Innbydelse   Resultater 04/05   Resultater 03/04   Resultater 02/03   Påmelding   Påmeldte 

Først forsvant lyset, så kartet og til slutt brillene...

NATTCUP 2004/2005, YTREBYGDA: "Allerede på 2. post mistet jeg lyset," fortalte en sprudlende Atle Alvheim like etter målgang. "Rundt 5. post forsvant kartet - og da brillene ble ødelagt litt senere mistet jeg løperen foran meg - og ble gående i mørket til neste post," fortsatte han. "Selv i mørket kunne man se fotsporene til de foran i myren," avslutter Atle - som kom seg gjennom kveldens langløype på like under 67 minutter til tross for alle problemene. Best av alle denne onsdagskvelden var Rune Nygaard - en av tre under den magiske 40-minutters grensen som løypeleggeren hadde satt på forhånd. Blant damene i langløypen var Helen Martinsen raskest, mens Liv Sylvi Meyer og Helge Haugland vant klare seire i kortløypen.

Av JAN KOCBACH

"Inga" stoppen (nesten) ingen
På forhånd hadde mange fryktet stormen "Inga" som herjet vestlandet hele onsdagen - arrangøren hadde til og med vært inne på tanken om å flytte hele løpet til neste uke. Men igjen viste det seg at o-løpere er tøffe folk - hele 78 løpere stilte til start! Og med tak over hodet både før og etter løpet, og relativt fint vær mens løpet pågikk hadde de fleste en trivelig kveld. Folk koste seg under tak - og diskusjonene om veivalg gikk flittig etter løpet. Men at løypene var enkle var det ikke alle som var enige i....

Veivalgsmuligheter
Veivalgsmuligheter var det mange av denne gangen - slik blir det når terrenget er stifylt, og langstrekkene går på tvers av både stier og grøntfelt. Løypen med undertegnedes veivalg inntegnet med rødt finner du nederst i denne artikkelen. Der finner du også noen andre løpere sine veivalg på en del interessante strekk.

Mange muligheter til 2. post
Det mest interessante strekket i langløypen var nok strekket til 2. post. Det raskeste her var nok å løpe mest mulig rett på, og få med seg så mye stiløping og så lite grøntfelt som mulig på veien - og samtidig holde tungen beint i munnen i alle stikryssene. Den som klarte dette klart best var Fana-junioren Kristian Steen - som med tiden 8.14 var nesten 20 sekunder foran nestemann Sigurd Eikner. Bestemann totalt, Rune Nygaard tok feil i et stikryss midt på strekket, og tapte et halvminutt på det. Undertegnede fikk litt for mye bushing - noe som kostet et minutt. Og det samme gjaldt mange av de andre som prøvde forskjellige varianter av rett på. Flere løpere kom etterpå og fortalte at de hadde brukt over 20 minutter på dette strekket...

For de som ønsket litt mer sikre veivalg, var det muligheter helt rundt til venstre på sti hele veien (Jan Fjærestad, lilla), eller helt rundt til høyre (Randi Salomonsen, grønn eller Iliana Shandurkova, blå). Av disse var nok Jan Fjærestad sitt alternativ raskest - han tapte rundt et minutt til Kristian Steen på dette strekket.

Utklassing til 5. post
Rune Nygaard avgjorde mye av løpet på strekket til 5. post. Den utydelige stien han fulgte var visstnok en av de best løpbare i hele den våte Ytrebygda-skogen denne onsdagskvelden - og med det knuste han nestbeste strekktid med nesten et minutts margin på dette strekket.

Seire til Rune og Helen
Igjen var det det trenings-villige samboer-paret Rune Nygaard og Helen Martinsen som tok seg av seirene i langløypen - og begge med suverene marginer på rundt to minutter! I dameklassen løp Helen på 49.28, 12 minutter bak Rune, og 3 minutter foran Iliana Shandurkove som var nest beste dameløper. Etter disse to fulgte Annemarie Madsen, Kirsti Lysaker og Randi Salomonsen.

Blant herrene var det Per Arne Aadland med 39.20 som var nærmest Rune's 37.26. Deretter fulgte Trygve Buanes på 39.38 og Jan Kocbach på 40.14. På 5. plass fulgte Jan Fjærestad med 41.43 - og dermed var det løpere fra 5 forskjellige Bergens-klubber på de 5 første plassene! Kanskje vi har for mange klubber i Bergens-området?

Helge Haugland og Liv Sylvi Meyer
I kortløypen var Liv Sylvi Meyer raskest blant damene. Tiden ble 25.28 - og med det var hun 2 minutter foran Nina Soligard som ble nummer to blant damene, og et halvt minutt foran Kjetil Damm som ble nummer to blant herrene. I den korte herreløypen var Helge Haugland suveren på 20.12.

Resultater
Resultatlisten finner du foreløpig her. Den offisielle resultatlisten vil bli lagt ut på nattcup-listen etterhvert.

Påmelding til løpet innen mandag kveld
Start på nattcupen er mellom klokken 1830 og 1900. Meld deg på til årets nattcup her! Husk at du må melde deg på innen mandagen før løpet for å få ferdigtegnet kart. Din påmelding er bare et museklikk unna. Sjekk her hvem som er påmeldt.

Linker