[Innbydelse] [Resultater 04/05] [Resultater 03/04] [Resultater 02/03] [Påmelding] [Påmeldte]

Krevende og spennende start på nattcupen på Nonshøgda

NATTCUP 2004/2005, ÅSANE: Det ble en krevende start på årets nattcup med Gular sitt åpningsløp på Nonshøgda onsdag kveld. Mange hadde nok ventet seg litt mer fast underlag under o-skoene, siden store deler av kartet består av veier - men løypeleggerne hadde utnyttet terrenget og småstiene til fulle, og lagt en variert og krevende løype der orienteringen og ikke løpstempoet ble det avgjørende. Best av alle var ringreven Per Arne Aadland - som orienterte sikkert - og nok var en av de få som kom seg gjennom løypen uten bom. Han var dermed hele 2.30 foran kart-synfarer Jon Tvedt på 2. plass. I dameklassen var det for en gangs skyld atskillig tettere, med hele 5 løpere innenfor litt over 3 minutter. Men som vanlig klarte Annemarie Madsen å stikke av med seieren. I kortløypen ble det seire til Kjetil Damm og Liv Sylvi Meyer.

Av JAN KOCBACH
Fine løyper - mulig å rote seg bort
"Dersom man løper omtrent der hvor man skal, setter man seg ikke fast i brakefelt," uttalte løypelegger Rune Nygaard etter løpet. Og det stemte nok - men ikke alle klarte å følge godt nok med på kartet i nattemørket - og dermed var det duket for at noen forvillet seg inn i brakefelt det var vanskelig å komme seg utav igjen med bare en liten omkrets rundt seg opplyst.

Det må allikevel sies at dette var en typisk god nattcup-løype (se kart/løype her) - med en god del sti-løping, flere veivalgsmuligheter og en del krevende fin-orientering. Og dersom man tok det med ro, og fulgte godt med, fikk man seg en fin tur i skogen...

Veivalgsproblematikk var det særlig på langstrekket til 8. post, og også noe på strekket til 3. post. Til 3. post hadde løypeleggeren vært ute med hekkesaksen for å gjøre rett-på veivalget mer attraktivt, men de fleste valgte allikevel å løpe opp på stien, og ta posten ovenifra. Utifra strekktidene var dette sannsynligvis også det raskeste veivalget - og på natten er uansett de aller fleste tjent med å løpe sti der hvor det er mulig.

Til 8. post var det tre hovedmuligheter (se kartutsnitt - undertegnedes veivalg er tegnet inn i rødt for hele løypen). Et av alternativene var å dra ned til venstre rett etter posten, og løpe veien rundt (rødt). En variant av dette var sannsynligvis det raskeste, siden de tre raskeste strekktidene på dette strekket (Bjarte Eikanger 8.59, Trygve Buanes 9.42 og Jan Kocbach 9.45) løp rundt til venstre. Et annet alternativ, som blant annetv Per Arne Aadland fulgte, var høyre-veivalget tegnet med blått, som gikk på liten sti nesten hele veien. Her ble det mye opp og ned på liten sti, men allikevel kom Per Arne seg gjennom på like over 10 minutter. Det siste alternativer er midt imellom disse (grønt) - som nok kan være omtrent like raskt som høyreveivalget.

Per Arne nattkongen igjen
"Det har gått greit - jeg har ikke bommet," sa Per Arne etter målgang. Det var ikke så mange andre som kunne si det etter endt løp, så med det ble det en klar seier på Per Arne (33.28)- som tidligere har vært den store nattkongen i Bergensområdet, men som nå har trent litt mindre de siste sesongene. Nest best, på tiden 35.51, ble Jon Tvedt, som også har synfart kartet. "Jeg løp nesten ikke på sti i dag," sa Jon Tvedt, som løp teknisk krevende veivalg der dette var mulig. Han ledet da også frem til tredje siste post, der han fikk seg en to-minutters bom - noe han mente skyldtes en litt tvilsom postplassering. På tredje plass fulgte Jan Kocbach på tiden 36.30, med Øivin Aarnes, Vidar Schei, Bjarte Eikanger og Trygve Buanes på de neste plassene innen ca. 2 minutter. Her kan det også sies at Bjarte Eikanger er en man skal passe seg for utover - som den eneste som vant tre strekk...

Uvanlig tett i dameklassen
Dameklassen ble denne gangen usedvanlig tett. På topp, nærmest som vanlig på nattcupen, Annemarie Madsen med tiden 48.02. Men under 1.30 bak fulgte Ingjerd Sognnæs på 49.28, og deretter Dagrun Daltveit, Randi Salomonsen og Kirsti Lysaker på rundt 51 minutter - alle innenfor 11 sekunder. Kanskje kan det bli tettere og mer spennende i dameklassen i nattcupen i år enn det har vært de siste årene?

I dameklassen var forøvrig Randi Salomonsen i tet frem til 9. post av de 11 postene - men tapte seieren på de siste postene. Forøvrig hadde Ingjerd Sognnæs beste strekktid på 8 av de 12 strekkene - så her har det gått fort innimellom...

Kjetil Damm og Liv Sylvi Meyer i kortløypen
I kortløypen, som i år heter DC/HC og har kartutlevering ved påmelding, var det Liv Sylvi Meyer som var best blant damene med tiden 23.14, litt over to minutter foran Birgitte Torbjørnsen - etter å ha ledet mesteparten av veien, og vunnet alle strekkene bortsett fra strekket til 1. post der hun var 1 sekund bak beste strekktid. I herreklassen var Kjetil Damm raskest, med tiden 19.33 - bare 6 sekunder foran Petter Dahl Hjellevik. Deretter var det en stor luke ned til Stein Dagfinn Olsen på 3. plass.

Resultater
En foreløpig resultatliste finner du her. Denne vil bli slettet når resultatene kommer på den offisielle nattcup-siden.

Påmelding til neste løp
Start på nattcupen er mellom klokken 1915 og 1945 på det første løpet - deretter mellom klokken 1830 og 1900. Meld deg på til årets nattcup her! Husk at du må melde deg på innen mandagen før løpet for å få ferdigtegnet kart. Din påmelding er bare et museklikk unna. Sjekk her hvem som er påmeldt.

Linker