[Innbydelse] [Resultater 05/06] [Resultater 04/05] [Resultater 03/04] [Påmelding] [Påmeldte]

Tett og fartsfylt i Fyllingsdalen


Her gikk det virkelig unna på vei til sistepost.
NATTCUP 2005/2006, FYLLINGSDALEN: Forskjellen på det lettløpte terrenget som møtte løperne i Fyllingsdalen denne onsdagskvelden og det tunge, myrete og brakete terrenget i Myrdalen på forrige nattløp var nesten som natt og dag. Men bare nesten - for det var fortsatt like mørkt, og det var fortsatt lett å bomme. Men med lettere terreng og løyper ble bommene mindre, og resultatlisten tettere. Men de suverene vinnerne i langløypen fra forrige løp - Morten Westergård og Anne Kari Vikingstad - viste begge at de behersker denne typen terreng også, og snek seg foran sine konkurrenter. Bak dem var det tett - særlig i herreklassen der 7 løpere kom innenfor 2 minutter. I kortløypen var de "eldste" best denne gangen - Nina Soligard blant damene og Helge Haugland blant herrene.
Av JAN KOCBACH

Pressen på besøk
Med den store populariteten nattcupen har fått med nærmere 100 løpere på plass på hvert nattløp - derav mange unge fremadstormende (og en Brann-spiller) - var det mulig å lokke pressen på besøk (se bilde nederst på siden) denne onsdagskvelden! Det var ikke få som virret forvirret rundt sisteposten etter å ha blitt blendet av blitz-lys. Og journalisten lot seg nok imponere av de tøffe, unge Varegg-jentene som  begir seg ut i mørket med bare kart, kompass og lykt til å hjelpe seg... Så her gjelder det å følge med både i BA og BT. Et godt tips er ungsporten neste tirsdag...

Anne Kari såvidt foran Randi
- Jeg ble virkelig sliten i bakken oppover mot 8. post, men ellers gikk det fint, sa dagens vinner i damenes langløype etter løpet. Men hun må nok passe seg fremover - for Randi Hole var under minuttet bak denne gangen. Randi, som dominerte blant damene i Hordaland for noen år siden, ser nå ut til å være langsomt men sikkert på vei mot god, gammel form... Ytterligere 2 minutter bak Randi fulge Selma Tonjer og Dagrun Daltveit - begge løpere som ikke har vært med i nattcupen de siste årene. Dermed ser det ut som om bredden i toppen hos damene er på vei opp til tross for at Annemarie Madsen har flyttet vekk fra Bergen. Kanskje vi får en spennenede jaktstart i dameklassen også i år?

Morten klarte det igjen!

Morten igjen
Morten Westergård fikk sitt gjennombrudd i nattcupen med sin seier i forrige nattcupløp. Denne gangen var det heller ikke noe å gjøre med den raske Varegg-gutten - som tok seieren halvminuttet foran den gamle nattkongen av Bergen, Per Arne Aadland. Litt mer overraskende var det kanskje at Brann-spiller og Gular-løper Helge Haugen klarte å ta 3. plassen! - Jeg tok igjen Helge ganske tidlig, og så holdt vi sammen nesten hele veien inn, sa Morten etter løpet. - Det var ikke bare jeg som dro - Helge lå foran på en del av strekkene han også, fortsatte Morten. Etter de tre i teten fulgte Sverre Grevskott, Jan Harald Bakkejord og Trygve Buanes innenfor det neste halvminuttet.

De "eldste" best i kortløypen
Etter at ungdommene klarte å vinne kortløypen i både herre og dameklassen i Myrdalen - var det nå tilbake til gammel sedvane. Blant damene tok Nina Soligard hjem seieren noen små sekunder foran Varegg-duoen Heidi Bjørndal og Linn Kristine Gjesdal med en tredje Varegg-jente, Gunhild Rogne Halland like bak. I herreklassen var Helge Haugland sterkest - her måtte vi et godt stykke nedover på listen for å finne første gutteløper. Men det var uansett ungdommene som fikk all oppmerksomheten denne onsdagskvelden....

Actionbilder
Denne gangen var det mer fart i skogen - noe man også ser på bildene nedenfor.


Kjempeflotte løyper
Løypeleggerne denne gangen var de rutinerte nattløperne Rune Nygård og Helen Martinsen - og de visste tydeligvis akkurat hva som kreves av en god nattløype. Her var det mange veivalg, behov for raske avgjørelser, hastighetsforandring og mye moro hele veien. Bra jobbet! Nedenfor ser du løypen - uten undertegnedes veivalg denne gangen. 

Kommentarer
Dersom du har kommentarer eller sprsml til det som er skrevet her, nattcupen generelt, startordningen eller andre relevante ting, kan du legge dem inn nedenfor. (NB! fungerer dessverre ikke og blir til firkanter).

Powered by TagBoard Message Board
Navn:
Melding

Påmelding til neste løp
Start på nattcupen er mellom klokken 1830 og 1915. Meld deg på til årets nattcup her! Husk at du må melde deg på innen mandagen før løpet for å få ferdigtegnet kart. Din påmelding er bare et museklikk unna. Sjekk her hvem som er påmeldt.

Linker