[Innbydelse 2005] [Resultater 2005] [Resultater 2004] [Resultater 2003] [Påmelding] [Påmeldte]

Sprintcupen 2005 sjustarter på Festningen tirsdag

SPRINTCUP 2005, FESTNINGEN: Sprintcup i Bergen betyr mye folk, stor fart og vårfølelse. Nærmere 200 løpere møtte på sprintcup-løp i 2004. Førstkommende tirsdag, den 1. mars, sjustarter årets sprintcup med løp på Festningen - i ikke fullt så vårlig stemning som vanlig. Løpsområdet denne gangen blir i historiske omgivelser i området rundt Bergenhus festning og i nedre del av Sandviken/Skuteviken. Samlingsplass er i en garasje innerst i øvre Dreggsallmenning ved Norrønahallen. Garderobe finner du i Vikinghallen. Start er mellom 1700 og 1830. For de sene kan det lønne seg å ta med en liten lykt for å lese kartet...
Av JAN KOCBACH

Kart og terreng
Kartet for årets første sprintcup-løp er "Festningen" i 1:3500. Merk at det er mye gult på kartet, og at det derfor har vært vanskelig å få til trykk. Derfor er postmarkeringen trykket ekstra tykt på.

Løypelengder er 3.4 kilometer for langløypen og 1.6 kilometer for N-løypen. Deler av løypene går i offentlig gate, og all kryssing av gate må skje med forsiktighet i fotoverganger. Løperne oppfordres for sin egen sikkerhet til å løpe med refleksvester!

Fremmøte og parkering
Samlingsplass er i en garasje innerst i øvre Dreggsallmenning ved Norrønahallen. Garderobe finner du i Vikinghallen. Parkering er på eget ansvar i offentlig gate. Merk at det er soneparkering i området - følg skilting for parkering utenfor sonefeltene. PS! Parkeringsvaktene i området er ikke nådige!

Registrering/påmelding
Selv om du er forhåndspåmeldt skal du innom registrering for sjekk av brikke og klasse. De som ikke er forhåndspåmeldt fyller ut påmeldingskjema og leverer det ved registrering. Dersom du ikke registrerer deg, får du heller ikke registrert tid. Det er ikke tillatt å løpe med samme brikke om igjen (to løpere kan ikke bruke samme brikke) - i tilfelle blir begge løperne diskvalifisert.

Sprintcupen 2005
Sprintcupen 2005 består som vanlig av 5 løp. Alle løpene går i flotte sprint-terreng. Nytt av året er løp på Festningen (åpningsløpet) og Fyllingsdalen. Ellers byr årets sprintcup på løp på Krohnegården, i Leaparken og på Skansemyren.

Start for første løp er klokken 1700-1830. For de neste 3 løpene er det start mellom kl.17.30-18.30. Jaktstarten går kl. 18.00 for finalløpet tirsdag 19. april. Jaktstarten er basert på de beste 3 løp av 4. Avstanden til vinneren for de tre beste løpene blir summert, og dividert med 5. Dersom avstanden frem til vinneren på et løp er større enn 25 minutter, blir avstanden frem til vinneren på dette løpet satt til 25. Har man ikke deltatt eller har ikke et gyldig løp, blir avstanden frem til vinneren på dette løpet satt til 30 minutter. Dermed kan man maksimalt være 18 minutter bak på den avsluttende jaktstarten - og alle får muligheten til å løpe jaktstart. Samtidig fører denne startordningen til at vi garantert får en meget spennende jaktstart i år!

Løype 1: Kartet utleveres i startøyeblikket. Løype 2: Kartet utleveres ved registrering / påmelding på samlingsplass. Startintervall: 30 sekunder for å unngå lang kø ved start.