[Innbydelse Sprintcup] [Foreløpig Terminliste 2001] [Innbydelse Kristornløpa]

Under 6.30 på kilometeren

SPRINTCUP 2001, SØRÅSHØGDA: Det gikk virkelig unna med de beste på tirsdagens sprintcup på Søråshøgda. Best av alle var kretssekretær Bjarte Eikanger, som sprintet gjennom den 2 kilometer lange løypen på 12.51. Blant damene var Vibeke Tefre raskest med tiden 19.01. Det ble en flott sesongåpning for Bergens o-løperne denne tirsdagsettermiddagen i Fana, med hele 140 deltakere. Også i nybegynnerløypen var fremmøtet godt. Sprintcupen fortsetter neste tirsdag med løp på nytt kart ved Lynghaug skole i Fyllingsdalen.

Av JAN KOCBACH


8 løpere innenfor 60 sekunder
Som vanlig på sprintløp ble det tett i toppen. I herreklassen fulgte Jan Kocbach på 2. plass på tiden 13.06 - 15 sekunder etter vinneren Bjarte Eikanger, etterfulgt av Trygve Buanes på 13.11, Vidar Schei på 13.17, Tore Juvik på 13.42, Harald Valen på 13.43, Håvard Berg på 13.47 og Bjørn Hølleland på 13.50. I dameklassen var det bare Vibeke Tefre (19.02) og Kristin Høydalsvik (19.52) som kom seg under 20 minutter. Videre fulgte Liv Ormberg på 22.15 og Lise Roll på 23.59. Ellers var deltakelsen i dameklassen mye dårligere enn i herreklassen, så her bør Bergens-damene kjenne sin besøkelsestid. Hvor er det blitt av alle o-løperdamene i Bergen?


Dagens vinner: Bjarte Eikanger (Gular)

Våryre nybegynnere
Mens de mer erfarne løperne går rett fra nattcup-sesongen til vårsesongen, har de fleste av nybegynnerne ligget i dvale mesteparten av vinteren. Men på "vårens" første sprintcup-løp kom de frem igjen, og så ut til å kose seg veldig i solen. Totalt var det nærmere 50 nybegynnere med på Søråshøgda. Best i nybegynnerløypen ble Vegard Asphaug fra Gneist og Erlend Nummedal fra Fana med tidene 11.10 og 11.50, fulgt av Gneist-løperne Mats Benserud, Alexander Skålnes Strømme og Kyrre Johan Knudsen på rundt 14 minutter. Blant nybegynner-jentene var Camilla Heggøy fra Viking raskest med 13.38 foran Fana-jentene Kristine Arnøy, Agnete Nummedal og Siri M.B.

Forøvrig må alle nybegynnere sette av 12. mai til orientering. Da er det rekruttdag på Skansemyren!!

Sprintcup igjen neste tirsdag
Neste tirsdag er det igjen klart for sprintcup - sannsynligvis med enda flere deltakere ettersom flere og flere våkner fra vinterdvalen.......

Det blir jaktstart i årets sprintcup den 24. april, der 2 av 3 løp teller.

Sesongen fortsetter med Kristornløpa på Stord i helgen (nattløp fredag, kortdistanse lørdag og normaldistanse på søndag) og nytt sprintcup-løp tirsdag den 3. april. NB! Det er muligheter for avlysning. Sjekk Stord sin hjemmeside!

Resultater
Resultater finner du her

Påmelding
Meld deg allerede nå på til neste sprintcupøp 3. april - så glemmer du det ikke!

Her kan du melde deg på til sprintcupen innen mandag ettermiddag

Meld deg av/på mailinglisten for Hordalands o-løpere her