Innbydelse   Resultater 04/05   Resultater 03/04   Resultater 02/03   Påmelding   Påmeldte 

Nattcup under tak i Bergens flateste o-terreng

NATTCUP 2004/2005, YTREBYGDA: "Vi kunne laget en vanvittig vanskelig løype som hadde vært gøy for 10 stykker og kjedelig for 90 - men istedenfor har vi laget en løype som skal være gøy for alle," forteller arrangementsansvarlig Jan Steineger i Gneist som inviterer til nattløp i Bergens flateste o-terreng - Ytrebygda - onsdag den 12. januar. "Hvis det ikke tørker opp før onsdag er det veldig vått i terrenget - men både parkering, mål og samlingsplass er under tak i Statoilgarasjen på Sandsli," fortsetter Steineger. Løypene er litt lengre enn vanlig - med langløypen på 4.5 kilometer og kortløypen på 2.3 kilometer, men til gjengjeld er løypene ikke lagt for vanskelig. Og husk: hager og privat eiendom er FORBUDT område - overtredelse medfører diskvalifikasjon.

Av JAN KOCBACH

Kart
Kartet denne gangen er Ytrebygda i målestokk 1:9000. Det blir benyttet laser-utskrift, og Steineger lover at utskrifts-kvaliteten på kartet er god. I tillegg har dette gjort det mulig å få en del kartkorreksjoner inn på kartet. Terrenget er kjent for de fleste - noe av det beste du finner i Bergen - selv om nok stiene er våte slik som det har regnet i det siste. Mot slutten innover mot Statoilgarasjen blir det mer fast grunn under bena.

Løyper
Løypene er denne gangen noe lenger enn vanlig med 4.5 kilometer i langløypen og 2.3 kilometer i kortløypen. "Bare gode løpere vil komme under 40 minutter denne gangen," uttaler Steineger skråsikkert - så skal vi tippe på at vinnertiden kanskje kan krype nedover mot 38 minutter? "Løypen er ikke lagt så vanskelig, selv om det er noen vanskelige strekk innimellom," forteller Steineger om løypene - men understreker at der hvor strekkene er mer krevende, ligger ikke posten langt fra sikre holdepunkt - slik at det nok (sannsynligvis?) ikke blir de store bommene denne onsdagskvelden...

Start og mål
I disse regntider vil nok alle glede seg over at parkering, samlingsplass og ikke minst skiftingen etter løpet kan foregå under tak - selv om vi håper på at våre sterke ønsker om nok en regnfri onsdagskveld blir hørt... Til start er det 15 minutter å gå - så her blir det nok rett ut i det fine terrenget...

Mange spennende veivalg
Da det var nattcup-løp på Ytrebygda i 2003 ble det en spennende og fartsfylt affære - med mange veivalgsalternativer. Les mer om dette her. Kanskje får vi se noe av det samme på onsdag?

Sammenlagtresultater
Sammenlagtlisten etter 3 løp finner du nå her. Her kan man se at Annemarie Madsen har teten i damenes langløype, mens Liv Sylvi Meyer allerede har sikret seg første startposisjon blant damene i kortløypen med 3 seire. Blant herrene er Per Arne Aadland lederen i langløypen, mens Kjetil Damm ligger først i kortløypen.

Påmelding til løpet innen mandag kveld
Start på nattcupen er mellom klokken 1830 og 1900. Meld deg på til årets nattcup her! Husk at du må melde deg på innen mandagen før løpet for å få ferdigtegnet kart. Din påmelding er bare et museklikk unna. Sjekk her hvem som er påmeldt.

Linker