Vestlandsmesterskap i raskt terreng i Hardanger

HOK RANKING 2005: Bergens Turnforening i samarbeid med Strandebarm IL inviterer til Vestlandsmesterskapet i orientering med individuelt lørdag 27. og stafett søndag 28. august. Lørdagens løp teller samtidig i HOK rankingen. Stedet er Åse, ca. 2 kilometer oppover fra Oma sentrum. Oma ligger rundt 8 kilometer fra Mundheim og 35 kilometer sør for Nordheimsund. Terrenget består av lettløpte myrer og furuskog med relativt lite brake. Bildene på løpets hjemmeside tyder på at dette kommer til å bli en trivelig opplevelse i fantastisk vestlandsnatur - så her er det absolutt verdt å ta seg en tur...
Av JAN KOCBACH

Terreng
Terrenget er en skråli (200-450 moh) med flere terrasser ned mot Hardangerfjorden. Lettløpte myrer, furuskog med relativt lite brake (einer), men noe tettere vegetasjon i de lavere delene.

Påmelding
Det er muligheter for online-påmelding. Påmelding individuelt lørdag, stafett søndag og individuelt søndag. Siste frist for påmelding er tirsdag ettermiddag klokken 19.00.

Individuelt VM lørdag
Lørdag er det Vestlandsmesterskap individuelt. Første ordinære start er kl. 15.00. Løype 1-8: 30 min. å gå til start (bratt) - beregn god tid slik at du kan nyte den praktfulle utsikten over Hardangerfjorden. Løype 9: Start fra samlingsplass. N-åpen kan starte fra kl. 14.00. I N- og C-klassene kan 2 eller 3 løpere starte sammen.

Løypene er lengre enn sist helg - herrenes langløype er på hele 9.4 kilometer - så dette tyder på atskillig snillere terreng enn på KM...

Stafett VM søndag
Søndag er det stafett med første start klokken 11.00. Merk at det også er en "Åpen klasse" på stafetten, der klubber som ikke kan danne rene klubblag har mulighet for å slå seg sammen.

Barneparkering
Barneparkering må avklares ved påmelding.

Litt generelt om HOK-rankingen 2005
For å gjøre rankingen mer attraktiv, er det i år innført 10 rankingløp, hvorav 7 teller i sammendraget. I år blir det også to gavepremier på 1000,- trukket ut blant ungdommer mellom 11 og 20 år som har deltatt på minst 8 rankingløp, og en gavepremie på 1000,- som blir trukket ut blant deltagere i klasser fra 21 år og oppover som har deltatt i minst 7 rankingløp.

Innbydelse
Innbydelsen til HOK ranking 2005 finner du her - der du også finner link til innbydelsen for dette løpet. PM for løpet vil bli lagt ut når det nærmer seg helgen. Startlister vil også være å finne på nett etterhvert.

Vinnerlagene i D17 og H17 på KM stafett 21. august 2005.