[Innbydelse/Resultater 2004] [Resultater 2003] [Resultater 2002] [Påmelding] [Påmeldte]

Rundt og rundt på Våganeset

SPRINTCUP 2004, VÅGANESET: Det ble en fartsfylt åpning på Våganeset - som løypelegger Thierry Matthey lovet på forhånd. Raskeste løper Espen Kristiansen brukte bare 8 sekunder til første post i langløypen(!), og med et skikkelig løpestrekk på vei til 2. post var det bare å sette på bremsene når man kom inn i skogen i friluftsområdet på Våganeset. Deretter gikk det rundt og rundt på Våganeset - og de 203 løperne måtte holde tungen bent i munnen for å treffe de riktige postene og ikke hverandre. Best i langløypen var Per Arne Aadland og Helen Martinsen i seniorklassene, mens Siri Sjødin Drange, Inga Hovde/Torill Sjødin Drange, Espen Rognsvåg og Knut Valen tok seg av de andre klasse-seirene i langløypen. Blant nybegynnerne var Mikkel Birkeland og Ida Marie Weltzien best.
Av JAN KOCBACH

Rask åpning
Av kartutsnittet nedenfor ser man at strekket til 1. post var ekstremt kort - faktisk løp bestemann Espen Kristiansen på bare 8 sekunder og var med det raskest. Han var da også en av de mange som hadde fordelen av å se hvor posten var på forhånd. Verre var det med en annen favoritt, Bjarte Eikanger, som ikke så noen løpere løpe ut før seg. Dermed ble det bom både i den ene og andre retningen - noe som resulterte i mer enn 4 ganger så lang tid på strekket.

Allerede til 2. post ble det veivalg - selv om det så ut som om det ikke skilte så mye mellom høyre- og venstre-veivalget. Best var Jan Kocbach som løp til venstre med tiden 1.12 (se kartutsnitt for veivalg for hele løypen for undertegnede) - og de fleste med gode tider løp også til venstre. Blant damene var Annemarie Madsen best her med tiden 1.44.

Avgjort på 8. post
Herreklassen ble avgjort på 8. post, der undertegnede la igjen over et halvt minutt, mens Per Arne Aadland slo til med beste strekktid. Derfra og inn var Per Arne foran - og sikret til slutt seieren med tiden 10.38, 10 sekunder foran Jan Kocbach, med Christian Mitterholzer ytterligere 50 sekunder bak. Deretter var det et helt minutt ned til nestemann i seniorklassen - Trond Døskeland, som la beslag på 4. plassen med tiden 12.46 - Espen Kirstiansen, Sigurd Eikner, Sverre Ottesen og Bjarte Eikanger fulgte like bak. Men to sterke juniorløpere snek seg foran alle disse fem; Espen Rognsvåg hadde dagens 4. beste tid med 12.11 og Per Harland Havnen Johansen var 5. best totalt og nummer 2 i H16-18 med tiden 12.40.

De raskeste to i H13-15 var Knut Valen og Øyvind Valen, som løp på henholdsvis 14.42 og 15.24.

Helen vant tross bom
Til tross for et par grove bommer underveis stakk Helen Martinsen av med seieren blant damene. Med tiden 14.37 kom hun seg akkurat noen små sekunder foran vinneren i den yngste gutteklassen, og nesten et halvt minutt foran Annemarie Madsen. Annemarie åpnet sterkest av disse med best strekktid på de første 3 postene - men måtte se Helen foran seg på listen etter tidstap på 20-30 sekunder både på 9. og 10. post. Selv Helen sin bom på 50 sekunder på 3. siste post var ikke nok til at Annemarie klarte å ta hjem seieren denne tirsdagsettermiddagen. Bak disse to fulgte veteranene Ingjerd Sognnæs på 15.50 og Nina Soligard på 16.23 - sistnevnte delte plassen med Randi Høilund.

I D13-15 ble det delt seier til Inga Hovde og Torill Sjødin Drange - begge med tiden 21.13 - og bare 5 sekunder foran Helene Lund-Johansen. I D16-18 har Siri Sjødin Drange bestetiden med tiden 18.51, halvminuttet foran Silje Rognsvåg.

Nybegynnere på under 10 minutter
Dagens raskeste uansett klasse og løype var Mikkel Birkeland, som suste gjennom nybegynnerløypen på tiden 9.26, 10 sekunder foran Eirik Steen, og med Ross Juvik og Carl Christian Hansen på de neste plassene. Alle disse fire rakeste nybegynnerne er forøvrig produkt av egenrekruttering blant o-løperne i Gular og Fana. Bra jobbet!

Blant jentene i nybegynnerklassen var Ida Marie Weltzien best med tiden 11.31, 14 sekunder foran Kristine Klepsland, og med Elise Rognsvåg og Kristiane Ottesen på 4. plass.

Alle resultatene finner du her