[Innbydelse] [Resultater 05/06] [Resultater 04/05] [Resultater 03/04] [Påmelding] [Påmeldte]

Vinterlig nattcupfinale i Åsane

Utsnitt
Kartutsnitt fra Nonshøgda-kartet som blir benyttet i Nattcup-finalen. Postene som sees på kartet er deler av fjorårets nattcup-løype på Nonshøgda.
NATTCUP 2005/2006, ÅSANE: Onsdag er det klart for en tett og spennende avslutning av årets nattcup. Frosne myrer gjør skogen raskere enn vanlig - og løypeleggeren regner med de beste kommer til å gjøre unna den 4 kilometer lange langløypen på rundt 35 minutter - mens kortløypen vil gå atskillig raskere. Akkurat som "stafett er stafett", så er det også noe ekstra med jaktstart - særlig  med så tette startfelt som vi har i årets jaktstart. Klarer unge Morten Westergård - førstemann ut i skogen i herrenes langløype - å stå imot presset når mer rutinerte løpere strømmer på bakfra? Kan Dagrun Daltveit holde Gular-jentene bak seg i damenes langløype? Blir det bedrifts-o-løperne eller de "vanlige" o-løperne som tar siste stikk i herrenes kortløype? Og blir det ungdommen eller veteranene i damenes kortløype?  Spennende blir det uansett på Nonshøgda på onsdag!
Av JAN KOCBACH

Samnlingsplass og start
Samlingsplass på onsdagens nattcupfinale er ved Flaktveithallen (samme samlingsplass som på NM natt). Kartet som blir brukt er Nonshøgda, som det blant annet ble arrangert et nattcup-løp på i fjor - men da med mål på motsatt side av kartet.

For å komme til løpet tar du av til høyre i rundkjøringen ved Gullgruven mot Flaktveit (dersom du kommer fra Bergen). Det er merket fra Nyborg. Parkering er ved samlingsplass, og det er  5-10 minutter å gå til start. Første start er klokken 19.15 uansett lysforhold (det er krevende å løpe i skumringen også). Startlisten videre blir tatt etter sammenlagtlisten.

Løyper, kart og terreng
Terrenget denne onsdagen blir typisk vestlandsterreng - med. Det gjelder å finne de fine trasèene i terrenget, noe som i følge løypelegger Ottar Haugen ikke alltid er like lett i mørke - og da er det lett å rote seg inn i noen brakeområder. Så Ottar sitt råd til løperne er å sjekke kartet grundig for å finne gode trasèer! Men terrenget er atskillig raskere enn på våte høstdager - og i tillegg blir det et par poster med gateorienteringspreg midtveis. Merk at det er strengt forbudt å løpe i områder merket med hagetegn (grønngul farge). Være også oppmerksom på trafikk ved passering av hovedvei. Det er også noen isområder under snøen som man må ta hensyn til når man løper.

Langløypen er på ca. 4 kilometer fordelt på 15 poster - med en antatt vinnertid på 35 minutter. Kortløypen er relativt enkel med mye ledelinjer, og består av 9 poster fordelt på 2 kilometer.


Ovenfor ser du bilder (deler av dem historiske:) av en del av dem som er med og kjemper om seieren i de forskjellige klassene i nattcupfinalen 2005/2006.

Randi
 og Morten på topp i langløypen
I dames langløype er Randi Hole på topp på sammenlagtlisten - men ryktene forteller at Randi er ute i dypere snø i de franske alper, og at det dermed er Dagrun Daltveit som skal åpne ballet i dameklassen. Rundt minuttet etter Dagrun følger to Gular-jenter - Anne Kari Vikingstad og Helen Martinsen - som med litt samarbeid nok vil kunne klare å hente inn Dagrun i teten...?

Blant herrene er Morten Westergård i teten - 40 sekunder foran Jan Kocbach på 2. plass og ytterligere 10 sekunder foran Bjarte Eikanger på 3. plass. Deretter følger den store outsideren Thierry Matthey, som har veldig lyst til å gjøre som i sprintcupfinalen i fjor: ligge bak og lure, og så slå til på slutten.... Med seg ut i skogen får Thierry rutinerte Tom Eirik Eikanger og Jan Harald Bakkejord. Deretter følger det tett i tett med løpere - ned til Rune Nygård på 18. plass er det bare 6 minutter.

I fjor var det forøvrig Rune Nygård og Annemarie Madsen som stakk av med sammenlagtseieren i nattcupen i langløypene etter jaktstarten - men ingen av disse er med i toppen i år. Rune står med to seire av to starter, og må dermed starte bak i køen siden han ikke har tre tellende løp. Annemarie Madsen har flyttet til Ås, og har ingen starter i årets nattcup.

Mor og datter innen minuttet blant jentene i kortløypen
Blant damene i kortløypen er det enda tettere enn i langløypen. Blant jentene er det tre unge Varegg-jenter som kjemper om  topp-plasseringen på jaktstarten. Ut på jaktstarten leder Gunhild Rogne Halland, et sekund foran Heidi Bjørndal og ytterligere tre sekunder foran Linn Kristine Gjesdal. Halvminuttet bak ligger veteranen Nina Soligard - og halvminuttet bak henne igjen følger Wenche Gjesdal - mor til Linn Kristine - som kanskje kan klare å ta igjen sin datter og de andre Varegg-ungdommene i den mørke skogen?

Bedriftsløpere mot "vanlige" o-løpere
Blant herrene i kortløypen er det kamp mellom Bedriftsløperne og de "vanlige" o-løperne fra klassene H40- og oppover. Etter et sterkt løp på Askøy har Helge Haugland fra IL Varegg tatt teten, halvminuttet foran bedriftsløper Bjarne Ødegård, som stiller for ICA. Bjarne måtte forøvrig se Helge 48 (!) minutter foran seg på resultatlisten på Askøy, og har nok tenkt å revansjere seg i jaktstarten i finalen. Men det er flere enn disse to som vil være med å kjempe om seieren! Bade Jan Erik Claussen (Fana) og Sturla Stemshaug (Bergenslærerne) på de neste plassene er rundt 2 minutter bak ledende Helge Hauglang, og vil nok være med å kjempe om seieren...

Påmelding 
Første start i finalen er klokken 1915. Meld deg på til årets nattcup her! Husk at du må melde deg på innen mandagen kveld for å få lov til å starte i jaktstarten. Din påmelding er bare et museklikk unna. Sjekk her hvem som er påmeldt.

Linker