 30 sekunder for å unngå lang kø ved start.