[Innbydelse] [Resultater 2002] [Resultater 2003] [Påmelding] [Påmeldte]

Høy fart i raskt parkterreng

SPRINTCUP 2003, LEAPARKEN: På tirsdagens sprintcup-løp i Leaparken stilte igjen over 200 løpere til start - denne gangen i nydelig vårvær. Mange ble forvirret av strekk på kryss og tvers i det raske terrenget - noe som resulterte i 25 diskvalifiserte løpere! Best av alle var Jan Kocbach, 17 sekunder foran Trygve Buanes. Blant damene var Annemarie Madsen den raskeste - under 3 minutter bak beste herreløper. Andre klassevinnere var Torill Sjødin Drange (D15), Inglin Sognnæs (D18), Henriette Opheim (DN), Morten Westergård (H15), Dag Brochmann (H18) og Kenth Opheim (HN).
Av JAN KOCBACH

(Vær oppmerksom på at denne artikkelen er basert på uoffisielle resultater)

Trygve Buanes klart best i sammendraget
I det raske terrenget i Leaparken denne tirsdagen var det Jan Kocbach som var raskest med tiden 15.21. Sammenlagt er det Trygve Buanes som er best etter tre sterke løp - med dagens løp som det foreløpig dårligste med 17 sekunders avstand til bestemann. "Siden Jan Harald ikke er her i dag kan han ikke stryke et løp foran jaktstarten, så derfor har han et dårlig tellende løp" uttalte fysikkstudenten Trygve etter løpet. Det "dårlige" løpet til Jan Harald er forøvrig det andre sprintcup-løpet der han var rundt halvminuttet bak vinneren.

Etter Trygve Buanes fulgte Trygve Hermansen på 15.57, Øivin Aarnes på 16.20, og forrige ukes vinner Bjarte Eikanger på 16.41. Sistnevnte orienterte forøvrig til feil post til 5. post - noe han tapte over 40 sekunder på. Trygve Buanes fikk seg sin bom på 4. post der han tapte 26 sekunder til vinneren. Vidar Schei hadde forøvrig en tid som hadde holdt til 3. beste tid - men han klippet på feil 8. post....

Klar seier til småsyk Annemarie
"Jeg er ikke blitt helt frisk etter helgen enda, så jeg skal ta det litt med ro i dag," sa Annemarie Madsen før hun gikk til start - og kom til mål med klart bestetid i dameklassen - under 3 minutter bak beste herreløper. Og fort må det ha godt, for Sigurd Eikner uttalte etter løpet at han virkelig hadde problemer med å ta innpå Annemarie ute i løypen - men til slutt kom han seg opp på siden og forbi...

Etter Annemarie på tiden 18.14 fulgte Anne Kari Vikingstad på 19.30, Christiane Trösse på 19.54 og Atanaske Bedelva på 20.49.

Sterk løping i de yngre klassene
I den yngste herreklassen ble det en suveren seier til den lovende Varegg-løperen Morten Westergård. Tiden 17.56 hadde holdt til en 17. plass i seniorklassen. Bak Morten fulgte Lasse Solheim på 20.38 og Knut Valen på 21.24.

I H18 ble det seier til Dag Brochmann på 17.47 foran Espen Rognsvåg på 18.08 og Stein Inge Skorge på 18.17.

I D15 ble det seier til Torill Sjødin Drange (22.17) foran Siri Sjøding Drange (25.19), mens Inglin Sognnæs var best i D18 (24.05).

Raske nybegynnere
Dagens raskeste løper fant vi igjen i nybegynnerløypen, der Kenth Opheim kan seg gjennom løypen på 13.36, bare noen små sekunder foran Ole Petter Steen. Deretter fulgte Hallvard Hjellvik og Christian Kjenes Haugland. Blant jentene var igjen Henriette Opheim raskest - denne gangen foran Linn Kristine Gjesdal og Kristine Klepsland.

Strekktider og Resultater
Strekktider finner du her. Resultater finner du her.

Feil i resultatlisten
Det er mulig det er noen feil i "førstutgaven" av resultatlisten som dette er basert på. I tilfelle bes de det gjelder om å gi beskjed om dette til Jan Kocbach (jko@nera.no). Sjekk strekktidene dine (med koder!) som ligger ute på nettet før du klager på at du er diskvalifisert!

Generell informasjon om sprintcupen
I årets utgave av sprintcupen er det hele 5 løp - alle i raske park-pregete terreng. Det blir 3 løp før påske og 2 løp etter påske. På årets siste sprintcup-løp den 29. april blir det jaktstart basert på 3 av 4 løp der avstanden til vinneren for de 3 beste løpene blir summert, uten deling. I klassene H/D 13-15 og H/D 16-18 deles tiden på 3.

I sprintcupen er det kun to løyper - en løype for de mer erfarne på rundt 2 kilometer, og en nybegynnerløype. I langløypen blir kartet delt ut i startøyeblikket mens det i nybegynnerløypen blir kartutdeling ved registrering. Startintervallet blir 30 sekunder.