[Innbydelse/Resultater 2004] [Resultater 2003] [Resultater 2002] [Påmelding] [Påmeldte]

Sprintcup på idyllisk bade-nes

SPRINTCUP 2004, VÅGANESET: På førstkommende tirsdag - den 13. april - fortsetter sprintcupen på Våganeset - et idyllisk bade-nes mellom Eidsvågsneset og Åsane. Løypelegger Thierry Matthey lover spennende og variert orientering - med alt fra fartsfulle til meget detaljerte avsnitt. I tillegg har langløypen flere retningsskift og veivalgsmuligheter som trolig kommer til å bli avgjørende. Området har ikke tidligere blitt brukt til orientering - og kartet er i sprint-vennlig målestokk på 1:3000 og med 2.5 meter ekvidistanse.
Av JAN KOCBACH

Fremmøtested og start
Adkomst er fra E39 fra Bergen sentrum mot Åsane - utkjørsel Eidsvåg mot Øvre Ervik (nordover). Det er merket fra Golfbanen (mot Åstveit). Merk at det er begrenset med parkering på Våganeset, slik at biler må fylles opp (minst 3 personer per bil). Biler med færre møtes på Kiwi på Øvre Ervik for å få fylt bil. Snikparkerere på Våganest eller de som ikke følger parkeringsvaktenes anvisninger diskes, uten om og men.

Start er mellom klokken 1730 og 1830 (merk tidspunktet - en halv time senere enn før påske).

Kart og terreng
Friluftsområdet Våganeset består av detaljerte formasjoner, kuperte deler og noen stup (upasserbare!). Området skifter fra glissen bøk- og furuskog, svaberg og gressplen til meget tett og lavvokst skog sammen med et detaljert stinett. I tilleg byr det angrensende boligområdet på mark- og skogslommer.

Vær varsom overfor svaberg, skrent og stup, med målestokk 1:3000 kan skrent eller stup dukke opp ganske uventet og fort, særlig i deler med dårlig sikt eller fremkomlighet. Store stup er representert som store svarte arealer, mens svaberg er tegnet grått. Noen mindre stier som ble synfart kan per i dag være mindre tydelige og noen nye mindre stier har oppstått.

Alle hager, boligområder og parkeringsplasser er forbudt løpsområde. Vær forsiktig når du løper på veiene i boligområder, og når du kjører inn eller ut av Våganeset.

Løyper
Begge løypene har en fartsfull åpning, mens hoveddelen skifter fra glissen bøk- og furuskog og gressplen til tett og lavvokst skog. Den lange løypen skifter mellom fartsfulle og meget detaljerte avsnitt. I tillegg har løypen flere retningsskift og vegvalgsmuligheter som trolig kommer til å bli avgjørdende.

Registrering/påmelding
Selv om du er forhåndspåmeldt skal du innom registrering for sjekk av brikke og klasse. De som ikke er forhåndspåmeldt fyller ut påmeldingskjema og leverer det ved registrering. Dersom du ikke registrerer deg, får du heller ikke registrert tid. Det er ikke tillatt å løpe med samme brikke om igjen (to løpere kan ikke bruke samme brikke) - i tilfelle blir begge løperne diskvalifisert.

Anne Kari Vikingstad og Espen Kristiansen best på Sandsli
På forrige sprintcup-løp på Sandsli ble det seier til Anne Kari Vikingstad i en uvanlig tett dameklasse. Med tiden 21.07 var hun 22 sekunder foran Helen Martinsen på 2. plass og ytterligere 12 sekunder foran Annemarie Madsen på 3. plass. Blant herrene var det "løperne" som var best - friidretts-satsende Espen Kristiansen (bilde til høyre) og Bjarte Eikanger la beslag på de 2 første plassene - Espen på tiden 17.11 og med Bjarte 9 sekunder bak. Deretter fulgte Trygve Hermansen og Tore Juvik - begge innenfor 40 sekunder.

For øvrige resultater se her.

Påmelding
Påmelding kan du ordne her - denne gangen innen tirdag klokken 1200 på grunn av påsken.