[Innbydelse] [Resultater 2002] [Resultater 2003] [Påmelding] [Påmeldte]

Nesten 200 løpere trosset regnet

SPRINTCUP 2003, TENNEBEKKEN: Nesten 200 løpere trosset regnbyene på vårens andre Sprint-cup løp ved Tennebekken. Best av alle var Bjarte Eikanger som var bare 2 sekunder foran vinneren fra sist, Trygve Buanes. Blant damene var Tone Wigemyr raskest med Annemarie Madsen som nummer 2. Andre klassevinnere var Torill Sjødin Drange (D15), Line Sjødin Drange (D18), Henriette Opheim (DN), Knut Valen (H15), Kristian W. Steen (H18) og Ørjan Karlsen (HN).
Av JAN KOCBACH

(Vær oppmerksom på at denne artikkelen er basert på uoffisielle resultater)

Tett oppgjør blant herrene
Det ble igjen et svært tett oppgjør om seieren i herreklassen - men denne gangen var det ikke Trygve Buanes som hadde sekundene på sin side slik som han hadde sist. Best denne gangen ble Bjarte Eikanger som med tiden 15.59 var 2 sekunder foran Trygve. "Jeg er så sliten etter helgen at jeg ikke klarer å løpe fort i det hele tatt," uttalte Bjarte etter løpet. Men det var nok ikke bare Bjarte som følte det gikk tungt denne tirsdags-ettermiddagen. I forhold til forrige ukes svært lettløpte terreng var de tunge myrene i første halvdel av løypen denne tirsdagen svært tunge - og det tette regnværet gjorde nok ikke tingene så mye bedre.

I tillegg til at Bjarte syns det gikk sakte, kunne han vise til flere små-bommer - så det var tydelig at Bjarte ikke var helt fornøyd med løpet sitt. Men det holdt iallefall til seier! Etter de to i teten fulgte Jan Kocbach på 16.22, Jan Harald Bakkejord på 16.31, Trygve Hermansen på 17.05 og Thierry Matthey på 17.56.

Klar seier til Oddersjaa
Blant damene var det en sørlending som var raskest - med tiden 20.40 var Tone Wigemyr som løper for Oddersjaa et halvt minutt foran Annemarie Madsen fra Fana med veteranen Ingjerd Sognnæs på en sterk 3. plass på 22.14 og vinneren fra sist, Helen Martinsen, på en 4. plass med tiden 22.43. Heller ikke vinneren av dameklassen var helt fornøyd med løpet sitt denne tirsdagsettermiddagen - "Det ble for mye bom, men det gikk iallefall veldig bra på de strekkene der det gikk bra," uttalte Tone etter løpet.

Sterk løping i de yngre klassene
I den yngste herreklassen ble det tre-dobbelt Varegg - best av disse var Knut Valen på tiden 24.25, foran Sverre Grevskott på 24.57 og Øyvind Valen på 26.31.

I H18 ble det seier til Kristian W Steen på 20.20, 13 sekunder foran Dag Brochmann på 20.33 og med ytterligere 12 sekunder ned til Espen Rognsvåg på 20.45 - så her var det virkelig tett denne gangen. Det var forøvrig de samme tre løperne som kjempet om seieren på det første sprintcup-løpet også - da med Dag Brochmann først.

I D15 ble det seier til Torill Sjødin Drange (29.58) foran Siri Sjøding Drange (30.01), mens Line Sjødin Drange var best i D18 (28.03).

Raske nybegynnere
Dagens absolutt raskeste løper fant vi i nybegynnerløypen, der Ørjan Karlsen kan seg gjennom løypen på 9.26, bare noen små sekunder foran Erland Sandøy, Markus Saurlas, Ole Petter Steen og Hallvard Hjellvik. Blant jentene var Henriette Opheim raskest foran Elise Rognsvåg, Marianne Mogstad og Kristine Klepsland.

Strekktider og Resultater
Strekktider finner du her. Resultater finner du her.

Feil i resultatlisten
Det er mulig det er noen feil i "førstutgaven" av resultatlisten som dette er basert på. I tilfelle bes de det gjelder om å gi beskjed om dette til Thierry Matthey (matthey@ii.uib.no).

Generell informasjon om sprintcupen
I årets utgave av sprintcupen er det hele 5 løp - alle i raske park-pregete terreng. Det blir 3 løp før påske og 2 løp etter påske. På årets siste sprintcup-løp den 29. april blir det jaktstart basert på 3 av 4 løp der avstanden til vinneren for de 3 beste løpene blir summert, uten deling. I klassene H/D 13-15 og H/D 16-18 deles tiden på 3.

I sprintcupen er det kun to løyper - en løype for de mer erfarne på rundt 2 kilometer, og en nybegynnerløype. I langløypen blir kartet delt ut i startøyeblikket mens det i nybegynnerløypen blir kartutdeling ved registrering. Startintervallet blir 30 sekunder.