Pokalkampen starter i Bergens fineste o-terreng

POKALKAMP 2005, YTREBYGDA: Tirsdag 26. april starter årets Pokalkamp for Bergensregionen på Ytrebygda, av mange regnet som Bergens fineste o-terreng - så her er det bare å møte opp! Pokalkampen er en konkurranse klubbene imellom, der alle deltagende løpere skaffer klubben poeng. I Pokalkampen er det spesiell fokus på de yngre løperne - og vi vil følge de beste i D/H 13-14 og D/H 15-16 ekstra tett som et ledd i oppkjøringen mot hovedløpet i Fana i slutten av juli.
Av JAN KOCBACH

Ivrige og gode ungdomsløpere
Varegg har vært i spissen for en skikkelig økning både på topp og bredde i ungdomsklassene de siste årene. Helt på toppen finner vi Morten Westergaard (bildet nederst til høyre), som er blant de aller beste løperne i H16 i landet - og som også må finne seg i å være storfavoritt på høstens Hovedløp i Fana. Ikke mye saktere - men i en yngre årsklasse - finner vi Knut Valen (nummer 4 fra toppen i bildet til høyre). Fana har også en rekke løpere på gang i ungdomsklassene - som for eksempel Espen Roll Karlsen (øverst til høyre), Kasper Valestrand (nummer tre fra toppen) og Lasse Solheim (nummer 5 fra toppen).

Veldig gledelig er det også at vi endelig har fått et skikkelig miljø på jentesiden i Bergensregionen - med en rekke ivrige Varegg-jenter samt noen Fana-jenter (se bilder øverst for noen av disse).

Varegg, Fana eller...?
Mye tyder på at kampen i klassene H13-14, H15-16, D13-14 og D15-16 i første rekke kommer til å stå mellom Varegg- og Fana-løperne - men det er sikkert andre som har lyst til å blande seg inn i tetkampen også! Møt frem og vis dere frem på Ytrebygda på tirsdag - her blir det garantert gøy i skogen!

Fremmøte og samlingsplass
Parkering er på Ytrebygda skole. Merket fra rundkjøringen i Blomsterdalen. Fra parkering er det merket ca. 10 minutter å gå via Skagetjernvegen til samlingsplass som ligger sydvest for Skagetjern. Om man har med barnevogn må man gå til samlingsplass via Klettevegen . Kontakt parkeringsvakt for nærmere info. 5 min ekstra å gå. Påmelding gjøres på samlingsplass før start.

Kart og terreng
Løpet går i variert skogsterreng med islag av planteskog av forskjellig alder, samt noe halvåpent tidligere jordbruksområde. Noen løpere vil måtte krysse gjerder. Kartet som blir brukt er Ytrebygda - utgitt 2003 og korrigert 2005. Målestokk er 1:7500 for løype 1-2 og 1:5000 for løype 3-4.

Løyper
På pokalkampen er det fire forskjellige løyper: 1,5 km (for nybegynnere), 2 km, 3 km og 4 km. Se mer om hvilke klasser som løper i hvilke løyper på samleinnbydelsen til Pokalkampen 2005.

Gi beskjed dersom du bryter
Husk å melde fra dersom du bryter, slik at vi slipper unødige leteaksjoner! Vel møtt!

Innbydelse
Innbydelsen til Pokalkampen 2005 finner du her.