[Innbydelse] [Resultater 03/04] [Resultater 02/03] [Påmelding] [Påmeldte]

Thierry raskest i snøen

NATTCUP 2003/2004, STORETVEIT: På forhånd ble nok mange skremt av at kveldens løype var 4.9 kilometer lang - for mange er det langt nok til og med på dagtid. Men Thierry Matthey slo til med en tid ned mot 36 minutter - og var med det over minuttet foran nestemann i den vekslende løypen som innbød til stor fart på løps-strekkene. Samtidig var det lett å få seg noen småbommer inn i postene. Løypelegger Svein Linga hadde også lagt inn noen veivalgsnøtter - så denne gangen er det lagt opp til veivalgsanalyse der alle kan tegne inn veivalgene sine. Best blant damene var Helen Martinsen, mens det i kortløypen ble seire til Kirsten Grevskott og Ketil Berstad.

Av JAN KOCBACH
(denne artikkelen er basert på uoffisielle resultater onsdag kveld)


Forhåndsfavoritt ute med skade
Med en løype som krevde mye løping var Bjarte Eikanger den store favoritten i langløypen blant herrene på forhånd. Men dessverre fikk Bjarte seg en skade i helgen, og måtte dermed stå over kveldens løp. Dermed var det duket for en vanligvis løpssterk Sveitser - Thierry Matthey - på tiden 36.22. Men med klaging om dårlig form på søndagens langtur, og bommer tilsvarende 40 armhevinger(!) på lørdagens o-tekniske trening (30 av dem skylder han oss enda - han var for kald på hendene til å ta resten på lørdag) - følte han seg vel knapt som favoritt på forhånd. Men med bomfritt løp klarte han å tukte motstanderne. Nærmest kom Trygve Hermannsen, nesten 1.30 bak Thierry. Halvparten av avstanden tapte han allerede til 1. post - og tredjemann Jan Kocbach tapte over minuttet til 1. post. Etter disse tre fulgte Per Arne Aadland, Øivin Aarnes og Øivin Jakobsen, alle nesten 4 minutter bak Thierry.

Til første post hadde løypeleggeren lagt inn en liten veivalgsnøtt (se veivalgsanalysen nedenfor) - men det var få som så venstreveivalget som sannsynligvis var det raskeste. De beste herrene løp alle til høyre opp den tunge bakken forbi Fantoft studentby og ned igjen den bratte bakken ned i posten. Og i tillegg var det mange som fikk seg en liten bom inn i posten - som særlig var vanskelig når man kom ovenifra...

Helen best blant damene
Blant damene var Helen Martinsen raskest denne gangen også - og med det er hun med helt fremme i teten på den avsluttende jaktstarten. Nå blir det nok skikkelig spennende i dameklassen også! Nesten 6 minutter bak Helen fulgte Annemarie Madsen, med Christiane Trösse like bak. Videre fulgte Anne Kari Vikingstad og Guri Ellingsen på de neste plassene.

Kirsten og Ketil best i kortløypen
I kortløypen ble det nok en seier til Kirsten Grevskott blant damene - den 4. denne vinteren - mens Ketil Berstad slo til med seier blant herrene - noe som gir ham et utmerket utgangspunkt foran jaktstarten!

Veivalgsanalyse - langløypen
Det var en rekke interessante veivalgsstrekk på denne onsdagskveldens nattløp. Nedenfor kan du legge til dine veivalg på noen utvalgte strekk i langløypen og se på andre løpere sine veivalg. Selv om du selv kanskje ikke synes at veivalget ditt er så interessant, så er det interessant å se på i sammenheng med andre løpere sine veivalg og strekktider, så ikke nøl med å tegne inn hvor du har løpt! Det er også veldig enkelt - bare prøv. Strekktidene dine finner du under resultatene.

HA/DA, S-1: Se på veivalg Legg til veivalg
HA/DA, 2-3: Se på veivalg Legg til veivalg
HA/DA, 4-5: Se på veivalg Legg til veivalg
HA/DA, 8-9: Se på veivalg Legg til veivalg
HA/DA, 9-10: Se på veivalg Legg til veivalg
HA/DA, 10-11: Se på veivalg Legg til veivalg
HA/DA, 14-15: Se på veivalg Legg til veivalg

Resultater
Resultater finner du her.

Bilder

Påmelding til neste løp
Start på nattcupen er mellom klokken 1830 og 1900. Meld deg på til årets nattcup her! Husk at du må melde deg på innen mandagen før løpet for å få ferdigtegnet kart. Din påmelding er bare et museklikk unna. Sjekk her hvem som er påmeldt.

Linker