[Innbydelse] [Resultater 05/06] [Resultater 04/05] [Resultater 03/04] [Påmelding] [Påmeldte]

En kveld for de tøffe på Askøy


Rune Nygård tok sin andre seier av to mulige i nattcupen denne høsten.
NATTCUP 2005/2006, ASKØY: Temperaturer rett over null, regn i luften, snø på bakken og tunge Askøymyrer gjorde denne onsdagskvelden til en kveld for de tøffe. Tøffest av alle var nok Bergen Turnforenings Per Olaf Tangen, som holdt ut nærmere 2 timer i de kalde myrene. Nesten en og en halv time raskere var Rune Nygaard - som tok seieren med rundt tre minutter i herrenes langløype. I dames langløype ble det en ny seier til Randi Hole,  mens Linn Kristine Gjesdal og Helge Haugland var best i kortløypen.
Av JAN KOCBACH

Siste gang ...?
- Dette er siste gang jeg løper o-løp på Askøy, utbrøt en noe misfornøyd o-løper etter målgang. Litt etter kommer fortsettelsen: - Men det sier jeg hver gang jeg har løpt på Askøy, og så tror jeg alltid at det skal bli bedre neste gang.

Så stor grunn til å være misfornøyd var det nok ikke, for terrenget løperne ble møtt av er nok noe av det finere Askøy har å by på, og løypen innbød til mye stiløping (se kart og løype nedenfor). Men nattløp sentralt i Fyllingsdalen og nattløp i de dype skoger på Askøy er nå en gang to helt forskjellige ting. Og løypeleggeren klarte ikke helt å holde sin lovnad om at få løpere skulle ha sluttid over timen...

To av to mulige
Rune Nygaard sto dessverre over de første tre nattcup-løpene denne vinteren (på et av dem var han løypelegger) - og da hjelper det lite med to seire av to mulige utpå nyåret. Noen god utgangsposisjon på jaktstarten blir det ikke av sånt. Men Rune har iallefall fått vist unge fremadstormende Morten Westergård at det fortsatt er mer å lære!

Randi Hole tok en ny seier i dameklassen i langløypen, og tok dermed også over sammenlagtledelsen.
Morten på 2. plass måtte se seg slått med nesten tre minutter av Rune - avgjørende for seieren var Rune sin overlegne starthastighet, som ga ham beste og nestbeste strekktid på de to første strekkene. Bare få sekunder bak Morten fulgte en annen Varegg-løper, Bjarte Eikanger.

Opp i sammenlagtledelsen
 Med nok en seier gikk Randi Hole opp i sammenlagtledelsen i damenes langløype. Randi avgjorde på de første to postene - akkurat som Rune. Beste strekktid på begge de to første postene ga henne en klar ledelse som hun aldri ga fra seg - selv om det var andre løpere som var bedre enn Randi fra 2. post og til mål. 

Linn Kristine og Helge i kortløypen
I kortløypen tok Linn Kristine Gjesdal seieren 20 sekunder foran Nina Soligard i dameklassen denne gangen - noe som gir Linn Kristine overtaket foran den avsluttende jaktstarten. På jaktstarten er det halvminuttet ned til Nina Soligard på 2. plass.

Blant herrene ble det nok en seier til Helge Haugland - 2 minutter foran Jan Erik Claussen, og ytterligere 5 minutter foran Jan Haugland. Her var det med andre ord langt mer spredning enn vanlig - noe som tyder på at kortløypen nok var litt i vanskeligste laget.

Kart og Løype
Nedenfor ser du kart og løype (langløypen) fra onsdagens nattcup-løp. Veivalget til undertegnede er tegnet inn (inkludert noen bommer).

Kart

Påmelding til neste løp
Start på nattcupen er mellom klokken 1830 og 1915. Meld deg på til årets nattcup her! Husk at du må melde deg på innen mandagen før løpet for å få ferdigtegnet kart. Din påmelding er bare et museklikk unna. Sjekk her hvem som er påmeldt.

Linker