Innbydelse   Resultater 04/05   Resultater 03/04   Resultater 02/03   Påmelding   Påmeldte 

Rune best i tøff løype

NATTCUP 2004/2005, ISDALEN: "Dette var en jævlig bra løype," uttalte en sliten o-løper like etter målgang. Det var mange fornøyde folk å se i Isdalen denne onsdagskvelden - til tross for mye stigning og langt å gå til samlingsplass. Bomming ble det også på de fleste, for med den fine skogsbunnen som er i Isdalen er det ofte bena går fortere enn hodet på en mørk kveld som denne. Raskest av alle var Rune Nygård, som kom seg gjennom langløypen på like under 30 minutter. Blant damene var samboer Helen Martinsen raskest, mens det i kortløypen ble seire til Liv Sylvi Meyer og Bjarne Ødegård.

Av JAN KOCBACH

Variert løype
Etter mye gåing kom man omsider frem til starten - og derfra bar det rett nedover gjennom noe av den fineste skogen Bergen har å by på for langløypen (se kartutsnitt). Selv om det var gode holdepunkter inn mot postene, var det mange som bare lot beina løpe - og fikk seg noen bommer...

Løypen hadde to lengre strekk med veivalgsmuligheter - strekket til 4. post og langstrekket til 7. post. Til 4. post var det bare å løpe noenlunde rett og prøve å få minst mulig stigning - noe som krevde nøyaktig orientering bortover skrålien. Dagens vinner i herreklassen steg litt for tidlig (oransje strek) - og fikk med det nesten et minutts tidstap. Damevinner Helen Martinsen falt for langt ned, og tok seg inn helt nede på 6. posten.

Veivalg til 7. post
På strekket til 7. post var det to mulige veivalg - enten å dra litt venstre akkurat den samme veien som man kom på vei til 4. post (rød strek - Jan Kocbach 7.34 og Trygve Buanes 7.21), eller å dra stien rundt til høyre, og på den måten ta en god del ekstra stigning (blå strek). Venstrevarianten var nok raskest - men løpssterke Bjarte Eikanger (7.31) var ikke mye saktere på høyreveivalget.

Strekket til 10. post ble en vanskelig nøtt for mange. Synfarer i dette området - Rune Nygård - innrømmer at kartet ikke er helt på topp her; "Grunnlaget etter Jan Petter (Hansen) var veldig dårlig - og kartet er fortsatt ikke godt nok her. For å få godt kart i dette området trenger vi nok et nytt grunnlag," fortalte Rune etter løpet. Men allikevel - kartet er ikke verre enn at man fint finner frem dersom man er nøyaktig. Men det er ikke så lett etter mange, tunge høydemeter....

Den siste delen av løypen bød igjen på fartsfylt orientering i fin, åpen skog - så inn mot mål ble det stor fart!

Elven lokket flere
Til tross for strenge advarsler på forhånd, og markering av påbudte elvekryssnings-steder på kartet - noen lot seg friste til å krysse elven denne gangen også. Dette er unødvendig - spesielt når man så hvordan det gikk på fjorårets nattløp i Isdalen! Slike forbud er til for å følges...

Rune raskest
I herreklassen ble det en knepen seier til Rune Nygaard. Med tiden 29.40 var han 14 sekunder foran Jan Kocbach på 2. plass. Deretter fulgte Bjarte Eikanger og Trygve Buanes ca. 1.30 bak. Den store klyngen fulgte på rundt 33 minutter; først Jan Fjærestad på 33.01, og deretter Vidar Schei, sammenlagtleder Per Arne Aadland, Bjørn Hølleland og Morten Westergård - alle innenfor rundt et halvt minutt.

Helen igjen
Blant damene som våget seg ut på den 3.1 kilometer lange A-løypen var Helen Martinsen igjen raskest - 7 minutter bak samboer Rune - noe som denne gangen bare hadde holdt til en 20. plass i herreklassen. Seieren var klar - nesten 5 minutter var det ned til Annemarie Madsen på 2. plass, med Dagrun Daltveit og Randi Salomonsen på de neste plassene.

Kortløypen
I kortløypen var Liv Sylvi Meyer raskest blant damene med tiden 24.11 - 2 minutter foran Nina Soligard og ytterligere halvminuttet foran Grete Lind. I herreklassen var Bjarne Ødegård raskest - også her 5 minutter foran beste kvinne. Nestbest blant herrene var Helge Haugland - bare 20 sekunder bak, med Kjetil Damm ikke langt etter.

Påmelding til løpet innen mandag kveld
Start på nattcupen er mellom klokken 1830 og 1900. Meld deg på til årets nattcup her! Husk at du må melde deg på innen mandagen før løpet for å få ferdigtegnet kart. Din påmelding er bare et museklikk unna. Sjekk her hvem som er påmeldt.

Linker