[Innbydelse] [Resultater 2002] [Resultater 2003] [Påmelding] [Påmeldte]

Sprintcupen fortsetter i Leaparken

SPRINTCUP 2003, LEAPARKEN: På førstkommende tirsdag - den 8. april - fortsetter sprintcupen med løp i Leaparken. Selve Leaparken er et fint åpent parkområde med mange små detaljer, stier, veier, trær og noen hus. Leaparken-kartet er 600 meter langt og 300 meter bredt og inneholder i tillegg til Leaparken mye gater og hus/hageområder. Det blir svært mange poster, stadige retningsforandringer og mange kryssninger - slik at det virkelig vil gå unna her! Målestokken denne gangen er 1:2500 med 2 meter ekvidistanse. Husk igjen å melde deg på innen mandag kveld - selv om du ikke er helt sikker på at du skal løpe - det forenkler arbeidet for arrangørene veldig!
Av JAN KOCBACH

Hager er forbudt område
Leaparken ligger sør i Bergen mellom Kanalveien og Inndalsveien og begrensningen i sør er litt nord for Minde Alle. I nord går kartet til Solheimsvannet. Frammøte er i Kanalveien, innkjøring fra Fabrikkgaten i nord og Minde alle i sør.

Området er svært begrenset og kartet dekker et areal som er ca. 600 m langt og 300 m bredt. Kartet har målestokk 1 : 2500 med 2 m ekvidistanse. Det er utgitt i 2002 og er synfart og tegnet av Håvard Berg.

En stor det av arealet er gater og hus/hageområder. Hagene har fått mørk grønn farge på kartet, - det betyr ifølge normen at det er lite løpbart område, med andre ord: DER SKAL DET IKKE LØPES. Leaparken er et fint åpent parkområde med mange små detaljer, stier, veier, trær, noen hus og ellers det vi kjenner fra vestlandsterreng, skrenter, stup og noen store steiner. I Leaparken begynner det å spire og gro. Påskeliljer og tulipaner begynner å stikke opp av jorden. Løperne bes om IKKE å tråkke i blomsterbedene - for det blir nok lite populært.

Mange poster - sjekk koder!
Det sier seg selv at i et slikt begrenset område blir det svært mange poster, stadig retningsforandringer på løypene og mange kryssinger om det skal bli litt lengde på strekkene slik at en "kan lange litt ut" og få litt lengde på løypene.

Det vil med andre ord aule av løpere i alle retninger under løpet, så vær forsiktig med henging og en "bør se seg for for å unngå kollisjoner". Postene vil noen steder ligge tett, så en må følge godt med. Men det er jo slik park gateløp skal være.

Joggesko istedenfor o-sko?
Det går fint an å løpe med joggesko og det vil nok være å foretrekke, for de river ikke så mye i underlaget som O-sko gjør, - vi ønsker jo å komme tilbake senere. I tillegg blir det litt løping gatelangs også.

Løypene blir ca. 2600 m og 1220 m, og det er kartbytte i langløypen.

Ikke kom for sent...
Ellers kan det jo gjøres oppmerksom på at når det satt opp en starttid for løpet (17.30-18.30) så forventes det at en møter opp i tide og at ikke alle venter lengst mulig for å starte sist, slik de gjorde på BT's gateløp i vinter. Vi vil jo alle helst unngå overtid...

Litt historie
Området løpet går i heter Finnbergåsen og Solhaug, og parkområdet på Solhaug kalles Leaparken etter Erik Grant Lea som kjøpte området med påstående bygninger i 1915. Det var forøvrig Gerdt Meyer Bruun som bygget det store huset på toppen av Solhaug. I dag er det kommunal eiendom og hovedhuset blir brukt til skole for barn med lære- og adferdsvansker.

Takk til Ørn Midttun for fyldig informasjon om løpsterreng og løpet forøvrig.

Generell informasjon om sprintcupen 2003
I årets utgave av sprintcupen er det hele 5 løp - alle i raske park-pregete terreng. Det blir 3 løp før påske og 2 løp etter påske. På årets siste sprintcup-løp den 29. april blir det jaktstart basert på 3 av 4 løp der avstanden til vinneren for de 3 beste løpene blir summert, uten deling. I klassene H/D 13-15 og H/D 16-18 deles tiden på 3.

I sprintcupen er det kun to løyper - en løype for de mer erfarne på rundt 2 kilometer, og en nybegynnerløype. I langløypen blir kartet delt ut i startøyeblikket mens det i nybegynnerløypen blir kartutdeling ved registrering. Startintervallet blir 30 sekunder.

Påmelding
Nederst på denne siden kan du ordne påmeldingen din. Påmelding må gjøres innen mandag kveld kl. 19.00. Arrangøren oppfordrer til at flest mulig benytter seg av muligheten til forhåndspåmelding. De som har meldt seg på før mandag kveld kl. 19.00 slipper å fylle ut påmeldingslapp på samlingsplass (melder seg kun til arrangøren for kontroll av brikkenummer).