Fire ganger hurra for Varegg!

POKALKAMP 2005, STENDSKOGEN: Idet vi er halvveis i Pokalkampen og Trimtex ungdomscup er det to løpere som virkelig har pekt seg ut - og det er Morten og Håkon Westergård (Varegg) som står med tre seire hver. Også Gunhild Rogne Halland (Varegg) imponerer med to seire av to mulige, mens Torill Sjødin Drange (Askøy) som har vunnet de to første løpene i D15-16 måtte se hele tre løpere foran seg denne tirsdagen - seieren i D15-16 gikk denne gangen også til en Varegg-løper, nemlig Helene Lund-Johansen. Uansett vil ingenting være avgjort i Trimtex ungdomscup før på Pokalkampfinalen i høst siden det siste løpet teller dobbelt, og dermed gir hele 40 poeng for seier.
Av JAN KOCBACH

Håkon for tredje gang
Uten sin argeste konkurrent Lasse Solheim på startstreken ble det lett match for Håkon Westergård i denne ukes utgave av Trimtex ungdomscup. Seieren var klar - og det samme er ledelsen sammenlagt i Trimtex ungdomscup. Bak Håkon jaget fire Fana-løpere på sammenlagtlisten - med Olav Ersland på 2. plass og Ole Petter Steen på 3. plass etter en oppløftende 2. plass i tirsdagens løp.

Håkon Westegård og Lasse Solheim kjempet forøvrig en tett kamp mot norges beste 13-14 åringer på pinseløpene på Kongsberg - der Lasse Solheim stakk av med seieren på de to første løpene mens Håkon Westergård var aller best på det siste løpet.

Kjempefavoritt til hovedløpet
16-åringen Morten Westergård peker seg ut som en stadig større favoritt til årets uoffisielle Norgesmesterskap for 14-16 åringer - Hovedløpet. Uansett hvor i landet løpet ville gått hadde Morten vært blant de 2-3 heteste favorittene - med hjemmebane er det få som kan tukte Morten dersom han klarer å holde hodet kaldt...

I Stendskogen på tirsdag vant han H15-16 klassen med nesten en halv time. I tillegg hadde han beste tid totalt i 4-kilometeren - noen sekunder foran veteranen Jan Fjærestad, og over 4 minutter foran resten av løperne.

Helene slo til!
Skadeplagete Helene Lund-Johansen viste med seier i D15-16 at hun har fart bare kroppen ikke krangler. Seier til Helene ble det forøvrig også på lørdagens HOK-ranking på Hjortland. Helene har foreløpig bare to tellende løp, men vil nok være med og kjempe om ledelsen sammenlagt når de andre løperne må begynne å stryke løp! Sammenlagt leder fortsatt Torill Sjødin Drange - men nå bare to poeng foran Inga Øystese Hovde...

Stabile jenter i D13-14
Som i det første løpet i Trimtex ungdomscup ble det seier til Gunhild Rogne Halland. Resten av resultatlisten så også nesten lik ut som på det første løpet - med Linn Kristine Gjesdal på 2. plass, Malene Sævareid på 3. plass og Heidi Bjørndal på 4. plass. I denne klassen er det bare 2 tellende poengsummer foreløpig, så her kan fortsatt mye skje!

Pokalkampen fortsetter på Storsåta
Pokalkampen fortsetter på Storsåta om tre uker - tirsdag den 14. juni - før den tar sommerferie og det ikke er løp igjen før 23. august.

Stillingen i Trimtex ungdomscup etter to løp
Stillingen i Trimtex ungdomscup etter to løp ser du nedenfor. Merk at alle løperne nå er lagt inn i løperdatabasen for hovedløpet/o-landsleiren - og dermed kan alle løperne selv legge inn eller endre bildet som ligger inne, og legge inn informasjon om seg selv. Tilsvarende får du opp bilde og informasjon om løperne ved å trykke på navnet. Alle løperne oppfordres til å legge inn bilde og innformasjon om seg selv - særlig de løperne som har tenkt å være med på årets høydepunkt - hovedløpet og o-landsleiren!

Klasse D13-14

Navn  Klubb Løp 1 Løp 2 Løp 3 Løp 4 Løp 5 Løp 6 (dobbelt) Sum (4 beste)