[Innbydelse] [Resultater 04/05] [Resultater 03/04] [Resultater 02/03] [Påmelding] [Påmeldte]

Nattcup: O-løpere lyser opp mørke høstkvelder

NATTCUP 2004/2005, ÅSANE: Høstmørket senker seg nå gradvis over oss, men det er allikevel ingen grunn til å begi seg innendørs til trenings-studioene for å trene. Onsdag den 13. oktober er det nemlig klart for den 9. utgaven av nattcupen i orientering - en ypperlig anledning til å holde både løpsformen og orienteringsformen ved like gjennom vinteren. Den midterste onsdagen i måneden - helt frem til mars - vil du møte nærmere 100 lys i skogene rundt Bergen. Derav noen virrende lys, og andre mer bestemte - for nattcup'en er for alle! Løypetilbudet består av en A-løype på 3-4 kilometer og en C-løype på rundt 2 kilometer. De fleste av løpene er lagt til stirike terreng nærmt bebyggelse og med nattvennlig målestokk. Første løp går på Nonshøgda-kartet, som ble nylaget til Nordvestgaloppen 2004.

Av JAN KOCBACH
Stirikt nærterreng og nattvennlig målestokk
I år som i fjor er det forsøkt å legge løpene til stirike terreng - gjerne nærterreng - som gjør at selv uerfarne nattløpere kan føle seg trygge fordi det er kort vei til både lys og folk. Nattcupen åpner med det nye Nonshøgda-kartet i målestokk 1:7500, der sprintnormen er fulgt for kart-tegningen. Terrenget ligger nærmt opp til bebyggelsen på Flaktveit.

Nattcupen fortsetter så med sti- og veirikt nærterreng på Sørås/Nordås i november, fin og lettløpt skogsbunn i Isdalen i desember, flatt og tildels fartsfylt terreng på Ytrebygda i januar, nærterreng på Storetveit/Fantoft i februar og til slutt en spennenede jaktstart på Garpetjern i mars.

Forøvrig er nattorientering faktisk en av de beste måtene å trene o-teknikk på på Vestlandet, fordi måten man må orientere på blir mer lik den man har på østlandet, der det ofte kan være orienteringen som begrenser løpshastigheten og ikke fremkommeligheten i terrenget...

Fremmøte
Det er merket fra rundkjøringen ved Gullgruven. Samlingsplass er ved Bruvik (Flaktveitveien). Det er ikke tak å oppholde seg under ved klesbytte, så ta evt. med telt hvis værgudene skulle slå seg vrange.

Løyper og kart
Den lange løypen (A-løypen) er på ca. 3.5 kilometer, mens kortløypen (C-løypen) er på ca. 1.7 kilometer. Den lange løypen har A-nivå, mens den korte løypen har C-nivå. De tidligere årene har den korte løypen hatt klassene HB/DB, men nivået har hele tiden vært C - navne-endringen er altså i første rekke for å klargjøre for løperne (og løypelegger?) hva slags nivå løypen skal være på.

Når det gjelder kartet, så er det nytt av året, og tegnet etter den nye sprintnormen. Løypeleggerne gjør oppmerksom på at dette kartet har uhensiktsmessig mange hjelpekurver, noe som bidrar til at det ser brattere ut på kartet enn det virkelig er.

Påmelding til neste løp
Start på nattcupen er mellom klokken 1915 og 1945 på det første løpet - deretter mellom klokken 1830 og 1900. Meld deg på til årets nattcup her! Husk at du må melde deg på innen mandagen før løpet for å få ferdigtegnet kart. Din påmelding er bare et museklikk unna. Sjekk her hvem som er påmeldt.

Linker