[Innbydelse] [Resultater 05/06] [Resultater 04/05] [Resultater 03/04] [Påmelding] [Påmeldte]

Førsteårs junior først hele veien

Utsnitt
Og hva er så  vinneroppskriften, Morten? En banan? 
NATTCUP 2005/2006, ÅSANE: - Bare vent til nattcupen - da skal jeg slå dere, uttalte Morten Westergård etter "bare" å ha stilt i 10-kilometeren i 2-milen som 16-åring i høst. Etter å ha begynt med en 2. plass på første nattcup-løp, og fulgt opp med flere sterke nattløp utover vinteren, satte han kronen på verket i kveldens nattcupfinale. Morten lot seg ikke affisere av at et svært kobbel av løpere jaktet like bak - og bare økte ledelsen utover i løpet - til slutt ble det en utklassings med over 5 minutter ned til nestemann! I damenes langløype ble det mer kamp om seieren - her avgjorde Anne Kari Vikingstad på de siste postene, og henviste Helen Martinsen til 2. plassen. I kortløypen klarte både Helge Haugland og Gunhild Rogne Halland å forsvare sin ledelse.
Av JAN KOCBACH

Mange ble lurt
Løypelegger Ottar Haugen hadde lagt en flott og variert løype - og klarte å lure mange med noen tilsynelatende lette poster i starten. Den eneste av de lengst fremme som ikke lot seg lure var unge Morten Westergård. Han holdt hodet kaldt fra første meter - og løp og kontrollerte i tet. Resten av feltet bommet i vei på både 2. og 3. post - noe som gjorde at Morten fikk opparbeidet seg en ledelse på over 3 minutter. Dermed var et felt på nærmere 10 forfølgere samlet allerede på 4. post - et felt som vokste seg enda større etter ytterligere bomming på 5. post. Morten løp ufortrødent videre i tet, og seiersmarginen ble til slutt på over 5 minutter!

Imponerende * 2
Selv om Morten Westergård sto for kveldens mest imponerende prestasjon, var det en løper til som må trekkes frem. Rune Nygård hadde kun to tellende løp før kveldens jaktstart - og måtte dermed finne seg i å starte 6 minutter etter ledende Morten Westergård på en 18. plass. Rune kjørte på - og klarte å komme seg helt frem på 2. plass allerede halvveis i løpet. Han måtte til slutt se seg slått av Bjarte Eikanger i spurten - men ble allikevel belønnet med en 3. plass sammenlagt og dagens bestetid med 20 sekunders margin ned til Morten Westergård.  Bare noen sekunder etter Rune Nygård fulgte Per Harald Havnen Johansen - og deretter var det en luke på tre minutter ned til Sverre Grevskott og Bjørn Hølleland.

Mer spenning blant damene
Blant damene ble det mer spennende - her var ingenting avgjort før den siste lille sløyfen. Dagrun Daltveit, Anne Kari Vikingstad og Helen Martinsen skiftet på å lede - og alle tre bommet til dels mye uti den mørke Åsaneskogen. Til slutt ble det Anne Kari som trakk det lengste strået - og dermed kan kalle seg Bergens Nattdronning! Til slutt var hun hele 4 minutter foran Helen Martinsen, som tapte over 3 minutter på 3. siste post. Etter disse to fulgte Dagrun Daltveit og Selma Tonjer.


Anne Kari Vikingstad (i midten) tok seieren i dameklassen etter en tett fight med Helen Martinsen (til venstre). Bjarte Eikanger (til høyre) løp seg opp en plass i jaktstarten, og virket veldig fornøyd med å ha sikret Varegg dobbeltseier i langløypen.


Kirsti Lysaker (til venstre) og Stian Kreken Almeland (til høyre) var et stykke bak i køen, men kjempet allikevel en durabelig fight om å komme først i mål. Stian stakk av med seieren i duellen - men begge var like fornøyd allikevel. All honnør også til Per Olaf Tangen (ikke på bildet) som gjennomførte langløypen på imponerende 111 minutter!.

Kveldens løype
Nedenfor ser du kveldens løype. Løypeleggeren hadde klart å utnytte de fineste delene av terrenget - og det ble relativt mye stiløping og mange veivalgsmuligheter.


Ovenfor ser du langløypen fra onsdagens nattcupfinale.  Morten Westergård i herreklassen var først fra første meter og feltet bak maktet aldri å gi ham kamp om seieren. Blant damene i langløypen falt avgjørelsen først etter 13 av 15 poster - i Anne Kari Vikingstad sin favør.

Kortløypen: De unge best blant damene
Det ble de unge som var best blant damene i kortløypen.Gunhild Rogne Halland klarte å øke sin ett-sekunds ledelse til over tre minutter, og også Linn Kristine Gjesdal klarte å holde unna for veteranen Nina Soligard. På tredje plass fulgte Heidi Bjørndal.

Helge holdt unna
Også i herrenes kortløype klarte lederen å utvide sin ledelse å ta en klar seier. Helge Haugland fra Varegg ledet med halvminuttet på Bjarne Ødegård, og klarte å utvide denne ledelsen til over 6 minutter. Tett bak Bjarne fulgte Sturla Stemshaug, med Sondre Hellen på 4. plass.

Veivalgsanalyse og strekktidsgraf
Her finner du veivalgsanalyse og strekktidsgraf.

Linker