[Innbydelse] [Resultater 05/06] [Resultater 04/05] [Resultater 03/04] [Påmelding] [Påmeldte]

Årets siste bad - men blid allikevel

Anne Kari Vikingstad
Anne Kari Vikingstad imponerte mange i langløypen på Totland denne onsdagen.
NATTCUP 2005/2006, MYRDALEN: "Dette var årets siste bad," sa en strålende blid Anne Kari Vikingstad etter målgang på onsdagens nattcup. Etter et forferdelig regnvær tidligere på dagen ble Anne Kari og resten av de over 100 løperne møtt av stjerneklar himmel og dype, våte myrer i Myrdalen. Til tross for vann opp til livet i starten av løypen gjorde Anne Kari et kjempeløp - bare fem herrer klarte å presse seg foran henne i langløypen. Blant herrene var det endelig 16-åringen Morten Westergård sin tur til å vinne i langløypen - en tetplassering det skal bli vanskeligere og vanskeligere å ta fra ham fremover. I kortløypen ble det seire til to lovende ungdommer denne gangen - Linn Kristine Gjesdal og Knut Valen.
Av JAN KOCBACH

Imponerte herreløpere
Den ene etter den andre av herreløperne lot seg slå av tidlig startende Anne Kari Vikingstad denne onsdagskvelden. "Har Anne Kari brukt 44 minutter? Men det var vel i kortløypen?" spurte den tidligere kongen av nattcupen i Bergen, Per Arne Aadland, da han ble konfrontert med Anne Kari sin tid. Det var kanskje en smule ironi i stemmen til Per Arne, men han var tydelig imponert over at Anne Kari hadde satt ham skikkelig på plass på natten i Myrdalen. Per Arne løp sitt tredje løp for høsten - og har nok en kraftig stigende formkurve... Seks minutter etter Anne Kart fulgte Helen Martinsen, med Randi Hole og Christiane Trösse på de neste plassene.


Det har bare vært et tidsspørmål før 16-åringen Morten Westergård skulle klatre helt til topps i nattcupen.

Morten til topps
I hereklassen gikk unggutten Morten Westergård til topps. Med sin sterke 2. plass på høstens første nattcup-løp viste han at noe var på gang - og allerede i dag klarte han å vise alle konkurrentene ryggen. Tiden 36.19 var sterk - rundt minuttet etter løypeleggeren sin stipulering for "tørre forhold". Ned til klubbkamerat Bjarte Eikanger på 2. plass var det et og et halvt minutt, og ytterligere 4 minutter ned til Tom Eirik Eikanger på 3. plass, og enda minuttet ned til undertegnede på 4. plass. Deretter fulgte Bjørn Hølleland, Sigurd Eikner og Memund Daltveit på de neste plassene. Morten kom forøvrig rasende forbi undertegnede på vei til 8. post - og på veien mot 9. post var farten så høy (eller formen så dårlig) at jeg bare måtte slippe ham fra meg.

Linn Kristin og Knut best i kortløypen
Kortløypen har tidligere vært dominert av bedriftsløpere og veteraner - men denne onsdagen viste ungdommene seg frem. I den jevne jenteklassen var Linn Kristine Gjesdal raskest med tiden 24.44, bare noen sekunder foran Heidi Bjørndal. I gutteklassen var det også sekundstrid - her var Knut Valen raskest med tiden 18.24 - 13 sekunder foran Martin Claussen.

Tunge, våte løyper
Etter mye regn var myrene ekstremt tunge, og dersom man prøvde seg utenfor myrene var det ikke lange veien til kraftige brakebusker. Nedenfor ser du løypen. Fra 4. til 5. post brukte undertegnede lang tid på å sloss seg gjennom brake til veien noenlunde langs streken - her var det mye tid å tjene på å dra rett ut til veien ved parkeringsplassen. På strekket fra 5 til 6 løp undertegnede rundt til venstre under stupet - det så ut til å være nesten minuttet saktere enn å løpe rett på. Til  7. post løp undertegnede rett på - noe som så ut til å være over halvminuttet saktere enn å dra rundt til venstre. På langstrekket til 8. post var det nok raskest å løpe veien rundt til venstre - sannsynligvis på myr istedenfor sti på første del av strekket. 

Bilder
Som vanlig var det mange smilende glade mennesker på nattcup. Nedenfor finner du bilder av noen av dem. Blant bildene denne gangen finner dere både profesjonelle fotballspillere, nybakte mødre og halvnakne ung-gutter ....

Kommentarer
Dersom du har kommentarer eller sprsml til det som er skrevet her, nattcupen generelt, startordningen eller andre relevante ting, kan du legge dem inn nedenfor. (NB! fungerer dessverre ikke og blir til firkanter).

Powered by TagBoard Message Board
Navn:
Melding

Påmelding til neste løp
Start på nattcupen er mellom klokken 1830 og 1915. Meld deg på til årets nattcup her! Husk at du må melde deg på innen mandagen før løpet for å få ferdigtegnet kart. Din påmelding er bare et museklikk unna. Sjekk her hvem som er påmeldt.

Linker