[Innbydelse/Resultater 2004] [Resultater 2003] [Resultater 2002] [Påmelding] [Påmeldte]

Tett med poster i sesongåpningen

SPRINTCUP 2004, GAMLEHAUGEN: Det var tett med både poster og o-løpere da årets o-sesong startet opp med sprint-løp på Gamlehaugen denne tirsdagsettermiddagen. Over 220 løpere stilte til start i glitrende solskinn - blant disse var det også en rekke nybegynnere som valgte en perfekt dag for sitt første møte med et o-kart. For dem som løp langløypen og fortsatt var i vinterdvale ble det en tøff start med 8 poster kronglete kartlesing (se kartutsnitt) i løpet av de første 400 meterne. Best i seniorklassene i langløypen var Jan Kocbach og Helen Martinsen, mens Espen Rognsvåg, Morten Westergård, Gunhild Rogne Halland og Siri Sjødin Drange tok seieren i ungdoms- og juniorklassene. Blant nybegynnerne var Anne Linn Bjelland og Ole Martin Maalen best.
Av JAN KOCBACH

Kartlesning i starten - løping på slutten
Mens det var mye kartlesing i starten - ble det om så mer løping mot slutten. På kartutsnittet til høyre ser du den første delen av løypen, mens den siste delen av løypen kan sees på kartutsnittet nedenfor. I begge tilfeller er veivalget til undertegnete tegnet inn. Det var ikke mange veivalgsproblemene å finne, men fra 13. til 14. post var det kun de aller mest oppmerksomme som oppdaget den lille stien innenfor gjerdet som gjorde veien til posten litt kortere...

Tett helt til siste post blant damene
Blant damene var det som vanlig Helen Martinsen og Annemarie Madsen som kjempet om seieren - og denne gangen ble det svært jevnt mot slutten mellom de to. Annemarie, som har sin styrke der hvor orienteringen er krevende, tok oppskriftsmessig teten på de første par postene - og var raskt opp i en 10-sekunders ledelse. Og ettersom Helen bommet over minuttet på 5. post kom ledelsen opp mot 1.30. Men så begynte Annemarie å tape tid, mens Helens løpsstyrke for alvor kom frem. På 10 av de siste 13 strekkene hadde hun beste strekktid, og på 13. post var hun for første gang i teten. Den ledelsen klarte hun såvidt å holde inn til mål - og til slutt var hun 9 sekunder foran Annemarie, med tiden 14.49. Bak disse to fulgte Marit Nipen med 16.19 og Turid Rognsvåg med 17.05.

I D16-18 var det bare to deltagere - her var Siri Sjødin raskest med tiden 18.12. Dermed var det bare 6 damer som var raskere enn henne. I den jevne D13-15-klassen var Gunhild Rogne Halland best foran Heidi Bjørndal og Lene Ingvaldsen.

Overså posten - mistet tetplassering
Med så mange poster kan det være lett å overse en post i farten. Etter 5 poster var Gulars Thierry Matthey helt i teten - 5 sekunder foran Jan Kocbach og med Trygve Hermansen ytterligere et par sekunder bak. Men på en eller annen måte klarte Thierry å hoppe over 6. post - noe han ikke merket før etter at han hadde kommet i mål. "Jeg løp jo forbi posten," sa han etter målgang, "så jeg skjønner ikke hvordan jeg kunne hoppe over den". I mål hadde Thierry en tid som var 12 sekunder raskere enn vinnertiden - noe som er nøyaktig like mange sekunder som han tjente på vinneren mellom post 5 og 7...

Herreklassen avgjort på 8. post
Det ble ikke så store forandringene i teten i herreklassen etter at finorienteringen i starten var unnagjort. På 8. post ledet Jan Kocbach med tiden 3.33, 17 sekunder foran Trygve Hermansen, 25 sekunder foran Per Arne Aadland. I mål var Jan Kocbach først på tiden 10.59, med Per Arne Aadland 21 sekunder bak og Trygve Hermannsen 27 sekunder bak.

Sterke juniorer
Gledelig denne tirsdagsettermiddagen var det at de unge fremadstormende ungguttene Morten Westergård og Espen Rognsvåg var med og kjempet om tetplasseringer. Espen viste nok en gang at han har løps-styrken i behold. Etter å ha tapt rundt et minutt til bestetiden på de første 8 postene tapte han bare noen få sekunder på resten av løypen. Han ble da også belønnet med seieren i klasse H16-18.

Morten Westergård var godt foran Espen i starten, men tapte litt mot slutten og endte til slutt 2 sekunder bak Espen, og tok med det en klar seier i klassen H13-15. Bak disse fulgte også Lasse Solheim med tiden 13.56 i H13-15 og Per Harald Havnen Johansen med 14.36 i H16-18 opp med gode tider.

Stor deltagelse i nybegynnerklassene
Blant nybegynnerne var deltagelsen veldig god - 25 jenter og 45 gutter stilte til start. Av disse var Linn Anne Bjelland raskest blant damene med tiden 12.17, foran Elise Hesthamar på 15.46 og med Ida og Kari Danielsen på de neste plassene. Blant guttene var Ole Martin Maalen suveren med tiden 10.53 - foran Kenneth Kira Alvsvåg på 13.10, Eirik Steen på 13.36, Martin Torgersen på 14.11 og Andre Nadir Drivi på 14.13.

Resultatene finner du her