[Innbydelse] [Resultater 2002] [Resultater 2003] [Påmelding] [Påmeldte]

Vårstemning i Nygårdsparken

SPRINTCUP 2003, NYGÅRDSPARKEN: I nydelig vårvær ble det et flott sprintløp i Nygårdsparken tirsdag. De beste hadde kilometer- tid helt ned mot 5.15 på den 2.65 kilometer lange løypen. Også denne gangen stilte opp mot 220 løpere til start. Best av alle var Jan Kocbach, 10 sekunder foran Thierry Matthey. Blant damene var det igjen Annemarie Madsen som var best. Andre klassevinnere ble Siri Sjødin Drange (D15), Hilde Bottolfsen (D18), Henriette Opheim (DN), Morten Westergård (H15), Per Harald Havnen Johansen (H18) og Kenth Opheim (HN).
Av JAN KOCBACH

(Vær oppmerksom på at denne artikkelen er basert på uoffisielle resultater)

Trygve Buanes får kamp i sammendraget
I terrenget fra park-NM i år 2000 var det Jan Kocbach som var raskest denne tirsdags-ettermiddagen med tiden 14.04. Med det knappet han også innpå Trygve Buanes sin klare sammenlagtledelse, som nå er skrumpet ned til bare 4 sekunder - etter at Trygve ble nummer 4 i Nygårdsparken med tiden 14.38. På 2. og 3. plass i Nygårdsparken kom Thierry Matthey med 14.04 og Rune Nygaard med 14.36. Rune Nygaard er forøvrig på god vei mot løpsform igjen etter et lengre skadeavbrekk. Etter de fire i teten fulgte Øistein Strømme på 15.31, Arne Knudsen på 15.51 og Karl Even Rygh på 15.57.

Et av de mest avgjørende veivalgs-strekkene er vist i kart-utsnittet til venstre - allikevel var ikke utslagene på mer enn 15-20 sekunder. På strekket fra fra 4. til 5. post er Jan Kocbach sitt veivalg vist med rødt (Tid 1.51) og Thierry Matthey/Trygve Buanes (Begge tid 1.35) sitt veivalg vist med blått. Venstre-veivalget ga altså et tidstap på ca. 15 sekunder. Men det var et annet lang-strekk som felte Trygve Buanes. På strekket fra 11. til 12. post ble han litt for ivrig og mistet kontrollen, og løp dermed rundt to ekstra kvartaler før han fant posten. Dette ga et tidstap på 40 sekunder.

Seier igjen for Annemarie
Annemarie Madsen var igjen best blant damene - og med tiden 18.37 var hun litt over 4.30 minutter bak beste herreløper. Med det har hun en klar sammenlagtledelse foran den avsluttende jaktstarten. Denne gangen var det tett i teten i dameklassen. Etter Annemarie fulgte Valentina Dimitrova på 19.04, Helen Martinsen på 19.23, Anne Kari Vikingstad på 19.30, Anne Katrine Aubert på 19.47 og Atanaska Bedelva på 19.48 - 6 jenter innenfor litt over et minutt!

Morten Westergård med kjempeløp
I den yngste herreklassen ble det nok en suveren seier til den lovende Varegg-løperen Morten Westergård. Tiden 15.38 hadde holdt til en meget sterk 6. plass i seniorklassen. Hele 2.30 bak Morten fulgte nestemann i H15 - Knut Valen - på 18.05, og med Sverre Grevskott på 3. plass med 19.25. Alle disse er forøvrig Varegg-løpere - så her har Varegg noe stort på gang!

I H18 ble det seier til Per Harald Havnen Johansen på 16.39 - også dette et sterkt løp. Deretter fulgte Stein Inge Skage på 17.33 og Dag Brochmann på 17.41.

I D15 ble det seier til Siri Sjødin Drange (24.05) foran Torill Sjøding Drange (25.41), mens Hilde Bottolfsen var best i D18 (21.11) foran Line Sjødin Drange (25.08).

Raske nybegynnere
Dagens raskeste løper fant vi igjen i nybegynnerløypen, der Kenth Opheim kan seg gjennom løypen på 8.45 - nesten ett minutt foran Håkon Westergård og med Olav Ersland, Lars Kristian Steen og Ole Petter Steen like bak. Blant jentene var igjen Henriette Opheim raskest med 9.48, denne gangen foran Lilli Bertherlsen og Merethe Nygård.

Strekktider og Resultater
Strekktider finner du her. Resultater finner du her.

Sammenlagtresultater og startliste for jaktstart
Det vil i løpet av uken bli lagt ut foreløpige sammenlagtresultater som danner grunnlaget for jaktstarten. Vær vennlig og sjekk nøye at du har fått riktige resultater på alle løpene! Det kan være en del løpere som er ført opp med to forskjellige navn. Det vil ikke bli anledning til å foreta rettinger etter mandag kveld kl. 1900!! Send omgående en e-post til Thierry Matthey (matthey@ii.uib.no) dersom du finner noen feil. Det vil bli sendt ut e-post når sammenlagtlisten er klar.

Feil i resultatlisten
Det er mulig det er noen feil i "førstutgaven" av resultatlisten som dette er basert på. I tilfelle bes de det gjelder om å gi beskjed om dette til Thierry Matthey (matthey@ii.uib.no).

Generell informasjon om sprintcupen
I årets utgave av sprintcupen er det hele 5 løp - alle i raske park-pregete terreng. Det blir 3 løp før påske og 2 løp etter påske. På årets siste sprintcup-løp den 29. april blir det jaktstart basert på 3 av 4 løp der avstanden til vinneren for de 3 beste løpene blir summert, uten deling. I klassene H/D 13-15 og H/D 16-18 deles tiden på 3.

I sprintcupen er det kun to løyper - en løype for de mer erfarne på rundt 2 kilometer, og en nybegynnerløype. I langløypen blir kartet delt ut i startøyeblikket mens det i nybegynnerløypen blir kartutdeling ved registrering. Startintervallet blir 30 sekunder.

Påmelding
Nederst på denne siden kan du ordne påmeldingen din. Påmelding må gjøres innen mandag kveld kl. 19.00. Arrangøren oppfordrer til at flest mulig benytter seg av muligheten til forhåndspåmelding.