[Innbydelse] [Resultater 2002] [Resultater 2003] [Påmelding] [Påmeldte]

Sesongstart på Stemmemyren

SPRINTCUP 2003, STEMMEMYREN: På førstkommende tirsdag - den 25. mars - begynner o-sesongen for fullt i Bergensregionen med sprintcup-løp på Stemmemyren-kartet som byr på spennende sprint-orientering i målestokk 1:4000. Løypelegger Sverre Ottesen lover flotte løyper og minimalt med asfaltløping. Start er fra klokken 1700-1815 og påmeldingen åpner allerede klokken 1630 (NB! 1815 er siste start-tidspunkt).
Av JAN KOCBACH

Under 7 minutter på kilometeren?
I sprintcupen er det kun to løyper - en løype for de mer erfarne på rundt 2 kilometer, og en nybegynnerløype. I langløypen blir kartet delt ut i startøyeblikket mens det i nybegynnerløypen blir kartutdeling ved registrering. Startintervallet blir 30 sekunder.

Fremmøtested er parkeringsplassen ved NHH sitt idrettsbygg. Det er ca. 10 minutter å gå til start (oppover langs Øyjordsvegen). Det er ikke lagt opp til noen form for organisert parkering, så all parkering skjer på eget ansvar i området Stemmemyren - NHH - Breiviken. Det er svært kort veg fra buss-stopp til samlingsplass.

Kartet som skal benyttes var nytt i fjor høst, dekker terrenget mellom Stemmemyren og Sandviken sykehus og er i målestokk 1:4000. Det har ikke vært arrangert løp på dette kartet tidligere.

Som vanlig i sprintcupen er det to løyper, en for nybegynnerne (ca. 1,2 km - 9 poster) og en for alle andre (ca. 2,5 km - 17 poster). Løypelegger Sverre Ottesen kan fortelle om et svært raskt og godt løpbart terreng, som en neppe finner maken til andre steder i Bergen. Det blir lite asfalt-løping, så løypeleggeren anbefaler bruk av o-sko (spesielt dersom det blir vått).

5 løp i årets sprintcup
I årets utgave av sprintcupen er det hele 5 løp - alle i raske park-pregete terreng. Det blir 3 løp før påske og 2 løp etter påske. På årets siste sprintcup-løp den 29. april blir det jaktstart basert på 3 av 4 løp der avstanden til vinneren for de 3 beste løpene blir summert, uten deling. I klassene H/D 13-15 og H/D 16-18 deles tiden på 3.

Påmelding
Nederst på denne siden kan du ordne påmeldingen din. Påmelding må gjøres innen mandag kveld kl. 19.00. Arrangøren oppfordrer til at flest mulig benytter seg av muligheten til forhåndspåmelding. De som har meldt seg på før mandag kveld kl. 19.00 slipper å fylle ut påmeldingslapp på samlingsplass (melder seg kun til arrangøren for kontroll av brikkenummer).