[Innbydelse Sprintcup] [Foreløpig Terminliste 2001]

Sprintcup-finale på Fløyen

SPRINTCUP 2001, FLØYSLETTEN: På førstkommende tirsdag - den 24. april - er det klart for avslutningen av vårens sprintcup for Bergensregionen. Løpet går med start og mål på arenaen for fjorårets o-festival - Fløysletten på Fløyen. Startlistene vil sannsynligvis være klar på arrangørens (Viking) sin hjemmeside i løpet av kvelden, når resultatene fra forrige løp i Nygårdsparken er klare. Det ser ut som om det er Bjarte Eikanger, Rune Nygård og Trygve Buanes (arrangør, og deltar muligens ikke?) som i første rekke kjemper om sammenlagtseieren i herreklassen - mer detaljer finner dere i startlisten når denne er klar. Det som iallefall er klart er at terrenget rundt fløysletten er ypperlig til sprintcup-løp. Tildels åpent og meget lettløpt, med innslag av vanskelige partier. Så her skal ikke teten føle seg for sikker.....

Av JAN KOCBACH

Forsinkete resultater
Resultatene fra løpet i Nygårdsparken har dessverre blitt forsinket - uvisst av hvilken grunn - så det har derfor ikke blitt gitt noen rapport etter forrige løp. Undertegnete har klart å snappe opp de 4 (sannsynligvis) beste tidene i herreklassen (H19) - og raskest av disse var Trygve Buanes med 10:04 på den 2.1 kilometer lange løypen (under 5 på kilometeren!), med Bjarte Eikanger 11 sekunder bak, Thierry Matthey ytterligere 2 sekunder bak og Rune Nygård ytterligere 11 sekunder bak igjen. Med andre ord gikk det skikkelig unna i Nygårdsparken! Bjarte Eikanger (bildet til høyre) har dermed gjort unna 3 sterke sprint-løp hittil, og må nok ansees som favoritt foran avslutningen på Fløyen.

To forskjellige løyper
Begge løyper har start og mål på Fløysletten. A-løypen har i tillegg passering etter ca. 2/3 av løypen.

A-løypen er 2.4 km lang med 16 poster. N-løypen er 1.4 km lang med 8 poster.

Regler for jaktstarten
På grunn av at det ikke var åpent for påmelding i tide vil påmeldinger frem til TIRSDAG KLOKKEN 14.00 aksepteres. NB! en må være påmeldt for å starte i jaktstarten. Løpere som ikke er påmeldt må starte etter at alle i jaktstarten har startet.

• Det er jaktstart i klassene D/H 13-15, D/H 16-18, D/H 19. Klassene D/H 50 slåes sammen med D/H 19 da det ikke foreligger separate resultater for disse klassene fra det første sprintcup-løpet.
  • Jaktstarten baseres på de tre foregående sprintløpene. Tiden en er etter vinneren i sine to beste løp legges sammen. I klassene D/H 19 er dette den tiden en starter etter starttid 00.00. For de øvrige klassene med jaktstart finnes starttiden ved å dele tid etter på 2.