[Innbydelse] [Resultater 05/06] [Resultater 04/05] [Resultater 03/04] [Påmelding] [Påmeldte]

Nattcupen på sjelden visitt på Askøy

Utsnitt Milde kartet
Kartutsnitt fra Davanger-kartet som blir benyttet på onsdagens nattcupløp.
NATTCUP 2005/2006, DAVANGER: Onsdag er det klart for sesongen femte nattcup-løp. Arrangørene har funnet frem til et stirikt og småkupert terreng på Askøy - som ser ut som om det kan egne seg godt til nattorientering.  Det er blitt lovet en variert langløype med vinnertid på rundt 30 minutter, der få løpere skal ha slutt-tid på over timen. Videre er det meldt at kortløypen har gode ledelinjer og en god del stiløping. Ellers er dette siste sjanse til å pynte på startposisjonen før den avsluttende jaktstarten - så her blir det nok godt fremmøte!
Av JAN KOCBACH

Første gang på Askøy
Dette er første gang et nattcup-løp blir arrangert på Askøy - men nattløp har det vært arrangert i hopetall på øyen. Disse løpene har ofte vært tøffe og krevende - og det kan kanskje skremme noen vekk fra onsdagens nattcup-løp. Men fortvil ikke, for Ove Drange har lovet å legge løyper som passer deltagerne på nattcupen - med vinnertid rundt 30 minutter, og få løpere med løpstid på over timen. Det er også valgt et stirikt terreng (se kartutsnitt). Så alt burde ligge til rette for en trivelig opplevelse.

Samlingsplass og start
Fremmøte blir på tømmerplass på Kjerrgarden som ligger på veien mellom Åsebø og Nordre Haugland.(Følg veien fra Åsebø mot Herdla.

Det er begrenset med parkering kjør kompis. Det er maks 10 min fra parkering til samlingsplass.
Til start er det 3 min å gå.

Løyper, kart og terreng
Terenget som det løpes i er terenget mellom Davanger og Kjerrgarden. Det var i denne uken fine forhold i terrenget, med litt tele. Terenget er forholdsvis flatt, myrete og stifylt. Den lengste løypen er på 3,7 km med 10 poster. (vinnertid 30 min). Løypen er variert, med noen lette langstrekk, og noen korte vanskelige strekk (husk kompass!). Den korteste løypen er på 2 km med 7 poster. Her er det gode ledelinjer og mye stiløping i følge arrangør Ove Drange.

Dagrun og Morten på topp i langløypen
I dameklassen har Dagrun Dalveit tatt teten i sammendraget - 50 sekunder foran Anne Kari Vikingstad - med Randi Hole ytterligere 30 sekunder bak. Men både Anne Kari og Randi har dårlige løp å stryke, så med gode løp på Askøy har de alle muligheter til å komme seg forbi Dagrun. Vi kan fort få tre løpere ut innenfor et minutt i dameklassen.

Blant herrene er Morten Westergård i teten - 40 sekunder foran Jan Kocbach på 2. plass og ytterligere 10 sekunder foran Bjarte Eikanger på 3. plass. Når vi ser videre nedover listen, ser vi at både Thierry Matthey, Jan Harald Bakkejord og  Sverre Grevskott kan komme seg opp blant disse tre i teten på jaktstarten med gode løp på Askøy. Dermed kan det fort bli 5-6 løpere ut innenfor et minutt på den avsluttende jaktstarten i herreklassen.

Veldig tett i kortløypen
I kortløypen er det enda tettere enn i langløypen. Blant jentene er det tre unge Varegg-jenter som kjemper om å være på topp. Her leder Gunhild Rogne Halland, et sekund foran Heidi Bjørndal og ytterligere tre sekunder foran Linn Kristine Gjesdal. Halvminuttet bak ligger veteranen Nina Soligard - som må ha et godt løp på Askøy for å sikre seg en virkelig god utgangsposisjon på jaktstarten.

Blant herrene har Bjarne Ødegård topp-plasseringen - 9 små sekunder foran Helge Haugland. Disse to har foreløpig en god luke ned til Sturla Stemshaug på tredje plass, men Håkon Mogstad kan blande seg inn i teten med et godt løp på Askøy.

Utvidet startintervall og stengning av mål
For å kvitte oss med køen kan man nå starte mellom 1830 og 1915. I tillegg vil startintervallet mellom løperne minkes dersom det blir kødannelser. Løpere som er med og kjemper i toppen i nattcupen anmodes om å sørge for å ha god avstand mellom seg (gjerne 2 minutter eller mer). Merk at målet stenger klokken 2045 - så de som regner med å bruke veldig lang tid bør starte før klokken 1900 iallefall.

Påmelding til neste løp
Start på nattcupen er mellom klokken 1830 og 1915. Meld deg på til årets nattcup her! Husk at du må melde deg på innen mandagen før løpet for å få ferdigtegnet kart. Din påmelding er bare et museklikk unna. Sjekk her hvem som er påmeldt.