[Innbydelse/Resultater 2004] [Resultater 2003] [Resultater 2002] [Påmelding] [Påmeldte]

Sprintcupen avgjøres på Golfbanen

SPRINTCUP 2004, GOLFBANEN: Tirsdag faller avgjørelsen i årets sprintcup for Bergensregionen. Da er det klart for en spennende jaktstart i området rundt Golfbanen på Åstveit. Først ut løper Torill Sjødin Drange, Siri Sjødin Drange, Helen Martinsen (se bilde), Morten Westergård, Espen Rognsvåg og Per Arne Aadland. Bak disse jakter en rekke ivrige løpere - nærmest er Annemarie Madsen i klasse D19.
Av JAN KOCBACH

Fremmøtested og start
Adkomst er fra E39 fra Bergen sentrum mot Åsane - utkjørsel til Åstveit. Fremmøte er ved Åstveit Ungdomsskole. Det er merket fra E39.

Merk at det er to starter. For den lengste løypen er det 15 minutter å gå til start, mens det kun er 2 minutter å gå til start i den korteste løypen.

Start i nybegynnerklassen er mellom klokken 1730 og 1830. I langløypen går jaktstarten klokken 1800, og dette er også første start i denne løypen. Løpere som ikke løper jaktstart starter fra klokken 1815 og utover med ca. 20-30 sekunders mellomrom på samme måte som på vanlige sprint-cup løp.

Alle som løper jaktstart MÅ registrere seg innen klokken 1745!

Kart og terreng
Kartet er nyrevidert i 2004 og er i målestokk 1:5000. Terrenget er en blanding av småskog og lettløpte partier - og det er relativt stifullt. Deler av området brukes også til å spille Golf - langløypen er lagt utenfor golfernes område, men skulle noen bomme og komme inn på golfbanen, er det kun tillatt å løpe i kanten av golfbanen!

Løyper
Langløypen er på 2050 meter, og går stort sett i lett skogsterreng med innhold av mange turstier. Kortløypen er på 1170 meter og går på nordsiden av Tertnesveien og krysser veien ved undergangen som SKAL brukes. I kortløypen er det mye stiløping, og også noe vei/plass.

Registrering/påmelding
Selv om du er forhåndspåmeldt skal du innom registrering for sjekk av brikke og klasse. De som ikke er forhåndspåmeldt fyller ut påmeldingskjema og leverer det ved registrering. Dersom du ikke registrerer deg, får du heller ikke registrert tid. Det er ikke tillatt å løpe med samme brikke om igjen (to løpere kan ikke bruke samme brikke) - i tilfelle blir begge løperne diskvalifisert.

Husk at alle som skal løpe jaktstart må registrere seg før klokken 1745.

Tettest i dameklassen
Tettest på jaktstarten er det i klasse D19 - der hverken Helen Martinsen eller Annemarie Madsen har vært slått med mer enn 48 sekunder på noen av de foregående 4 sprintcup-løpene. Dermed løper Helen ut bare 13 sekunder foran Annemarie - så her er det duket for et tett oppgjør. Ned til nummer 3 i denne klassen, Ingjerd Sognnæs, er det hele 5.50 - så seierskampen kommer nok til å stå mellom Helen og Annemarie.

I H19 er det også tett - her har Per Arne Aadland opparbeidet seg en ledelse på 42 sekunder til Jan Kocbach - med Trygve Hermansen ytterligere minuttet bak og Bjarte Eikanger og Christian Mittelholzer rundt 2.30 bak. Her kan vi nok også forvente oss et tett og spennende oppgjør.

Startliste for jaktstarten
Startliste for jaktstarten finner du her.