[Innbydelse/Resultater 2004] [Resultater 2003] [Resultater 2002] [Påmelding] [Påmeldte]

Fana best på Golfbanen

SPRINTCUP 2004, ÅSTVEIT: Det ble en tett og spennende jaktstart i flere av klassene i årets sprintcup - selv om dette løpet også var litt i lengste laget for å bli kalt sprint. Som så ofte på jaktstart var det bommingen som avgjorde rekkefølgen - i flere av jaktstartklassene ble det bom på både 3 og 4 minutter på tetløperne. Fana-løperne hadde virkelig dagen denne tirsdagen, og gikk seirende ut i de tre jevneste duellene: Annemarie Madsen vant en jevn kamp med Helen Martinsen i D19, Espen Rognsvåg klarte å lure unna Per Harald Havnen Johansen i H16-18, og Jan Kocbach fikk lagt Per Arne Aadland bak seg mot slutten av løypen i H19. Klare klassevinnere ble ellers Morten Westergård i H13-15, Torill Sjødin Drange i D13-15 og Siri Sjødin Drange i D16-18.
Av JAN KOCBACH

Bom allerede fra start
Først ut i jaktstarten løp Per Arne Aadland (Samnanger) i H19 og Helen Martinsen (Gular) i D19. Deretter fulge Annemarie Madsen 13 sekunder bak og Jan Kocbach 42 sekunder bak. Det var også disse fire som skulle vise seg å kjempe om seieren i H19 og D19 på denne jaktstarten. Per Arne Aadland var uheldig på vei til 1. post, og klarte med stort publikum å rote bort nesten hele forspranget før han var halvveis til førstepost. Som du ser av veivalget nedenfor (Per Arne i rødt, Jan Kocbach i blått, delvis Helen Martinsen i lilla), fulgte Per Arne demningen bortover istedenfor å ta av på stien, og tapte med det nesten et halvt minutt fordi han ikke kom ned på enden av demningen. I tillegg tapte han 5-10 sekunder på å ta av fra stien tidligere inn mot posten - og dermed var Jan Kocbach først på første post.

Sammen til 10. post
Disse to løperne var sammen helt frem til 10. post. Undertegnede klarte å få seg en liten luke frem mot 3. post, men en liten bom her (ligger posten på kollen nordvest for postdetaljen?) gjorde at Per Arne igjen lå foran. Strekket til 3. post var forøvrig et interessant veivalgsstrekk, der det muligens kan ha vært raskere å følge kraftledningen over kollen litt før midtveis på strekket istedenfor å ta stien rundt.

På vei til 4. post tok løperne hver sine veivalg, men møttes igjen på posten - denne gangen med Per Arne noen meter foran. På grunn av bedre inngang i 7. posten kom Jan igjen forbi, og etter dette kom aldri Per Arne forbi mer. "Jeg var litt på etterskudd hele veien," sa Per Arne etterpå - "og ikke fungerte det helt fysisk heller" fortsatte han. Allikevel klarte han å holde fint følge frem til 10. post - men på 11. post var det slutt...

Stor luke
Lett nervøse begge to var det ingen som tok ut retningen skikkelig over den diffuse myren mellom 10. og 11. post. Undertegnede bommet minst, og fikk med den en liten luke. "Jeg så at du løp bortover stien mot 12. posten, så da tenkte jeg at jeg skulle runde rundt og holde høyden bort mot posten mellom skrentene," fortalte Per Arne etterpå. Men der var det ikke så lett å finne veien - og med en bom også mot 13. post (indikert på kartet) ble det en klar seier til Jan sammenlagt. "På vei mot siste post var jeg mer opptatt av å titte bakover enn fremover," kommenterer Per Arne.

Og det gjorde han rett i - for like bak Per Arne kjempet Bjarte Eikanger (Varegg) og Christian Mittelholzer (Gular) om 3. plassen. Etter at Christian hadde ligget først en del mot slutten, gled Bjarte forbi med sine lette friidretts-steg, og sikret seg med det 3. plassen i sprintcupen i klasse H19. Trygve Hermansen (Gular), som lå nærmest de to i teten ut fra start, forspilte sine sjanser på vei til 5. post - der han sammen med Helen Martinsen fikk seg en skikkelig runde...

Spennende helt til siste post hos damene
Helen holdt noe større fart enn Annemarie i starten, og klarte dermed å få en luke til Annemarie på de første postene - en luke som stadig økte. Men på vei til 5. post ble det en skikkelig bomtur; "Da jeg skulle til 5. post kom jeg rett i 6. post, trodde det var 5. post, klippet, og fortsatte i den retningen jeg trodde 6. post skulle ligge" fortalte en fortvilet Helen etterpå. Men ettersom Annemarie også fikk seg en bom på 5. post, klarte Helen fortsatt å holde seg foran. Men på 9. post ble det en ny bom på Helen, og dermed var Annemarie foran for første gang.

Helen ga seg ikke, og utnyttet Annemarie sine bommer mellom 11. og 13. post til å få seg et ganske solid forsprang igjen. Men på en jaktstart er ingenting avgjort før man har funnet alle postene og kommet seg vel i mål. En liten konsentrasjonssvikt på vei mot siste post var nok til at Helen ble usikker og fikk seg en runde mot nordvest som vist på kartet (her var forøvrig kartet ikke bra - det som ser ut som en plass på kartet er i virkeligheten en stor steinhaug som Helen forvekslet med et blokkfelt på kartet).

Dermed kunne Annemarie smette forbi - og avgjøre sprintcupen 2004 til sin fordel.

Espen foran - men med mye bom
Etter 4 strake sprintcup-seire i H16-18 var Espen Rognsvåg klar favoritt i klasse H16-18. Nærmeste konkurrent var Per Harald Havnen Johansen (BT), som startet 1.24 bak. Også her ble det mye bomming for begge, og de to ble løpende sammen i store deler av løypen. Men igjen trakk Espen det lengste strået - og forviste med det Per Harald til 2. plassen.

I H13-15 hadde Morten Westergård (Varegg) en ledelse på 1.36 ut fra start - en ledelse han klarte å holde hele veien til mål. Også i jenteklassene klarte de som løp ut først å holde sine tetplasseringer. I D13-15 ble det seier til Askøy-jenten Torill Sjødin Drange, mens søster Siri Sjødin Drange, også hun Askøy, tok hjem seieren i klasse D16-18.

Nybegynnerklassen
Resultatene i nybegynnerklassen var ikke klare da denne artikkelen ble skrevet. Forøvrig er alle andre resultater uoffisielle, og veivalgene som er inntegnet for andre løpere er tegnet inn basert på tildels mindre detaljerte beskrivelser...

Gamle artikler
Alle gamle artikler fra Nattcup'en og Sprintcup'en er nå samlet på en oversiktlig side - den finner du her. Husker du for eksempel den hodeløse løpingen i sprintcup-finalen i fjor, eller tidenes vanskeligste nattcup-løp på Hjortland?

Bilder
Nedenfor ser du noen flere bilder fra sprintcupen på Golfbanen kartet.